HABERLER>EGE
5 Ekim 2013 Cumartesi - 17:01

Turizmcilerden pakete tam destek

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 81 ilin Turizm İl Müdürleri ile TÜRSAB'ın genel ve bölgesel tüm yönetim kurullarının katılımıyla ortak bir çalıştay düzenledi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "Geleneklerimize göreneklerimize, örfümüze adetimize ve milli bütünlüğümüze zarar vermeyecek açılımlar ve demokratikleşmeler her zaman ülkemize faydalı olmuştur" dedi.

Turizmcilerden pakete tam destek

AYDIN - Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'nde 'Seyahat acentelerinin belgelendirilmesi, belgesiz seyahat acenteliği faaliyetlerinin önlenmesi' çalıştayına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm İl müdürleri, TÜRSAB'ın genel ve bölgesel tüm yönetim kurullarının üyeleri ve davetliler katıldı. Terörden arındırılmış barış ortamının devamının sağlanması gerektiğini belirten Ulusoy, "Bugün ülkemizin şiddet ve terörden arındırılmış bu ortamın devamını sağlamakta bakanlığımız ve sektörümüze büyük görev düşüyor. Turizm barıştan geçiyor. Sivil toplum örgütleri, halkımız, kuruluşlarımız, bakanlıklar ve kamu yönetimleri bu ülke meselesinde herkes katkı sağlamalı. Geleneklerimize göreneklerimize, örfümüze adetimize ve milli bütünlüğümüze zarar vermeyecek açılımlar ve demokratikleşmelerin her zaman ülkemize faydası olmuştur" diye konuştu.
 
TURİZMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Ülke ihracatının yüzde 19.2'sini turizm gelirinin oluşturduğunu hatırlatan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, dış ticaret açığının yüzde 34.7'sini turizm sektörünün kapattığına dikkat çekti. Ulusoy, "Bu sektörün önemini Turizm Bakanlığı dışındaki kamuya anlatamıyoruz. Türkiye 80'li yıllarda 5 bin 200 koltuk kapasitesinden 85 bin koltuk kapasiteli uçak filosuna ulaştı. Bir marina varken bugün 35 marina var. Uçak sayımız 400. Yurtdışından gelen misafir sayımız 35 milyona dayanmış. Yurt içinde gezdirdiğimiz misafir sayısı 13 milyon kişi. Kongre turizminde daha önce 50'inci sırada olan Türkiye ilk 10'a yerleşti. Bugün 7 bin 400 seyahat acentesi var. Bu bir başarı öyküsüdür. Bunun altında bakanlığın önümüzü açan, sıkıntılarımızı çözen tavrıdır" ifadelerini kullandı.
 
ÖREN YERLERİNDEN ÖNEMLİ GELİR
Giriş ihalesini aldıktan sonra, ören yerlerine girişlerde yüzde 42 oranında artış olduğunu dile getiren Ulusoy, bunun yüzde 18'inin doğal artış, 24'ünün ise kaçakların önlenmesiyle oluştuğunu belirtip, "Termal sistem, turnikeler ve kontrollerle bu başarı sağlandı. Bu yıl ödeyeceğimiz tutar, eski parayla 376 trilyon. Bakanlık 105 müzeyi daha ihaleye çıkarıyor. Onunla da ilgileniyoruz" dedi.
 
GÜVENLİK KONTROLÜNE TEPKİ
Ören yerlerine giden tur otobüslerinin az sayıda jandarma tarafından durdurduğunu ve güvenlik kontrolünden geçirildiğini ileri süren Ulusoy, "Hiç olmazsa Çanakkale ve Efes gibi bazı mekanlara girişlerde tur otobüsleri durdurulmasın. İki jandarmayla kontrol yapılıyor. Rusya'da bile böyle bir uygulama yok. Onlar bile değişti. Bizi arıyorlar, "Biz sizin insanlarınıza eziyet ediyor muyuz' diyor. 40 derece sıcağın altında kontrol yapılıyor" diye konuştu.
 
RANDEVU VERMEYEN ÜLKELER YARDIM İSTİYOR
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, başkanlığa seçildiği 1999 yılında Yunanistan ve İtalya'nın kendilerine randevu bile vermediğinin altını çizip, "Bana randevu vermeyen Yunanistan İstanbul'daki billboardlarda reklamını yapıyor, "Bana turist gönderin' diyor. Son 4 yılda 54 ülkeye gittik. Almanya ve İtalya 'Bize turist gönderin' diyor. Artık Türkiye karar veren, ekonomisi düzgün erken rezervasyonla kendi programlarını 8 ay önceden yapan bir ülke. Şu anda bekleyen bizi izleyen en az 15 ülke var. Bu başarının altında ne var diye izliyorlar. Selam vermeyen İtalya bizi artık en yüksek düzeyde ağırlamaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde İtalya ile önemli bir anlaşma yapacağız. Turizm sektöründe seyahat acentelerinin sahip ve yöneticilerine vize kolaylığı sağlayacak" dedi.
 
MÜSTEŞAR REHBERLER YASASINDAN YAKINDI
Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Rehberler Yasası'na dayanılarak yapılan denetim şeklini eleştirdi. Turizmde 50 yıllık süreçte kamu ve sivil sektörün katkısıyla büyük bir başarı sağlandığını savunan Özaslan, "Turizm sektörü insana hitap ettiği için çok hassas bir sektör. Attığımız her adım çok dikkat istiyor. Yasaların verdiği yetkileri kullanırken çok dikkat edilmeli. Hizmet verilen kitle tatil için gelen yerli ve yabancı insanlar. İstediğiniz kadar denetim yapın ama bir turist olarak bazı manzaralar bazı uygulamaları yaşamak istemiyor. Bir denetim olurken, askerler, üniformalı veya üniformasız ya da asık suratlı kimselerle olmamalı. Bunun bir ölçüsünü bulmamız lazım. Aksi taktirde yapacağımız kanuni müdahalenin tam tersine bir olumsuzluk oluşturur. Bunun bir ayarını bulmamız lazım buna ihtiyacımız vardır. Biz hiçbir şekilde ülkemizde tatil yapan bir kişinin olumsuz bir imajla karşılaşmasını istemeyiz. Buna çözüm bulacağız" dedi. (dha)
 
Çalıştay yarın sona erecek.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köyde cephanelik gibi evler!
Aydın’ın Köşk İlçesi ile Umurlu Beldesi’nde iki grup arasındaki olaylarla ...
Tarlada üç bomba!
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, dere ıslahı yapan iş makinesinin kepçesine ...
Manisa Cezaevi’nde yangın paniği
Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, mahkum ve tutukluların ...
 
Bağ evi yangını can aldı
Manisa’nın Salihli İlçesi'nde, 77yaşındaki Güngör Gürbüz, tek başına yaşadığı ...
Bodrum’a doğalgazda abonelik şartı sıkıntısı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne doğalgaz abone hattı kurulabilmesiyle ilgili ...
Bodrum’u fırtına vurdu
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan fırtına, özellikle yarımadanın ...
 
Aydın'da Büyük Menderes karantinası
Büyük Menderes Nehri'nde kirlilik nedeniyle ölen balıkların tüketilmemesi, ...
Roma'nın en büyük sütün başı bulundu
Erdek’in Düzler mevkisinde bulunan Kyzikos Antik Kenti'nin gün ışığına ...
Bodrum'da üç farklı noktada yangın: 9 hektar kül oldu
Bodrum bağlı Turgutreis Beldesi'nde, makilik alanda ilk belirlemelere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva