HABERLER>EKONOMİ
8 Nisan 2016 Cuma - 12:04

Türkiye'nin en organik buluşması İzmir'de!

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı Organik Ürünler Fuarı EKOLOJİ İZMİR tüm sektör paydaşlarını ve organik ürün severleri İzmir’e davet ediyor.

Türkiye nin en organik buluşması İzmir de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen EKOLOJİ İZMİR – 7. Organik Ürünler Fuarı, 27 – 30 Nisan tarihleri arasında OLIVTECH –  6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleşecek. Organik giyim eşyalarından bebek ürünlerine, kozmetikten gıdaya ve temizlik ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin sergileneceği EKOLOJİ İZMİR, yerli ve yabancı katılımcıları bir araya getirerek önemli iş bağlantıları kurmaları için sektör paydaşlarına fırsatlar sunmaya devam ediyor. 27-29 Nisan tarihleri arasında profesyonel ziyaretçiye, 30 Nisan tarihinde ise son tüketiciye de açık olacak fuarda düzenlenen etkinliklerle sektör profesyonellerinin yanı sıra tüketiciler için de ilgi çekici bir atmosfer oluşturulacak.

Bir fuardan daha fazlası!
7. EKOLOJİ İZMİR Fuarı kapsamında, İZFAŞ tarafından, Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FİBL) ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile gerçekleştirilecek ‘’Akdeniz ülkelerinde organik tarım yönetimi: Pazar gelişiminde başarı faktörleri’’  konulu sempozyum, 28-29 Nisan tarihlerinde Fuar İzmir D Holü Seminer Salonu’nda düzenlenecek. Sempozyum kapsamında; Akdeniz’de organik tarım, organik tarımda en iyi uygulamalar ve deneyimler, organik sektörde başarılı iş geliştirme taktikleri katılımcılar ile paylaşılacak. 30 Nisan Cumartesi günü Fuar İzmir C Holü Seminer Salonu’nda ise organik tarım konulu ‘İnteraktif Panel’ gerçekleştirilecek. Panelde katılımcılar, organik tarıma nasıl başlanır, organik tarımda kontrol ve sertifikasyon konularıyla ilgili bilgilendirilecekler ve tüm katılımcılara katılım belgesi verilecek.

Ayrıca bu yıl Textile Exchange ve İZFAŞ işbirliğinde, organik tekstildeki gelişmelere paralel olarak gerçekleştirilen bir çalıştay düzenlenecek. ‘’Organik tekstilde sürdürülebilirlik: Türk iş dünyası liderliğe nasıl oynayacak?’’konulu çalıştay, 30 Nisan Cumartesi günü Fuar İzmir D Holü Seminer Salonu’nda organize edilecek.

Tekstil tedarik zincirindeki tüm paydaşların davetli olduğu çalıştayda; dünya çapında ve Türkiye’de organik pamuk ve tekstil ürünlerinde sürdürülebilirlik trendleri ve gelecek öngörüleri katılımcılar ile paylaşılacak.

EKOLOJİ İZMİR kapsamında ETO tarafından gerçekleştirilecek, “Organik Ürünlere Kolay Ulaşım” projesi, tüketicilerin organik ürünlere ulaşımını kolaylaştıracak kanallar geliştirmeyi ve toplumda sürdürülebilir yaşam tarzı bilincini oturtmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Ökomarkt e.V. (Almanya) ve Avalon Vakfı (Hollanda) iş birliğiyle 3 gün sürecek etkinlikler düzenlenecek ve organik ürün severler Fuar İzmir’de buluşacak.

Sağlıklı Etkinlikler
Sınırlı sayıdaki yeşil teknoloji girişimcilerinin de yer alacağı EKOLOJİ İZMİR’de sempozyum ve çalıştay etkinliklerinin yanı sıra pek çok etkinlik düzenlenecek. Fuar kapsamında; tüm gün organik ürün satışı yapılacak olan “Sağlıklı Pazar”, her çeşit organik ürünün bir arada sergileneceği “Demo Dükkan” ve ekolojik lezzetlerden oluşan zengin menüsü ile hizmet verecek “Organik Restoran” ile ziyaretçiler organik ürünlere doyacak.

Ayrıca sektörün yükselen yıldızı organik tekstil ürünlerinin bir arada bulunacağı EKOLOJİ İZMİR,  4 gün boyunca ziyaretçilerini organik bir yolculuğa çıkaracak.

Ekoloji Ormanı Büyüyor
Geçen yıl fuar kapsamında 20 bin metrekarelik alanda Ekoloji Ormanı oluşturuldu ve Kadifekale’ye 600 adet fıstık çamı fidanı dikildi. Geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan biri olan ağaç dikim etkinliği ile EKOLOJİ İZMİR, yeşil bilinci geliştirmeyi amaçlıyor. Ağaç dikim etkinliğini sürdürülebilir kılmayı hedefleyen EKOLOJİ İZMİR Fuarı ziyaretçilerinin, http://ekolojiizmir.izfas.com.tr/ adresine girip Ekoloji Ormanı formunu doldurmaları adlarına bir fidan dikilmesi için yeterli olacak. Ayrıca her katılımcı firma adına da bir fidan dikilecek.

Cumartesi günü girişler ücretsiz!
Profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak organize edilen EKOLOJİ İZMİR, 27-30 Nisan tarihlerinde Fuar İzmir D Holü’nde gerçekleştirilecek. Giriş ücretinin 10 TL olarak belirlendiği fuar, 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

 
Ege Denizi için balon balığı uyarısı!
 
Şirince’nin koruma planına revizyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nasır’dan dönüşüm formülü: Uyumlu çalışma
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, “Kentsel dönüşümün ...
Fırıncılar Odası’nda gündem Durmuş’un dönüşü!
İzmir’de yaklaşık 250 üyesi bulunan Fırıncılar Esnaf Odası Başkanlığı’na ...
Fırıncıların Efsane Başkanı'ndan dönüş sinyali
İzmir’de yaklaşık 250 üyesi bulunan Fırıncılar Esnaf Odası Başkanlığı’na ...
 
Moody’s efekti: Dolar uçuşa geçti!
Piyasa kapanışı ardından açıklanacak Moody's not güncellemesi öncesinde ...
Beşoklar’ın binası ÖİB’ten satılık!
Özelleştirme Yüksek Kurulu, İzmir’de 6 yıl önce yaşanan kanlı hesaplaşmanın ...
Flaş! Sanayi üretimi 6 ayın zirvesinde
Şubat ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 ...
 
Bankacılardan 'sızıntı' açıklaması: Rahat olun!
İnternete sızan kimlik bilgisi skandalı banka hesaplarına ulaşılır mı ...
İTB uluslararası tarım gazetecilerini ağırladı
Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TAGYAD) daveti üzerine ...
Asansör sektörü İzmir'de buluştu
Ulusal ve Uluslararası asansör sektörünü 2 yılda bir İzmir’de buluşturan, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva