HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2018 Cumartesi - 14:08

Türkiye’nin buluşma noktası: Travel Turkey İzmir

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Türkiye’nin her bölgesinden 48 ili fuarizmir’de ağırlıyor. Şehirlerin kendine özgü kültürünü sunma fırsatını bulduğu Travel Turkey İzmir’de, katılımcılar yaptıkları ziyaretler ve görüşmelerle de turizm sektörüne büyük katkılar sağlayacak.

Türkiye’nin buluşma noktası: Travel Turkey İzmir

Geçtiğimiz yıl fuarda çeşitli etkinliklerle tanıtılan 2018 Troya Yılı, yeniden Travel Turkey İzmir’de yerini aldı. 
 
Kapılarını açtığı 6 Aralık’tan itibaren binlerce ziyaretçiyi fuarizmir’de buluşturan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla devam ediyor. Turizm sektörün her bir noktasını üç gün boyunca İzmir’de buluşturan fuar, dünyanın her bir noktasından 38 ülke ve Türkiye’nin 48 ilinden bin 200’ün üzerindeki katılımcısıyla sektör profesyonelleri için cazibe merkezi olarak öne çıktı. Acente ve tur operatörleri, oteller, konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, otel ekipmanları ve kültür turizminin yanı sıra Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyelerle de Türkiye’nin hemen hemen her noktası fuarda bir araya geldi.

Doğu ve Batı buluştu 
Partner İl olarak Diyarbakır’ın yerini aldığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde, Doğu ve Batı bir araya gelme imkanı buldu. Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, dokuz bin yıllık tarihini, kendine has kültürünü ve yemeklerini ziyaretçilerle paylaşıyor. Tarih turizminin önemli bileşenleri arasında yer alan, kenti simgeleyen yapı ve kültürel varlıkların canlandırmasıyla oluşturulan Diyarbakır standı, Travel Turkey İzmir’de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. 48 il yer alıyor 
Travel Turkey İzmir’e, Türkiye’nin her bölgesinden katılım gerçekleşti. İzmir’in de tarihi ve kültürel mirasları başta olmak üzere birçok özelliğinin tanıtıldığı fuarda ayrıca Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Karaman, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Trabzon, Van ve Yalova da yerini aldı. İzmir’in ilçe belediyeleri de yaptıkları projeleri, el emeği ürünleri fuarda görücüye çıkardı. Türkiye’nin çeşitli illerinin ilçe belediyeleri, kalkınma ajansları gibi destinasyonlar Türk ve yabancı ziyaretçilerle bir araya geldi. Yeniden “Troya” 
Geçtiğimiz yıl Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde birçok etkinlikle tanıtılan 2018 Troya Yılı, bu yıl daha da büyüyerek fuarda yerini aldı. Geçtiğimiz haftalarda açılan ve binlerce turisti ağırlayan Troya Müzesi’nin birebir hazırlanan maketi, Homeros’un, Odysseia Destanı kahramanı Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi gibi birbirinden özel tasarımlar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 
Gastronomi Turizmi Kongresi 5 duyuya dokunuyor
 
Başkan Soyer'e Şeffaf Belediyecilik Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gastronomi Turizmi Kongresi 5 duyuya dokunuyor
4. Gastronomi Turizmi Kongresi lezzet düşkünlerini tadım uzmanlarıyla ...
Turizm fuarında Konak’a yoğun ilgi
Türkiye’nin önde gelen turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir ...
Karşıyakalı kadınlar sporda buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında yüzlerce kadını ...
 
Büyükşehir'den evsizlere sıcacık bir yuva... İzmir dayanışması!
Kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte ‘soğuk hava’, sokakta yaşayanlar ...
Satranç’ta Bornova farkı!
Bornova Belediyespor Kulübü Derneği’ne bağlı satranççılar katıldıkları ...
Sivil havacılık Günü Selçuk’ta kutlandı
THK Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
Başkan Atila'dan sanayi mesaisi: Ortak akıl ilkemizden taviz vermedik!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2. Sanayi Sitesi ve 3. Sanayi Sitesi ...
Bucalılar, Öykü Arin’e umut oldu
Bucalılar,İzmir’de löseminin nadir görülen bir türü olan JuvenilMiyelomonositik ...
Afrika'da yapılan 4 heykel Doğal Yaşam Parkı'na hediye edildi
Zimbabwe’den gelen hayvan figürlü taş heykellerin sergisi Fuar İzmir'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva