HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Mart 2019 Pazar - 09:01

Türk taşı dünya markası

Doğal taş sektörünün en önemli küresel buluşmalarından biri olan MARBLE İzmir Fuarı için geri sayım başladı. 27-30 Mart tarihlerinde kapılarını açacak fuar öncesi yapılan son çalışmaların değerlendirildiği Danışma Kurulu Toplantısı, tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda yapıldı. Sektör ve firma temsilcilerinin yer aldığı toplantıda konuşan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye’nin yakın gelecekte doğal taş ihracatında en önemli ülke haline gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Türk taşı dünya markası

Çeyrek asırlık yaşında ticaretin yanı sıra tasarım ve proje odaklı ürünleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan 25. MARBLE İzmir Fuarı’nın sektöre önemli katkıları olacağını dile getiren Dinçer, “Tasarım, inovatif ürünler ve yeni projelerin meydana getirilmesi önümüzdeki yıllarda ihracata büyük bir ivme kazandıracak. Bu kapsamda sektörün tüm paydaşlarının bir araya geleceği 25. MARBLE İzmir Fuarı, doğal taşlarımızdaki katma değer artışını tüm dünyaya tanıtma konusunda önemli bir görev üstlendi” dedi.

Türkiye’nin 500 milyar dolarlık 2023 yılı ihracat hedefi içinde 15 milyar dolarlık paya sahip olması beklenen maden ve doğal taş sektörü, Türk doğal taşını dünyaya tanıtan en önemli etkinliklerden biri olan MARBLE İzmir – 25. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na hazırlanıyor. Yaklaşık 650 farklı renk ve dokuda, dünya doğal taş kaynaklarının yaklaşık yüzde 35’ine sahip Türkiye’nin 2019 rezervlerinin ilk kez sergileneceği fuar uluslararası bir doğal taş sergisine dönüşecek. 28 ülkeden 210’ü yabancı toplam bin 78 katılımcının yer alacağı fuar; doğal taş, iş makinaları, makine sarf malzemeleri, mermer makineleri, blok taş alanları, uluslararası katılımcı holü ve etkinlikleri ile birlikte toplam 150 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl yüzde 26’lık bir artışla 9 bin 790’ı yabancı toplam 63 bin 314 ziyaretçi ile kapılarını kapatan fuara bu yıl alım heyeti kapsamında 63 ülkeden 512 yabancı alıcı gelecek. Bunun yanında, dünya doğal taş sektörünün öncü kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de fuardaki yerini alacak. Çeyrek asırlık yaşını tamamlarken yüzünü tasarıma çeviren Marble İzmir Fuarı, düzenleyeceği etkinliklerle Türk doğal taşının kalitesini, çeşitliliğini, dünya çapındaki kullanım alanlarını ve tasarım konusundaki yaratıcılığını gözler önüne serecek. 
Türk taşı kullanımı belediye otoritelerine taşınıyor
Türk doğal taşının artık tüm dünyada kullanıldığı ve bunu artırmak için sektörün tüm paydaşlarıyla ortaklaşa çalıştıklarını belirten İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz haftalarda Cannes’da düzenlenen MIPIM – Uluslararası Emlak Fuarı’na katıldık. Geçtiğimiz yıl tohumlarını attığımız ‘Im Turkish Stone’ (Ben Türk Taşıyım) kampanyasının yapı sektöründe filizlendiğini bu şekilde görmüş olduk. Potansiyel müşteriler, proje geliştiriciler, mimarlar ve mühendislerle birebir iletişime geçip Türk doğal taşının projelerde kullanılmasına yönelik çalışmalar yaptık. Mimarlar ve tasarımcılara yönelik başlattığımız kampanyanın şu etkisi oldu: Bir projede doğal taş kullanımı tercih edilmişse eğer orada Türk doğal taşının devreye girmesi yönünde mimarları bilgilendirip talebi artırmış olduk. Buna benzer çalışmalarımızı bu yıl tüm dünyada yürüteceğiz. Özellikle belediye otoriteleri ve doğal taş birlikleri ile iletişime geçip Türk taşının ülkelerin kamu kuruluşları tarafından da kullanımını artıracağız” dedi. 

MARBLE önemli bir temas olacak
Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu bu yıl daha kapsamlı bir katılımla yapılarak Amerika, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Polonya, Rusya, Çin, Hindistan ve Tunus’tan gelecek doğal taş sektörünün ülke temsilcilerini bir araya getirecek. Sektörde Türkiye’yi temsil etmek adına forumdaki yerini alacak olan İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, doğal taş endüstrisinin dünya devlerinin 25. Marble İzmir Fuarı’nda sektörün bugünü ve geleceğini değerlendirmek üzere bir araya gelişinin önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Dinçer, “Ülkelerin doğal taş birlikleri ve kamu otoritelerine yakın kuruluşlarını bir araya getiren bu forum bizim için çok önemli. 25. MARBLE, kamu sektörlerine Türk doğal taşını yayabilmek adına bizler için doğrudan bir temas olacak. Çıkacak sonuçlar hem ihracatımıza katkı yapacak, hem de farklı ülkelerin ihtiyaçlarını anlamamıza yardımcı olacak” dedi.

“Fuarları sektörü yukarıya taşıyan bir platform olarak görmeliyiz”
Fuarın çeyrek asırlık yılında sektörün geleceğine yatırım yapan faaliyetlere imza attığına değinen Dinçer,  “Bir fuarı sadece ürün tanıtmak değil aynı zamanda da sektörü belli seviyeye taşıyan yeni tasarımların oluşturulduğu bir platform olarak görmek lazım. Üniversitelerin, tasarımcıların, mimarların sektör temsilcileriyle buluştuğu ve ortak akılların üretildiği bir yer olarak yorumlanması lazım. İşte o zaman sektörün tüm bileşenleri bir araya gelmiş oluyor. Forumlar ve kongrelerle de sektörün sorunlarına çözüm gibi meselelerin, pazarlama stratejilerinin konuşulup tartışılacağı bir platformlara dönüşmesi fuarın bu anlamda başarısını kanıtlar. Dolayısıyla 25. Marble İzmir Fuarı’nda atılan bu adımların, önümüzdeki dönemde yeni projelerle birlikte sektörü dünya çapında daha iyi yerlere getireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.  
 

 
Başkan Pekdaş’tan Şaphane’ye çıkarma
 
CHP'li Sandal'dan Bayraklı'ya Eskişehir modeli
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogrusoz 24 Mart 2019 Pazar 10:37

Aziz baskanin izmir e kazandirdigi onlarca eserlerden bir tanesi de FUARIZMIR dir , dunya capinda olan bu organizasyon bu yeni fuar alani ile birlikte ulkemiz mermerciligi cok onemli gelismelere daha hızlı ulasabilmekte tabii bir de izmir turizmi kış ayinda bile canli olabilmekte .hem mermercilerimize hem de Aziz baskanimiza bir kez daha sonsuz tesekkurler.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da yıldızlar geçidi!
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Karşıyaka ...
Önce resmettiler, sonra görmeye gittiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama'da kurduğu “Gezici Çocuk Dünyası ...
Güzelbahçe’de tiyatro zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 37.’si düzenlenen‘Uluslararası ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Arkas’ta sanat var
Hanzade ÜNUZ yazdı... Arkas’ta sanat var
İzmirli yazar Ersözlü, kitabının 2. baskısını imzalıyor
Ünal Ersözlü yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’nu, 23 Mart Cumartesi ...
3'üncü Çaka Bey Kitap Günleri'ne ilgi büyük
Alsancak Tren Garı’nda düzenlenen 3'üncü Çaka Bey Kitap Günleri'ni 4 günde ...
 
'Atatürk'ün Sevdası İzmir' sergisi Bornova'da
5000 fotoğrafla, Türkiye'nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna ...
Karabağlar'da el emeği, göz nuru defile
İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB) tarafından düzenlenen “Kentin Kıyısındaki ...
AASSM’de 'Kuvayi Milliye' ruhu
Ünlü besteci Murat Cem Orhan'ın, Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri "Kuvayi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva