HABERLER>EKONOMİ
19 Kasım 2019 Salı - 12:48

Türk Eğitim Sen İzmir'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarına dikkat çekmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Türk Eğitim Sen İzmir den Cumhurbaşkanı Erdoğan a mektup

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı yaptığı açıklamada, öğretmene yönelik şiddet olaylarının artarak devam ettiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim çalışanlarına yönelik şiddet konusunda gerekli adımların atılması için irade ortaya koymasını istedi. 81 ilde eşzamanlı olarak yapılan açıklamayı okuyan 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, sendika tarafından geçen yıl yapılan anket çalışmasında eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin yüzde 67 oranında öğrenci ya da öğrenci velisi tarafından gerçekleştirildiği sonucuna vardıklarını söyleyerek eğitimde artan şiddet olaylarının öğretmenler ve eğitim çalışanlarının moral motivasyonlarını olumsuz etkilediğini kaydetti. Konuyu sadece adli boyutu olan sosyal bir problem olarak değil bir eğitim sorunu olarak değerlendirdiklerini ifade eden Demir, "Okullarımızda güvenlik tedbirleri ve hizmetleri yetersizdir. Okullarımızda Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegre kamera hizmeti bulunmamaktadır. Okullarımızda güvenlik hizmetleri genellikle öğretmenlerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir. Okullarımıza ve üniversitelerimize öğrenci ya da öğrenci olmayan unsurlar tarafından şiddet olaylarında kullanılabilen çeşitli araçların rahatlıkla sokulabildiğine şahit olmaktayız. Öğrenci, veli ve toplumun diğer kesimlerinin şiddet hususunda adli ve hukuki açıdan bilinçlendirilmiş olmaması da göz önünde bulundurulmalıdır. Disiplin mevzuatımız yetersizdir. Medyanın öğretmenlerimize yönelik olumsuz algı yaratabilecek yayınlarını da dikkate değer bulmaktayız. Bu konuda medyamıza da sorumluluk düşmektedir" dedi.

Öğretmene şiddet konusunda toplumsal bir seferberlik haline ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Demir, öğretmenle birlikte kaybedilenin toplumun ve ülkenin geleceği olduğunu savundu.

Mektubun son kısmında şu ifadelere yer verildi:

"Artık bir eğitim sorunu haline gelmiş olan eğitim çalışanlarına şiddet konusunda ilgili süreçleri harekete geçirmenizi istirham ediyoruz. Eğitimin asli unsuru ve taşıyıcı kolonu olan öğretmenlerimizin saygınlığının arttırılması, güvenli çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha verimli eğitim hizmetini getirecek ve dolayısıyla toplumun sağlıklı geleceğini inşa edecektir. Toplumsal meselelere ve özellikle eğitim sorunlarına duyarlı yaklaştığını bildiğimiz zat-ı alinizin, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi anlamında gerekli adımların atılması hususunda irade ortaya koyacağına inanıyoruz. Daha fazla canın yitip gitmemesi, mirasçısı olduğumuz medeniyetimize yakışmayan öğretmene şiddetin önlenmesi anlamında yasal düzenlemenin bir an önce yapılması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Biz inanıyoruz ki öğretmenle birlikte kaybettiğimiz, esasında toplumun ve Türkiye'nin geleceğidir. Saygılarımızla yüksek takdirlerinize arz ederiz."

Konuşmanın ardından Demir ve beraberindeki sendika üyeleri PTT Basmane şubesine girerek mektubu postaladı. (DHA)

 
Gaziemir'de kahkaha tufanı
 
Narlıdere 'lavanta' kokacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki EYT Başkanı Erdoğan’a seslendi: Bir kere bizi bizden bir dinleyin!
İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Türker, ...
Bankalar ek taksitleri kesti!
Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna tavan getirmesinin ardından ...
Mal beyanına 'otomatik takip sistemi'
Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu ...
 
HichConcept kapılarını Alsancak’ta açtı
“Kalplerimiz Bir” yardım gecelerinin düzenlenmesine öncülük yapan Ferah ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Geride bıraktığımız hafta 5,75 seviyelerindeki yerini koruyan dolar/TL, ...
'Yeşil doğaya kırmızı tank' projesi
Orman Bakanlığı, yangınla mücadelede yeni bir yöntem için düğmeye bastı. ...
 
TBMM'de vergi düzenlemesi mesaisi!
TBMM Genel Kurulu, dijital hizmet vergisi, konaklama vergisi, değerli ...
KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi ...
GEO yeni fabrikasını açtı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  2800 metrekarelik alana kurulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva