HABERLER>EGE
24 Temmuz 2016 Pazar - 09:50

Turizmcinin yüzü 'Ukrayna pazarı'yla güldü!

Ülke turizminin son olarak başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle olumsuz etkilenmesi turist sayısında düşüşlere yol açtı. Ukrayna pazarının etkilenmemesinin yanı sıra geçen yılın rakamlarını katlaması turizmcinin az da olsa yüzünü güldürdü. 

Turizmcinin yüzü  Ukrayna pazarı yla güldü!

Terör tehlikesi ve Rusya krizi gibi çeşitli sorunlar nedeniyle sıkıntılı günlerden geçen ülke turizmi, darbe girişinden de olumsuz etkilendi. Ülkeye gelen turist sayısında önemli düşüş olduğu belirtildi. Bu düşüşten Ukraynalı turist sayısının etkilenmediği ifade edildi. Bunda en büyük payın Ukrayna'daki Anex Tour olduğu kaydedildi. YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Anex Tour'u ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmeler neticesinde de karşılıklı plaketler verildi.  Anex Tour Ukrayna Genel Müdürü İlker Adıgüzel, şöyle dedi:

"Ukrayna'nın, Türkiye'deki Rusya pazarının düşüklüğünden sonra alacağı rolü öngörüldüğünden itibaren, farklı projeler geliştirmeye çalıştık. Antalya'daki otel ve turizmcilerin yanında olabilmek, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını, turizmi, kültür paylaşımlarının yüksek ölçü düzeyinde potansiyelini ortaya koyarak, yapabildiği tüm desteği gerçekleştirmeyi sağladık. Ukrayna halkına da firmam adına teşekkürlerimi sunmam gerekir."  

TURİST SAYISI GEÇEN YILI KATLADI 
Ukrayna pazarını her zaman ana pazar olarak gördüklerini vurgulayan Adıgüzel, bu çalışmaların verimini 2016'da aldıklarını bildirirken şöyle devam etti:

"Şu andaki kapı giriş rakamlarımız bu sene 2015 yılının tam iki katına ulaştı. Ukrayna pazarındaki ortak büyüme toplamda yüzde 45'leri bulacak. Türkiye'deki otelciler de bize sürekli destek veriyor. Bundan sonra artık hiçbir turizmcinin Ukrayna pazarını ikinci, yan bir pazar olarak düşünmeyeceğine eminim. Bundan sonra karşılıklı olarak çok daha güzel projeler üreterek bu yolda yürüyeceğiz. Kendi firmam adına söylemem gerekirse Antalya ve Dalaman bölgesinde şu anda 100 bini aşmış durumdayız. Sezonun daha yarısı gelmeden bu çok ciddi bir rakam. Sezon sonunda 250 bin rakamına ulaşacağımızdan eminim."  

UKRAYNA PARLAYAN BİR YILDIZ 
YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç ise, Ukrayna pazarıyla ilgili söylenecek çok sözün olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Ukrayna bu sene parlayan bir yıldız. Özellikle sezon olarak tüm turizm pazarlarında yaşadığımız sıkıntılar arasında Ukrayna yüzümüzü güldürdü. Rakamlarla bunu ifade etmek gerekirse geçen sene Ukrayna Dalaman'a 29 bin yolcu sayısına ulaşmıştı. Şu anda görünen o ki uçak planlaması bazında 60 bini geçeceğimiz gözüküyor. Bu pazarın büyümesinde yiğidin hakkını yiğide verelim; Anex'in katkısı çok büyük. Anex kendine ait Azur Havayolları'yla başlattığı seferlerini haftada 8'e kadar çıkardı. Yani hemen hemen her gün uçak var anlamı taşıyor. Daha önce sadece Kiev'den uçarken şimdi Lviv ve Kharkov'dan da uçak kaldırıyorlar. Kharkov'dan seferler yeni konuldu. Başarısız darbe girişiminde tek yolcu kaybetmediğimiz ülke Ukrayna oldu. Hatta Odessa'dan yeni uçak seferi bile konuldu."  

YDA Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç iptaller olmaması için büyük çaba gösteren Anex Tour'a teşekkür plaketi verdi. (dha)

 
Erdoğan'ın oteline saldıran darbeci asker milli atletmiş!
 
Vali Ayyıldız'dan sanayicilere tam destek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 yabancı dil bilen taksici turistlerin gözdesi
Manisa'da 7 yıldan bu yana taksicilik yapan Talip Kaya, sahip olduğu iki ...
Darbe girişiminin olduğu gün kayboldu: cesedi bulundu
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da ...
Akhisar'ın ciğeri yandı!
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde çıkan orman yangınında 15 hektarlık alan zarar gördü.
 
Aydın’da 9 okul ve 23 dernek için kapatma kararı!
Darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'in (OHAL) ilk kanun ...
Hemzemin faciası kurbanı 6 kadına veda…
Manisa’nın Alaşehir İlçesi'nde, yolcu treninin kontrolsüz hemzemin geçitte ...
Manisa’da 28 okul kapatıldı
Manisa’da, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 3 anaokulu, 8 ilkokul, 9 ortaokul ...
 
Kuşadası’nda kurvaziyer trafiği yeniden açıldı
Aydın’ın Kuşadası İlçesi'nde, darbe girişimiyle bıçak gibi kesilen gemi ...
Denizli'de 71 tutuklama, 536 gözaltı, 897 açığa alma, 4 görevden alma!
Denizli Valiliği, FETÖ/PYD ile ilgili Darbe Soruşturması'nda bugüne kadar ...
FETÖ operasyonu Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde sıçradı!
Denizli Büyükşehir Belediyesinde çalışan 15 memur görevlerinden uzaklaştırıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva