HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2020 Çarşamba - 22:04

Türkiye'den o rapora sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu 2020 Yılı Raporu'nda Türkiye hakkındaki bölüme tepki gösterdi. Aksoy, "Geçmişte de İslam'a karşı ön yargıyla suçlanmış olan söz konusu Komisyon'un bu raporu, objektif kriterlerden ziyade, kendi temelsiz gündem ve önceliklerine göre Türkiye düşmanı odakların etkisiyle kaleme alındığı açıktır" dedi.

Türkiye den o rapora sert tepki!

Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu 2020 Yılı Raporu'nda, Türkiye hakkında yer alan bölüme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Raporda Türkiye'ye ilişkin bölümlerin yanlı ve objektiflikten uzak bir dille kaleme alınmasının alışılmış bir durum olduğunu aktaran Aksoy, "Ancak, Komisyon'un bu yılki raporunda ülkemizi ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'Dini özgürlükleri ağır şekilde ihlal eden veya ihlal edilmesine göz yuman' ülkeler için belirlediği 'Özel Gözlem Listesi' için önermesi raporun arkasında yatan kasıtlı zihniyetin ve hangi odakların etkisiyle yazıldığının açık bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

'HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ GÖRMEZDEN GELMEKTEDİR'
"Rapor geçmiş yıllarda olduğu gibi asılsız, kaynağı belirsiz, müphem iddialar içermekte; zorlama iddialarla münferit olayları dini özgürlüklerin ihlali gibi göstermeye çalışmaktadır" diyen Sözcü Aksoy, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yanlı ve temelsiz yaklaşım, raporun inanılırlığına gölge düşürmektedir. Ülkemizin dini azınlıklar için dahil, dini özgürlüklerin korunmasına verdiği önem hükümet yetkililerimizce en üst düzeyde dile getirilmekte, makamlarımız vatandaşlarımızın dini özgürlüklerine zarar verilmesine müsaade etmeyeceklerini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Ermenileri Patriği'ne 24 Nisan 2020 tarihli mektubunda verdiği mesajlar bunun en güzel kanıtıdır. FETÖ'nün elebaşının raporda 'ABD'de yaşayan bir din adamı' olarak nitelendirilmesi ise, Türkiye'de demokrasiye yapılan hain darbe girişimini ve 251 masum vatandaşımızın şehit edilmesini bilerek görmezden gelmek demektir. ABD makamlarını, FETÖ konusunda ilettiğimiz delilleri ciddiyetle incelemeye ve bu örgütün ABD'deki gerçek yüzünün ortaya çıkartılması için etkin bir iş birliği yapmaya davet ediyoruz."

'İŞGAL BÖLGESİ' TEPKİSİ
Aksoy, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekat alanı dahil, Suriye'nin kuzeyinde terörün her türlüsüyle mücadele ettiğini belirterek, "Ülkemizin Suriye sınırından kaynaklanan meşru güvenlik kaygıları ve Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyeti, esasen 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Türkiye-ABD Ortak Açıklaması'yla da bizatihi ABD tarafından tanınmıştır. Hal böyleyken, Barış Pınarı Harekatı alanının 'işgal bölgesi' olarak nitelenmesi çelişkili ve tutarsız bir yaklaşımdır. Bu raporu hazırlayanlar öncelikle terör örgütü PKK/YPG'nin, etnik temizlik dahil, insanlığa karşı işlediği suçları ifşa etmelidir. Bu terör örgütü daha dün, Afrin'de aralarında çocukların da bulunduğu 60'tan fazla sivili katletmiştir" dedi.

'TÜRKİYE DÜŞMANI ODAKLARCA KALEME ALINMIŞ'
Raporun amacının dini özgürlükler ve hakların korunması olmadığını aktaran Aksoy açılamasında, "Komisyonun, dünya genelinde dini özgürlükleri tehdit eden trendlere yer vermesi beklenen bu raporunda İslam karşıtlığı, din temelli ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Batı'da ve ABD'de yükselen artışı hakkında tek bir kelime bile etmemesi ise raporun amacının dini özgürlükler ve hakların korunması olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Geçmişte de İslam'a karşı ön yargıyla suçlanmış olan söz konusu Komisyon'un bu raporu, objektif kriterlerden ziyade, kendi temelsiz gündem ve önceliklerine göre Türkiye düşmanı odakların etkisiyle kaleme aldığı açıktır. Bu raporu hazırlayanlara aynaya bakmalarını ve öz eleştiri yapmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verdi. (DHA)

 
Soma'da iki apartman daha karantinaya alındı
 
İmamoğlu hakkında suç duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Vekil İzmir rakamlarını açıkladı: 5 bin 400 vaka, 195 vefat var!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, “Biz İzmir ile ilgili bilgileri gün gün ...
Beko, yarısı boş kalan kadroları sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, memur atamalarında ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı 'normale dönüş planı'nı anlattı
"Normale dönüş planı" ya da "normale dönüşün yol haritası" çalışmalarında ...
 
AK Partili Sürekli, vekil Kaya'ya sahip çıktı: Bu dili kabul etmek mümkün değil!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ...
Bahçeli'den İzmir Barosu'na tepki!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ankara ve İzmir Barosu'nun Diyanet ...
CHP’li Yücel’den performans çıkışı: Tüm belediye başkanlarımız göğsümüzü kabartıyor!
İzmir İl Başkanı Yücel, CHP’li belediye başkanlarının performanslarını ...
 
Çeşme Projesi için kritik karar!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, üç ay önce Türkiye’nin gündemine ...
CHP’li Beko uyardı: Huzurevlerinde durum ciddi!
İzmir Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan ...
CHP'li Sertel'den hükümete 'yardım toplama' çıkışı: Cemaatlere var, belediyeler yok!
Cumhuriyet Halk Parti İzmir Milletvekili Atila Sertel, yardım toplama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva