HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2019 Cumartesi - 07:57

Türkiye'de bir ilk! Ölümlü trafik kazasına müebbet!

Giresun'da, içinde 31 kilo 196 gram eroinin bulunduğu otomobille polisten kaçarken ters yöne giren ve çarptığı otomobildeki Alper Nebil'in (22) ölümüne neden olan İran uyruklu Hamed Esmaeillou'na (37),'olası kasıtla öldürme' suçundan yargılandığı davada müebbet hapis cezası verildi. Ailenin avukatı Engin Tekin, "Bu kararla verilen ceza, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir trafik kazası nedeniyle bir sanığa verilmiş ilk ve tek müebbet hapis cezasıdır" dedi. Alper Nebil'in annesi Asiye Öztürk de hiçbir kararın oğlunu geri getiremeyeceğini belirterek, "Yüreğimize su serpildi" diye konuştu

Türkiye de bir ilk! Ölümlü trafik kazasına müebbet!

Giresun'da, 25 Aralık 2017´de meydana gelen olayda sürücüsünün 'dur' ikazına uymadığı otomobili takibe alan polis ekipleri, Liman Kavşağı'nı kapatarak aracı durdurmaya çalıştı. Otomobil aniden 'U' dönüşü yaparak ters yönde ilerlediği sırada karşı yönden gelen Alper Nebil yönetimindeki otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Nebil ile polisten kaçan ve İran uyruklu Hamed Esmaeillou olduğu belirlenen sürücü yaralandı.

 

ALPER HAYATINI KAYBETTİ
DHA'da yer alan habere göre kazada ağır yaralanan Alper Nebil, kaldırıldığı Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobilde yapılan aramada naylon poşet içerisinde 76 paket halinde preslenmiş 31 kilo 169 gram eroin ele geçirildi. Hastanede tedavisi tamamlanan İran uyruklu Hamed Esmaeillou tutuklandı.
 
"BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİM"
Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hamed Esmaeillou, olay günü kiralık araçla seyir halinde olduğu sırada karşısına çıkan polis ekiplerinden kaçtığını belirterek, "Birkaç kilometre sonra kullanmış olduğum ilacın da etkisiyle panikleyerek ters yola girip geri dönmek istedim. Akabinde kaza gerçekleşmiş. Kaza anını hiç hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde hastanedeydim, suç kastım yoktur. Ben taşıdığım eroinin kaçak olduğunu bildiğim için yakalanmamak için kaçtım. Yaşanan bu olaydan dolayı çok pişmanım. Ben de ölebilirdim. Ölen kişinin ailesinden de çok özür diliyorum. Böyle olmasını istemezdim" yönünde ifade verdi. Mahkeme heyeti sanığa 'olası kasıtla öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.
 
"TRAFİK KAZASINDA BİR İLK OLDU"
Kararı değerlendiren ailenin avukatı Engin Tekin, bu kararla verilen cezanın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir trafik kazası nedeniyle bir sanığa verilmiş ilk ve tek müebbet hapis cezası olduğunu söyledi. Tekin, "Basında görmeye alışık olduğumuz `cinayet gibi kaza´ tanımlaması, bu kararda uygulama olanağı bulmuş ve mahkeme müvekkilimin oğluna yönelik eylemi bir kaza olarak değil, adeta bir cinayet olarak değerlendirerek sanığa olası kastla öldürme suçundan ceza vermiştir. İstinaf Mahkemesi de bu kararı onamıştır. Sözkonusu kararın, Türkiye´de birçok insanın ölümüne ve geride kalan ailelerin canlarının yanmasına neden olan buna benzer trafik kazalarına emsal teşkil edeceğini ve bu gibi kazalardan hapishanede kısa bir süre kalarak ve akabinde düşük cezalar alarak kurtulan insanları görerek vicdanları yaralanan halkın adalet duygusunu tatmin edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
ACILI ANNE: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ
Kazada hayatını kaybeden Alper Nebil´in annesi Asiye Öztürk de hiçbir kararın oğlunu geri getiremeyeceğini belirterek, "Adalet yönünden müebbet hapis iyi bir karar, yüreğimize su serpildi. Ama çocuğumu hiçbir karar geri getiremez. Hala polislerin hizmet ihmali olduğunu da düşünüyorum. Benim 22 yaşındaki çocuğumu elimden aldılar. Bu konuda hükümetin bana sahip çıkmasını istiyorum. Bu çocuğumun başına şehit bayrağı istiyorum. Olay akşamı polise teşekkür edip, operasyonda bir kişiyi kaybettik diyerek açıklama yapmışlar. Polis hiçbir şey yapmadı, yapsaydı bugün Alper'im yanımda olurdu. O polislerin de adalet karşısına çıkmasını istiyorum. Yavrumu elimden aldılar" diye konuştu.

 
Bakan Akar'dan şehit asker için başsağlığı
 
Koyun kırkma sırasında 11 işçi akıma kapıldı: 1 ölü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan şehit asker için başsağlığı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Topçu ...
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya ağır darbe!
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin kullandığı 36 sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirildi.
9 kişinin öldüğü YHT kazasının nedeni teftiş raporunda
Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin teftiş kurulu ...
 
Ankara'dan acı haber: 1 asker şehit!
Polatlı Topçu ve Füze Okul Komutanlığında tatbikat sırasında meydana gelen ...
Foça'da 44 kaçak göçmen yakalandı
Foça ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye hazırlanan 44 düzensiz göçmen yakalandı.
İzmir'de korkunç son: Av tüfeğiyle canına kıydı
Tire ilçesinde, kahve işleten Latif Ö. (53) av tüfeğini göğsüne ateşleyerek, intihar etti.
 
Taksim’de selfie çeken turistlerin çantasını çalan 2 çocuk yakalandı
Taksim Meydanı'nda selfie yapan turistlerin çantasını çaldığı iddia edilen ...
İzmir'de belediye kamyonlarının akülerini çaldılar!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde belediyenin temizlik işlerine ait 2 kamyonun aküleri çalındı. 
Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun tutuklandı
Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Cumhurbaşkanına hakaret ve ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva