HABERLER>SPOR
30 Eylül 2017 Cumartesi - 19:48

Türkiye, Altınordulu Erce'yi konuşuyor: 13 yaşından itibaren...

Boluspor - Altınordu maçından sonra verdiği demeçlerle bir anda gündeme oturan Erce Kardeşler, Spor Arena'ya konuştu. Avrupa'ya gönderdiği futbolcularla Türkiye'nin altyapıda yüz akı olan İzmir temsilcisinde oyuncular nasıl eğitiliyor?

Türkiye, Altınordulu Erce yi konuşuyor: 13 yaşından itibaren...

TFF 1. Lig’in 7. hafta maçında dün Altınordu, Boluspor deplasmanında 2-1’lik skorla 3 puana ulaştı. Bu galibiyetin ardından en çok konuşulan konulardan biri, 23 yaşındaki Altınordu kalecisi Erce Kardeşler’in demeçleri oldu.

Yayıncı kuruluş mikrofonlarına açıklamalar yapan Erce Kardeşler, “Aileme, anneme, babama, yemeklerimizi hazırlayan, odalarımızı temizleyen ablalarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada 90 dakika futbol oynayalım diye herkes sabahları saat 07.30’da işe gelip saatlerce çalışıyor. Buna emek veren herkese teşekkür ediyorum, onların ellerinden öpüyorum” dedi.

Erce’nin kullandığı ifadeler, kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı ve büyük takdir kazandı. Başarılı futbolcunun bir spiker diksiyonu ve rahatlığıyla verdiği röportaj gündem yarattı.

Erce Kardeşler ve Altınordu FK Medya İlişkileri Yönetmeni Ali Ergöçmez bu konuda aldıkları geri dönüşlerden, Altınordu’daki özel eğitimlere kadar önemli konularda Hürriyet Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu...

ERCE KARDEŞLER: “YENGEM AYAĞA KALKIP ALKIŞLAMIŞ”

- Röportajdan sonra ailem ve arkadaşlarım aradı. Abim, “Maçtan önce, röportaj için seni tebrik ederim” dedi. Eşiyle beraber izlemişler maçı. Yengem ayağa kalkıp alkışlamış. Ailem tarafından çok olumlu bildirimler geldi. Instagram’dan, Twitter’dan çok olumlu mesajlar aldım. O an içimden öyle geçti. Biz bu mesleği yapıyoruz, sürekli alkışı toplayan sahadaki futbolcular oluyor ama gerçek kahramanlar her zaman sahne arkasındakiler.

- 90 dakika biz oynuyoruz ama insanlar, biz 90 dakika çıkıp oynayalım diye saatlerini verip çalışıyorlar. Onların da alkış alması gerekiyor. Bu kadar geri dönüş alacağımı ben de bilmiyordum. Röportaj normal geçti, sonradan sosyal medyada gündem olmuş. Çok şaşırdım. Ama tabii bir taraftan da sevindim. Güzel böyle şeylerin olması...

“13 YAŞINDAN İTİBAREN ÖZEL RÖPORTAJ EĞİTİMİ VAR”

- U-8 seviyesinde sosyal medya eğitimi almaya başlıyor futbolcular kulübümüzde. 13 yaşından itibaren de özel medya ve röportaj eğitimleri alıyoruz. Biz 3-4 senedir A takım seviyesinde bu eğitime tabiiyiz. Ali Ergöçmez Ağabey bizi çalıştırıyor. Hangi kelimeleri kullanmalıyız, hangilerinde vurgu yapmalıyız bunları öğreniyoruz. Sosyal medyada fotoğraf veya tweet paylaşırken neler yapmalıyız, yapmamalıyız onları öğreniyoruz. Haftada birkaç saat mutlaka bunlara ayrılıyor.

“O ABLALARIN ÜSTÜMÜZDEKİ HAKKI ANNE-BABA GİBİ”

- Biz sabah saat 07.30’da kahvaltı yapıyoruz. Tesislerdeki abilerimiz, ablalarımız daha erken saatlerde uyanıp bize kahvaltı hazırlıyor. O kadar güleryüzlü insanlar ki anlatamam. Size hiçbir şekilde ters bir şey söylemiyor veya yapmıyorlar, surat asmıyorlar. Akşam 19.30-20.00 civarı akşam yemeği yiyoruz. O insanlar yine günün son saatine kadar güleryüzlüler.

- İnsan böyle bir yerde değil de, nerede çalışmak ister? Sürekli pozitif bir hava var. Sahalar, malzemeler, odalar, her şeyin kalitesi çok yüksek. Bunun için de tekrar çok teşekkür ediyorum herkese. Hepsinin bizde hakkı bir anne-baba kadar çok. İnşallah onlara layık birer insan ve futbolcu olur, onları utandırmayız.

ALİ ERGÖÇMEZ: “A TAKIM OYUNCUSU, 6 YAŞINDAKİ FUTBOLCUYA ÖRNEK OLMALI”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Altınordu FK İcra Kurulu Üyesi ve Medya İlişkileri Yönetmeni Ali Ergöçmez de, şu ifadeleri kullandı:

- İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu yetiştirme hedefiyle çıktığımız bu yola, ‘iyi taraftarı’ da ekledik. Her maça altyapıdaki bin çocuğumuzu da götürüyoruz. 5 yıldır sıkı sıkıya sarıldığımız olgular bunlar. İyi birey, iyi vatandaş örneğini A takım futbolcusu vermeli ki, 6 yaşındaki oyuncularımız da onları kendilerine örnek alsınlar.

JUDO, SATRANÇ VE JİMNASTİK EĞİTİMLERİ...

- Kitaptan satranca, bir takım sosyal etkinliklerimiz var. Satranç çok önemli çünkü oyun teorisi, 3 boyutlu görme ve hamle özelliği kazandırıyor. Judo ve jimnastik eğitimlerimiz de var. Jimnastik esneklik katıyor, judo da sağlam durmayı öğretiyor... Saha içinde olası bir düşme durumunda sakatlanma riskini azaltmış oluyoruz. Çocuklarımızla birlikte hayvan barınaklarında vakit geçiriyoruz. Huzurevi ziyaretleri, down sendromlu çocuklarımızla beraber olma gibi etkinliklerimiz de var. Bunlar, oyuncularımızın hayatı öğrenmelerini sağlayıp, farkındalıklarını artırıyor. Geniş açıdan bakmaya başlıyorlar.

“MEDYA KONUSUNDA KİLİT NOKTA: DOĞRU İLETİŞİM”

- Bu eğitimler sırasında özellikle medya eğitimi bizim için çok önemli. Sosyal medya ve iletişim eğitimimiz. Günümüz futbolcularının maç sonrası ve maç öncesi röportajlarının çok doyurucu olmadığını görüyoruz. A takımdaki ve diğer çocuklarımıza maçın analizini bir teknik adam gibi yapmaları ve nasıl konuşmaları gerektiğini, medya mensuplarına nasıl davranmaları gerektiğini gösteriyoruz. Medya mensuplarının kaçılacak kişiler olmadığını, doğru iletişimle topluma kendilerini ne kadar doğru ve güzel yansıtabileceklerini belirtiyoruz. Erce örneğinde olduğu gibi başarılı olmaya çalışıyoruz. Bunun için çabamız her zaman artarak devam edecek.

 
CHP’li vekil ve eşi kaza geçirdi!
 
MHP’de bir toplu istifa daha!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 1 Ekim 2017 Pazar 09:11

Altınordu yu örnek alıcak bir takım daha yokmu ?.

Yorumu oyla      11      5  
göçebe 30 Eylül 2017 Cumartesi 23:29

Aklın yolu bir, Atatürk'ün gösterdiği yoldan gidenler ülkenin yüzakı olmaya devam ediyor!

Yorumu oyla      11      5  
Ertan 30 Eylül 2017 Cumartesi 22:08

Türkiye yi kurtaracak olan Atatürk ve onun izinden gidenlerdir. Atamizin ogrettiklerini uygulamamız yeter, izmir bu yoldan giderek tüm ülkede örnek olacak ışık olacaktır .İzmir''in dağları çiçek açmaya devam ediyor

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka rövanşı bekliyor
FIBA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Macaristan temsilcisi ...
Menemen Belediye, Afyon virajında
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta evinde Amed Sportif'i 1-0'lık skorla ...
'Fırtına', Sarıyer'de esecek!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta evinde Tokatspor ile 0-0 berabere ...
 
Altay telafi edecek
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta içinde deplasmanda Niğde Belediyespor'a ...
Karşıyaka çıkış peşinde
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hem üst üste aldığı puan silme cezalarıyla sarsılan ...
Göztepe'ye 35 yıl sonra gurur yaşatan Sabri konuştu: Sanki ilk defa...
Göztepe'de sergilediği performans ile göz dolduran Sabri Sarıoğlu, Milli ...
 
Göztepe'ye A Milli gururu! O isim listede!
A Milli Takımın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de ...
Altınordu'da keyifler yerinde!
Ligde Boluspor galibiyetiyle art arda üçüncü maçını kayıpsız geçen Altınordu, ...
Haydi Göztepe! Yen şu turuncuları!
Ligde ilk 6 haftada aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Göztepe, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva