HABERLER>YAŞAM
5 Ekim 2018 Cuma - 14:40

Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulanacak!

KalDer İzmir Şubesi ve Argüden Akademi işbirliği ile yürütülen, çocuklara “kaliteli insan” olmayı anlatmayı amaçlayan Minikal Projesi, Türkiye’de ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı İzmir Okulları’nda (İTÜ GVO) uygulanmaya başlıyor.

Türkiye de ilk kez İzmir de uygulanacak!

Çocukların, toplumda ayakları yere basan, sorumlu ve güçlü bireyler olarak hayata hazırlanmalarını desteklemeyi hedefleyen Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programı, demokrasi ve insan hakları, gönüllülük ve dayanışma, güvenli teknoloji kullanımı, finansal okuryazarlık, çevre bilinci ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi 6 farklı alt başlığı barındırıyor.

Kaliteli bir yaşam ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratan projelere imza atan Argüden Akademi ve KalDer İzmir Şubesi işbirliği ile yürütülen MiniKal Projesi kapsamında İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları 4. Sınıf öğrencileri, 20 hafta boyunca, haftada 2 ders saati, eğitmenlerden eğitim alacak. Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programı, öğrencilerin kendisi ve toplumla ilgili sorunların çözümünde kararlara katılma, sorumluluk üstlenme, tutarlı ve adil olma, etkili adımlar atma konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı hedefliyor.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ
12 Ekim tarihinde İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları’nda başlayacak olan proje kapsamında, 20 hafta boyunca eğitim görecek olan 4. Sınıf öğrencilerini bilgilendirmek üzere okulun konferans salonunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Argüden Akademi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Ilgaz, KalDer İzmir Şube Başkanı ve Vira Stratejik Ortaklık Genel Müdürü Senem Kılıç, İTÜ GVO İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi/Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programının kalite bilincinin yaygınlaşması için önemli olduğunu ifade eden Esra Sandalcı Adam, “Kalite, insan yaşamındaki iyi olan her şeyi kapsar. Kaliteli insan, kaliteli ürün ve kaliteli iş aslında hep aynı anlayışın ürünüdür. Biz de bu anlayışla birlikte 4. Sınıf öğrencilerimizi kalite yolculuğuna çıkarmak için bu anlamlı işbirliğine imza attık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“KALİTE YAŞAM BİÇİMİ OLMALI”
KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç ise dernek olarak en öncelikli hedeflerinin mükemmellik kültürünü bir yaşam biçimine dönüştürmek olduğunu belirterek,

“Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey projesinin daha çok çocuğa ulaşması için çalışacağız. İçerisinde demokrasi ve insan hakları, gönüllülük ve dayanışma, güvenli teknoloji kullanımı, finansal okur yazarlık, ekoloji ve toplumsam cinsiyet eşitliği gibi farklı alt başlıkları barındıran programımızı İzmir Şube üyemiz olan bir kurumda gerçekleştirebilmek bizler için çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
“KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”
Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programı hakkında bilgi veren Argüden Akademi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Ilgaz da çocukların, toplumda ayakları yere basan, sorumlu ve güçlü bireyler olarak hayata hazırlanmaları için çalıştıklarını kaydetti. Geçen zamanla birlikte insanın daha da özgürleştiğini fakat sorumluluklarının da arttığını dile getiren Ilgaz, öğrencilere 'kendinizi geliştirin' çağrısında bulunarak, “sizler de yaşamda kaliteyi artırmak ve mutlu olmak için kendinize ve başkalarına faydalı olmaya çalışın. İnsanlara doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı olun. Kendi farkındalığınızı artırın. Öğrendiklerinizi de aileleriniz ve arkadaşlarınızla paylaşın” diye konuştu. 

 
AK Parti İzmir’de revizyon zamanı: Genel merkezden ekip geliyor!
 
İzmir'de tarihi eser operasyonu: 'Çöpte buldum' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medya akımları birer 'Gönüllü delilik'
Hayatlarında heyecan arayan adrenalin tutkunu insanların, sergiledikleri ...
İzmir'in örnek öğrencileri: Arkadaşlarının okuması için bunu yaptılar
Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri maddi durumu ...
Kasırga gitti: İzmirli oltaları denize attı!
İzmir Körfezi'nin sakin olduğu gözlenirken, yağmur yağmamasını fırsat ...
 
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu İzmir'deki evinde ölü bulundu
85 yaşındaki oyuncu Kemal İnci, İzmir'deki evinde ölü bulundu. Daha önce ...
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!
Akciğer kanseriyle savaşan oyuncu Mehmet Uslu, dün gece tedavi gördüğü ...
Mehmet KARABEL yazdı... Meğer ekmek aslanın ağzındaymış
Mehmet KARABEL yazdı... Meğer ekmek aslanın ağzındaymış
 
Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlere 6 öneri
Evcil hayvan sahiplenmek, kendinize sevimli bir dost edinmek istiyorsunuz ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Üstün yetenekli Zeynep New York’tan sesleniyor
Hanzade ÜNUZ yazdı... Üstün yetenekli Zeynep New York’tan sesleniyor
İzmir'e uyarı üstüne uyarı! Hava nasıl olacak?
İzmir'de Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva