HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Aralık 2019 Salı - 10:48

Turizm sektörünün kalbi İzmir'de atacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 5-7 Aralık tarihleri arasında sektörün nabzını Fuar İzmir’de tutacak.

Turizm sektörünün kalbi İzmir de atacak

Dünya turizmini İzmir’de buluşturmaya hazırlanan fuarda uluslararası destinasyon tanıtımlarından yerel yönetim buluşmalarına; alternatif turizminden dijital dönüşüme kadar pek çok etkinlik yer alacak. Fuar boyunca ilk iki gün aynı anda üç farklı yerde kurulacak sahnelerde sabahtan akşama dek süren sunumlar sektörün uzmanlarını bir araya getirecek. İnsanlık tarihinin ilk tapınakları olarak tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa Göbeklitepe D Tapınağı replikaları ve Halil Tuncer’in Turizm Fotoğrafları üç gün boyunca sergilenecek. Ayrıca, son iki yıldır fuara yeni bir soluk kazandıran “ttitech” - seyahat teknolojileri özel bölümü içerisinde bu sene ilk defa kurulacak olan Start Up Pavilyonu ile Türkiye’deki girişimcilik projelerinin geliştirilmesine fayda sağlanırken; TTI Adventure alanında ise macera turizmine yönelik uygulamalar gerçekleştirilecek. Ayrıca; havayolu şirketlerinin uçak bileti çekilişleri, Etiyopya ve Ruanda geleneksel etkinlikleri, kahve sunumları, dans gösterileri ile fuar renkli görüntülere sahne olacak.



Fuardan girişimcilik projelerine destek
Geçtiğimiz yıl fuarda seyahat teknoloji firmalarının katılımıyla ilk defa oluşturulan ve büyük ilgi gören “ttitech” - Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü bu yıl daha fazla firmanın katılımına sahne olacak. Bu alanda yer alan teknoloji firmaları, profesyonel ziyaretçilere sektördeki yeni ürün ve teknolojilerini tanıtma olanağı bulacak. Ayrıca, bölüm içerisinde bu yıl ilk kez Start Up Pavilyonu kurulacak. 2014’te bir Start Up olarak kurulan ve kısa sürede seyahat teknolojileri alanında dünya çapında ilerleme kaydeden Rent‘n Connect iş birliği ile kurulacak platformda girişimcilik projeleri dünyanın dört bir yanından gelen turizm devleriyle buluşturulacak.

“ttitech stage” bir kez daha sahnede
HotelRunner’ın katkılarıyla “ttitech stage by HotelRunner Theather” adıyla düzenlenecek forum alanında ise yolu turizmle kesişen teknoloji devleri, zamanı ve değişimi yakalamak için dijitalleşmenin önemini konuşacak. Etkinlik kapsamında, “sürdürülebilir turizm” “21. yy’da gelişen konaklama teknolojileri”, “oteller için global ödeme platformları”, “şehir otellerinde pratik otel yönetimi”, “tanıtım ve pazarlamada dijital çağ”, “otomasyon süreçleri”, “mobil teknolojileri”, “dijital dönüşüm”, “online kampanyalar tasarlamak”, “gelir yönetimi, “e-ticaret ve dijitalleşme”, “iç pazarda online satışları artırma yolları”, “bağlantıda kalmanın önemi” ve “veriyi gelire dönüştürme teknikleri gibi konular ele alınacak.



Yerel Yönetimlerin dünya buluşması İzmir’de
Fuarda bu yıl yerel yönetimlerin kent turizminin geliştirilmesindeki rolüne dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatları (UCLG – MEWA) kapsamında 6 Aralık tarihinde önemli bir buluşma gerçekleştirilecek. Orta Doğu ve Batı Asya bölgelerinden gelecek yerel yönetim temsilcileri; “alternatif turizm”, “sağlık turizmi”, “ekoturizm”,  “kongre turizmi”, “gastronomi turizmi” ve “kentsel turizm” konu başlıkları altında kent turizminin dinamiklerini değerlendirecek. 

Uluslararası destinasyonlar tanıtılacak
Geçtiğimiz yıllarda farklı ülke destinasyonlarının tanıtılması yönünde büyük beğeni toplayan sahne, bu yıl da Travel Turkey İzmir Fuarı’ndaki yerini alacak. 6 Aralık tarihinde gerçekleşecek etkinlik kapsamında Bangladeş, Ruanda, Batum, Gürcistan, Şeysel Adaları sunumları gerçekleştirilecek. 

“Alternatif” sahne fark yaratacak
Fuarda dikkat çekecek sahnelerden biri ise “Alternatif Turizm Sahnesi” olacak. Kitlesel ve sosyal-kültürel turizme yeni bir bakış açısı getiren, bireysel tüketimin ön planda olduğu, turistik destinasyonların kendine özgü bir takım özelliklerinden dolayı tercih edilen “alternatif turizm” ile ilgili konuları içeren platformda; “destinasyonlarda doğa ve macera sporları”, “Eurovelo - Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı”, “doğada alternatif çok” ve “kristal karın izinde” konuları uzmanlar tarafından ele alınacak.

 
Karşıyaka Belediyesi’nden çevre için önemli adım
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den Engelliler Günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi’nden çevre için önemli adım
Doğal kaynakları ve çevreyi korumak, israfı önlemek ve gelecek nesillere ...
Karabağlar Belediye Meclisi’nden ‘turuncu’ tepki
Karabağlar Belediye Meclisi’nin aralık ayı ilk oturumunda, mecliste grubu ...
Bayraklı, Travel Turkey yolcusu
Bayraklı Belediyesi, 5-7 Aralık tarihleri arasında bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek ...
 
Menderes'ten Travel Turkey Fuarı’na çıkarma
Menderes Belediyesi, Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak ...
Gaziemir'de yaşamaya engel yok
Ailesinin desteği ve azmiyle önce zihindeki sonra toplumdaki engelleri ...
Başkan Koştu, Egedesonsöz'e konuştu: Artık her yol Bergama'ya çıkıyor
Başkan Koştu, Egedesonsöz'e konuştu: Artık her yol Bergama'ya çıkıyor
 
Tunç Soyer makamı mahallelere taşıdı
Seyyar makam uygulamasıyla halkın sorunlarını yerinde dinlemeye devam ...
'Ahıska Türkleri Sürgün Anıtı' Menemen’de açıldı
Menemen Belediyesi tarafından Ahıska Türkleri’nin ata yurtları Ahıska’dan ...
Torbalı'da 'tek tip' dönem
Torbalı Belediyesi tarafından 30 adet seyyar aracı dağıtılacak. Bundan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva