HABERLER>EKONOMİ
20 Ekim 2023 Cuma - 11:32

Türk lezzetleri ABD yolcusu!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk gıda ürünlerinin daha fazla tercih edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Turkish Tastes-TURQUALITY’ projesinin tanıtım lansmanını gerçekleştirdi.

Türk lezzetleri ABD yolcusu!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin katılımıyla, Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen Turkish Tastes markasına destek olan ABD’li Reimund Pitz, Türkiye ziyareti kapsamında üretim alanları, işletmeler ve restoranlarda gerçekleştireceği ziyaretlerin ardından Türkiye’deki izlenimlerini EİB’de düzenlenen basın toplantısında anlattı.

CİDDİ MESAFE KATETTİK
TURQUALITY projesinin temel hedefi ABD’de kalıcı bir yaşayan mekanizma olarak Turkish Tastes Community oluşturmak  olduğunu söyleyen Gürel, “Bu doğrultuda bir yandan sektöre öncülük eden profesyonelleri Türk ürünleri hakkında bilgilendirerek farkındalık yaratırken bir yandan da kurumsal işbirlikleri aracılığı ile uzun vadeli ortaklıklar kurduk. İlk olarak dünyanın bir numaralı Turizm ve Otelcilik okulu olan Las Vegas Üniversitesi müfredatına Türk Mutfağı ve Türk ürünlerine yer verilmesi üzerine iş birliği başlattık. Ardından Nevada Restoran Birliği ortaklık kurduk. Son olarak ulusalda görünürlüğümüzü artırmak için ABD’de Executive Şef unvanını veren American Culinary Federation ve Chain des Rotisseurs ile partnerlik anlaşması imzaladık. Pandeminin ardından artan çeşitli faaliyetlerimiz ve işbirliklerimiz sayesinde temel hedefi olan Turkish Tastes Community’nin temelleri oluşmakla kalmamış ciddi bir mesafe kat etmiş olduk. Bu kapsamda 12 üye firmamızı buz kırıcı olarak konumlandırarak projemize entegre etmiş bulunuyoruz” dedi.

GÜÇLÜ BİR MARKALAŞMA SÜRECİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Pazarda yaşanılan en büyük sorunun farkındalıkla ilgili olduğunu dile getiren Gürel, “Birçok firmamız hemen hemen tüm alt sektörler bazında ABD’ye ihracat gerçekleştirmekte fakat gerek aracılar gerekse son tüketiciler nezdinde tüketilen ürünlerin Türkiye’den geldiği maalesef bilinmemektedir. Biz öncelikle bu farkındalık sorununu çözmek ardından güçlü bir markalaşma sürecine girmek için çalışıyoruz. Seçilen firmalarımıza bu doğrultuda büyük bir görev düşüyor.  Firmalarımızın katılımı ile yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerin etkisinin sonuç almaya önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.

AMERİKALI ŞEF TÜRK LEZZETLERİNİ TANITACAK
EİB’in ‘Turkish Tastes-TURQUALITY Projesi’ kapsamında Türkiye’deki yerel ürünleri ve lezzetleri tanımak ve tadımlamak amacıyla İzmir’e gelen Amerikalı Şef Reimund Pitz, hem projeyi hem de deneyimlerini paylaştı. Pitz, Türkiye’deki ürünleri ve lezzetlerini dengeli ve lezzetli bulduğunu belirterek, ülkesinde bu ürünlerin tanıtımı için çalışmalar yapacağının altını çizdi. Öte yandan projeye de övgülerini sıralayan Pitz, “ABD Aşçılar Federasyonu, Türk ürünlerini tanıtmak istiyor. Bu federasyonun bir üyesi olarak 18 milyon üyemiz var. Uluslararası yarışmalar olabiliyor. Bunun farkındasınız” dedi.

Pitz, genç aşçılara da federasyon olarak büyük önem verdiklerinin altını çizerek, oluşturdukları eğitim ve burs programlarından bahsetti.  Bu proje kapsamında da aynı çalışmalar yapmak istediklerini ve Türk gıda ürünlerini buralarda tanıtacağını söyledi. 

 
Aydın'da zincirleme kaza: 1 kişi can verdi
 
İzmir'de karı-koca birlikte can vermişti... Kahreden detay ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumcuların Başkanı uyardı: Çeyrek altın yılbaşında 4 bin lira!
Ortadoğu’daki savaş ortamını hatırlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı ...
EYT'nin ardından emeklilikte yeni düzenleme
Sosyal güvenlik sistemi tamamlayıcı emeklilik, sağlık sistemleriyle desteklenecek.
Fed Başkanı'ndan enflasyon açıklaması
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Eylül ayı enflasyon verileri ...
 
Bankacılık sektörü kredi hacmi yükseldi
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 72 milyar 708 milyon lira ...
Tarım zirvesinde mesaj seli... 'Dijitalleşmeye İzmir öncülük yapacak'
SANTEK tarafından “Dijital Tarım Gıda Sanayisi ve Tarımda Akıllı Teknolojiler” ...
Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yılda tek sefere mahsus olmak üzere ...
 
Gramaj hilesi ve gizli zamlara 11 milyon 693 bin lira ceza
Gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ ...
TÜRK-İŞ'ten önemli açıklamalar... İzmir için özel asgari ücret mi geliyor?
Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım’dan sonra asgari ücret görüşmeleri ...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Et krizini aşmak mümkün mü?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI yazdı... Et krizini aşmak mümkün mü?
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva