HABERLER>TURİZM
13 Ekim 2010 Çarşamba - 00:00

Turizm hedefine uluslararası destek

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç’’teki yerel yönetimler arasında 2006 yılında başlatılan Belediye Ortaklık Ağları Projesi İzmir’’de düzenlenen kapanış konferansı ile sona erdi.’

Turizm hedefine uluslararası destek


 
İZMİR - Üç gün süren programda Türkiye’’den 24 belediye ile İsveç’’den proje ortağı olan 5 belediyenin başkanı ve projeyi yürüten personeli katıldı. Sonuç toplantısında ortaklık ağı kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçları değerlendirildi, başlatılan işbirliğinin sürdürülmesinin faydaları anlatıldı. Ege Bölgesi’’nden Manisa, Bornova ve Karşıyaka Belediyeleri, İsveç’’in Kalmar kenti ile ’“Sürdürülebilir Turizm’” modülünü konu alarak çalışma yürüttü. Karşıyaka’’nın bölünmesinden sonra Bayraklı Belediyesi de projeye dahil edildi, çalışmalara katıldı.
           
Konferansta Karşıyaka Belediyesi kazanımlarını anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ’“Belediye olarak turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar başlattık, bünyemizde bunun için ayrı bir ekip oluşturduk.  Projelerimizin hazırlanmasında ve sürdürülmesinde İsveç örneği bizlere yol gösterici oldu. Kentimizin turizm master planlarını oluşturduk, İzmir’’deki 5 ayrı üniversite ve sivil toplum örgütleri ile ayrı ayrı çalışmalar yaptık. Geleceğimizde turizmden daha çok yararlanmak istiyoruz. Zamana yayılan çalışma programı oluşturduk, hızla ilerliyoruz. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’” dedi.
           
Toplantıda Ege Modülü temsilcisi olarak sunum yapan Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü ’“Projeye başladığımızda Karşıyaka’’nın nüfusu 600  bin kişiydi. Bayraklı’’nın kurulmasından sonra 300 bin kişiye düştük. Projelerimizde yeni düzenlemeler yaptık. Turizm çalışması bizim için yabancıydı, ancak uluslar arası bir deneyim kazandık. Fuarlara katıldık, Karşıyaka’’nın turizmde önceliklerini belirledik. Çalışmalarımızda belediye başkanımızdan sürekli destek gördük. Bu deneyimlerimiz sonrasında kendimize güven geldi, yeni projeler üretip hayata geçirmeye başladık’” dedi.
           
Karşıyaka Belediyesi, konferans salonunda özel hazırladığı standında çalışmalarından oluşan kitapçık, broşür gibi materyallerini dağıttı. Kalmar kenti temsilcisi Jan Martinsson da konuşmasında Karşıyaka, Bornova ve Manisa ile yaptıkları çalışma sonunda pek çok yeni deneyimler kazandıklarını belirterek ’“Birbirimizi daha yakından tanıyıp planlı programlı işbirlikleri yapabileceğimizi gördük. Türkiye’’nin AB sürecinde yerel yönetimlerin çok büyük önemi bulunmaktadır. Bu çalışmaların devamı mutlaka sağlanmalı ve iletişim sürdürülmelidir’” dedi.
 
Tusenet projesi kapsamında Manisa, Bornova, Karşıyaka Belediyeleri Kalmar,  Antalya, Muğla ve Tarsus belediyeleri Malmö ile, Gaziantep, Osmaniye, Şırnak ve Midyat Belediyeleri Karistad, Samsun, Ordu, Amasya, Giresun Belediyeleri ikinci grup olarak Kalmar, Tepebaşı, Altındağ, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri Umea, İstanbul, Zeytinburnu, Büyükçekmece ve Adalar Belediyeleri Stockholm ile farklı konularda işbirliği yaparak projelerini tamamladı.   

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en lüks gemisine Türk ilgisi
Yapımı tam iki yıl süren ve biletleri bir yıl önce dünya genelinde satışa ...
Alaçatı’’da artan otel sayısı kaliteyi düşürür mü?
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde butik otel işleten Hülya ...
Marmaris yüzen bir şehir!
Ocean Village isimli İngiliz bandıralı, 63 bin 524 groston ağırlığındaki ...
 
11 katlı ’‘harika gemi’’ Marmaris’’te
Aida Diva" adlı 11 katlı lüks yolcu gemisi, Antalya Limanı'ndan Muğla'nın ...
Dikili’’ye dev konuk
İngiltere'nin en büyük tur operatörleri arasında yer alan Thomson ...
Datça en güzel mekanını seçti
Muğla’’nın Datça ilçesinde düzenlenen ’“Datça 1. Güzel Mekan Yarışması’”nda ...
 
’‘Yeni termalde’’ hem konaklama hem sağlık hizmeti
İzmir İl Özel İdaresi tarafından Kaya Holding'e kiralanan otel, ...
Turistlerin son gözdesi Eşek Adası
Çiftçiliği bırakan insanların hayvanlarını bu adaya bırakarak gitmesinin ...
Thomson Celebration Marmaris’’i üs seçti
Türkiye’’nin ilk özelleştirilen limanı olarak bilinen Marmaris Cruise ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva