HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2017 Pazartesi - 22:34

Türkeş: Bugün referandum yapılıyorsa Bahçeli sayesinde

Canlı yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Türkeş, 'Bugün referandum yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesinde yapılıyor. Bunun hakkını teslim etmek lazım' dedi.

Türkeş: Bugün referandum yapılıyorsa Bahçeli sayesinde

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Türkeş, 16 Nisan'daki anayasa referandumunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sayesinde yapıldığını belirtti.

MHP Lideri'nin, 11 Ekim 2016'da yeni anayasa konusunda partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayı hatırlatan Türkeş, ''Yani bugün referandum yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesinde yapılıyor. Bunun hakkını teslim etmek lazım'' ifadesini kullandı.

Türkeş, MHP'de muhaliflerin dışında bazı kişilerin mevcut yönetimle hesaplaşmak istediğini iddia etti.
Tuğrul Türkeş, bu kişilerde anayasa referandumunda ''Hayır'' deme eğilimi gördüğünü ve bunu çok sakıncalı bulduğunu söyledi.

''MUHALİFLERİN MHP TABANINDA ÇOK BİR ETKİSİ YOK''
''Muhaliflerin MHP tabanında çok bir etkisi yok'' diyen Türkeş, ''Kimseyi hedef almayayım şimdi hepsi yarın söylenmeye başlarlar. Ama bu gerçek. MHP'deki iç meselelerden sebep öfke ile anayasa değişikliğindeki maddeler nedir ne değildir ona bakmazsızın mevcut yönetim kademesine tepki sebebiyle bir 'Hayır' isteği var. Onun doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu MHP'nin iç hesaplaşma meselesi değildir'' şeklinde konuştu.

Türkeş'e yöneltilen sorular ve alınan cevaplardan öne çıkanlar şöyle:

Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlar anayasa değişikliğiyle ilgili gümrüklerde oy kullanmaya başladı. O halde biz de yurtdışı konularıyla başlayalım. Tabii AB ile ilişkiler gündemde... 16 Nisan daha gelip geçmeden, bugün AB referandumu konusu açıldı. Başbakan Yıldırım ''Biz kabul edilme aşamasında bunu düşünüyorduk ama kafa karışıksa daha önce olabilir'' dedi. Ne demek bu? AB konusu halka mı sorulacak?

Hollanda'da başlayan Almanya ve Avusturya'nın arkasına takıldığı bir süreç yaşadık. Niye AB'ye üye olmak istedik? 21. yüzyıla yakışan çağdaş değerlere sahip olmak için. İfade özgürlüğü demokrasi ve hukukun üstünlüğü. En son olayda demokrasiye saygı yok hukuk yok. Bunu bir daha gözden geçirmek gerekir. 1965'te başlayan 50 yıllık bir süreç 60 yıla geldik. 16 Nisan'dan sonraki öncelikli meselesidir. Son yapılanlar hepimizi kırdı milleti incitti.

''Evet'' kampanyasına bakınca; Avrupa'nın referandumdan ''Hayır'' çıkmasını istediği söylemi öne çıkıyor. Avrupa Türkiye'deki halk oylamasını önemsiyor mu gerçekten ve neden ''Hayır'' çıkmasını istiyor? 

Onlara sormak lazım. Onların medyası böyle gösteriyor. Biz de her ülkenin cumhurbaşkanını çok seviyoruz diyemeyiz. Ama biz onları hicvetmiyoruz. Alman ekonomisi çok güçlü. Orada 60 yıldır buna emek veren Türklerin hiç mi hissesi yok? İslamofobi maalesef çok fazla. 11 Ekim 2016'da Sayın Bahçeli bir sabah grup toplantısı yapıyor Meclis'te diyor ki 'Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sizin bir anayasa değişikliği isteğiniz vardı onu bir getirin biz bunu bir müzakere edelim sonra da siz onu bir halka sorarsınız ya da biz sorarız' diyor. Kabaca böyle tabii tam kelimeler böyle değil. Bu açıklama olmasaydı bugün referandumu konuşmuyor mu olurduk?

Referandumu yapamazdık. Yani bugün referandum yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesinde yapılıyor. Bunun hakkını teslim etmek lazım. Yani 16 Nisan'da bir halk oylaması yapılıyorsa Sayın Bahçeli sayesindedir.
MHP'lilerden size gelen tepkiler ne yönde? Sahada kararsızların büyük çoğunluğunu MHP'liler mi oluşturuyor?

MHP'de bazı arkadaşlarda muhaliflerin ötesinde mevcut yönetimle hesaplaşmak isteyinden sebep 'Hayır' deme eğilimi görüyorum ve bunu çok sakıncalı buluyorum. Muhaliflerle hiçbir alakası yok. Muhaliflerin MHP tabanında çok bir etkisi yok. Kimseyi hedef almayayım şimdi hepsi yarın söylenmeye başlarlar. Ama bu gerçek. MHP'deki iç meselelerden sebep öfke ile anayasa değişikliğindeki maddeler nedir ne değildir ona bakmazsızın mevcut yönetim kademesine tepki sebebiyle bir 'Hayır' isteği var. Onun doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu MHP'nin iç hesaplaşma meselesi değildir.

MHP'li muhaliflerin bazı toplantılarının engellendiği yönünde haberler gündeme geldi. Ne düşünüyorsunuz?

Yakışık almıyor. Herkesin ifade özgürlüğüne sahip olması lazım. Kim yapıyorsa ya da yaptırıyorsa yapmasa daha iyi olur. (NTV)

 
Sosyal medyada PKK/KCK propagandasına 4 tutuklama
 
Dünya Tiyatrolar Günü'nde İzmir'de renkli görüntüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Şükür ve Erdem kararına ilk yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray'dan ...
Balbay tiyatrolar gününü kutladı
CHP İzmir Milletvekili Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
MHP'de Akşener mitingine giden başkanın istifası alındı
Akşener'in İzmir'deki mitingine katıldıktan sonra Genel Merkez'den istifası ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İspat et...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiğinin aksine yeni anayasa düzenlemesinde ...
AK Partili Kocabıyık: Galatasaray tarihinin en büyük hatası!
AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık: Galatasaray, tarihinin en büyük ...
AK Partili Hotar’dan Yarımada çıkarması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Hotar, Cumhurbaşkanlığı ...
 
Başbakan'dan 'yüzde 10 seçim barajı' açıklaması
Başbakan Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir. Çünkü ...
Kılıçdaroğlu'na: Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen ...
İhraç krizine Hükümetten ilk tepki
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray yönetiminin Hakan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva