HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 08:45

Türk Mutfağı Zirvesi'nde Ege Mutfağı damgalı son

Konak Belediyesi, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Türk Mutfağı Zirvesi'nin üçüncü ve son gününde ‘Ege Mutfağı’ yarışması güne damgasını vurdu.

Türk Mutfağı Zirvesi nde Ege Mutfağı damgalı son

İZMİR - Ege’nin beş ilinden katılan yarışmacılar Ege’ye özgü 200’ün üzerinde lezzeti jüriye beğendirmeye çalıştı. 2. Türk Mutfağı Zirvesi'nde, birbirinden maharetli ustaların lezzetlerini değerlendirmekte jüri üyeleri oldukça zorlandı. Araştırmacı Yazar Nevin Halıcı, Hacı Abdullah Lokantaları Genel Müdürü Abdullah Torun, Yeditepe Üniversitesi'nden Tahir Öztan, Turizm Bakanlığı'ndan Nihal Kadıoğlu Çevik, Orkide Genel Müdürü Ercan Erol ile ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Akçay'dan oluşan usta jüri lezzetli yemekleri tek tek tadarak, yarışmanın kazananını belirlemeye çalıştı. Yaklaşık 3 saat boyunca yemeklerin tadına bakan jürinin oylaması sonunda İzmir Bizim Mutfak'tan işkembeli nohut ve elmalı kuru fasülye, Kütahya'dan sarma hamur dolması ve Balıkesir'den de sübye yahnisi birinciliği elde etti.

İkincilik ve üçüncülük plaketleri ise İzmirli lezzet ustalarına gitti. Hisar Balık Lokantası sübye ve fava, Sevim Lokantası karameliçe, Çorbacı Ali Osman enginar tatlısıyla ikincilik elde etti.  Ayşa Boşnak Börekçisi evseleme, Güven Lokantası iç baklalı elbasan tava, Aliağa Balıklama yoğurtlu şevketi bostan yemeği ile üçüncülük plaketi aldı. Uşak’tan İlibada sarması ile tarhana çorbası, İzmir’den Girit Lokantası enginarlı kabak dolması ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

BU ZENGİNLİK KİMSEDE YOK

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Türk Mutfağı’nın dünyanın önde gelen lezzetlerini barındırdığını söyleyerek, "Fransız, İtalyan ve Çin mutfaklarına dünya hayran oluyor. Onların peynirlerini herkes tanıyor. Peki benim Bergama tulumuma, Van’ın otlu peynirine ne oldu? Türk Mutfağı’ndaki zenginlik kimsede yok. Türk Mutfağı’nda sağlık, lezzet, kalite ve ucuzluk bir arada bulunuyor. Türk Mutfağı’nın zenginlik ve güzelliğini de burada bir kez daha kanıtladık" dedi.

Yarışmaya katılan lezzet ustaları Başkan Tartan’a yemeklerinden ikram etmeyi ihmal etmedi. Tüm çeşitlerini çok beğenen Başkan Tartan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nin pastacılık kursiyerlerinin standını da ziyaret eden Başkan Tartan, fuar ziyaretçisi olan turistlere de yiyeceklerden ikram etti. Türk Mutfağı’nın zenginlikleri hakkında bilgi veren Tartan, "Turistler Türk Mutfağı diyince sadece döner, kebap, şiş kebap biliyor. Ama buradaki zenginlik onları şaşırttı. Bana, 'Biz böyle bir şey görmedik' dediler. İşte bu fuarda zenginliklerimizi ortala çıkardık" diye konuştu.

İZMİR GASTRONOMİ MERKEZİ OLABİLİR
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, muhteşem bir ilgi ve katılımla başarılı bir organizasyona imza attıklarını söyledi. 2.Türk Mutfağı Zirvesi'nde İzmir'in gastronomi merkezi olması için de bir meşaleyi yaktıklarını vurgulayan Yenice, ‘'Türk Mutfağı’nın dinamik ve heyecan verici görüntüsünü bir kez daha ortaya koyduk. Türk Mutfağı görseliyle, lezzetiyle adeta bir sanat eseri özelliği taşıyor. Yemek kültürümüzün ne derece ayrıcalıklı olduğunu bir kez daha ispatladık. Çok değerli ustalarımız ve panelistlerimizle Türk Mutfağı'nın filmini çekerek, gözler önüne serdik. Bundan sonra da zirvemiz gelişerek devam edecek'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nden Başkan Sındır'a tebrik
Bornova Belediye Meclisi üyeleri, ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere ...
Büyükşehir'de toplu taşımada bir 'akıllı' adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda hayata geçirdiği yeni uygulamasıyla, ...
Engelsizmir için mesajlar balonlara yazılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kent Konseyi, 10 Mayıs’ta başlayacak ...
 
Yeni bulvar için son adım: 8 bina yıkıldı
Karşıyaka Belediyesi, kentin ulaşım aksları üzerindeki düzenleme çalışmalarına ...
Zirvede Ege lezzetleri yarıştı
2. Türk Mutfağı Zirvesi ikinci gününde hem damakları şenlendirdi hem de ...
Matematik Çalıştayı Bornova'da
Bornova Belediyesi ‘Matematik Felsefesi ve Yaşam Çalıştayı’nda ünlü bilim ...
 
Kocaoğlu’nu çileden çıkaran protesto: 3-5 çapulcuyu…
EVKA-5 Katlı Kavşağı töreni gerginliklere sahne oldu. Vatandaşların ‘geçit’ ...
‘Kuzey’de kesintisiz ulaşım için dev adım
Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey aksında “kesintisiz ulaşım” hedefini ...
Başkan Durak’tan ‘altın’ rugbicilere altın hediye
Amatör spor takımlarının en başarılı ismi Bostanlıspor’un çiçeği burnunda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva