HABERLER>İŞ DÜNYASI
31 Aralık 2020 Perşembe - 12:33

Tüpraş AR-GE merkezinde 10 yılı geride bıraktı

Tüpraş, rafinerilerinin operasyonel süreçlerini kolaylaştırmak ve enerji verimliliği projeleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla Ar-Ge Merkezi'deki sürdürdüğü çalışmalarda 10 yılı geride bıraktı. Tüpraş’ın Ar-Ge çalışmalarının odağında rafineri ihtiyaçlarının ön planda tutulduğunu ve üretim süreçlerinde kaynak kullanımının azaltıldığını belirten Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, enerji verimliliği, dijitalleşme ve veri analitiği alanlarında yeni teknolojilerin geliştirilmesinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Tüpraş AR-GE merkezinde 10 yılı geride bıraktı

Enerji şirketi Tüpraş, rafinerilerinin operasyonel süreçlerini kolaylaştırmak ve enerji verimliliği projeleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla Ar-Ge Merkezi'deki sürdürdüğü çalışmalarda 10 yılı geride bıraktı.

Yapılan açıklamaya göre, Tüpraş Ar-Ge Merkezi’nde rafineri süreçlerinin geliştirilmesine ve teknik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik projelerin yanı sıra, ürün portföyünün genişlemesine hizmet eden yeni ürün geliştirme projeleri de gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Tüpraş Ar-Ge Merkezi’nde karbondioksit dönüşümü, yeşil hidrojen çalışmaları, yenilenebilir kaynaklar, enerji verimliliği, hidrokarbon karakterizasyonu, malzeme teknolojileri, katalizör teknolojileri, dijital dönüşüm çözümleri, sensör ve robotik teknolojileri ve ileri analiz yöntemleri gibi konularda çok sayıda proje üzerinde çalışmalar gerçekleştiriliyor.

"AB’nin 2050 YOL HARİTASINI OLUŞTURMASINDA YOL ALDIK"
Tüpraş’ın Ar-Ge çalışmalarının odağında rafineri ihtiyaçlarının ön planda tutulduğunu ve üretim süreçlerinde kaynak kullanımının azaltıldığını belirten Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, enerji verimliliği, dijitalleşme ve veri analitiği alanlarında yeni teknolojilerin geliştirilmesinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yelmenoğlu, "Şirketimiz, özel sektörü temsilen Avrupa Birliği UFUK 2020 programı çağrılarına yön verebilen ve proses endüstrisinde Avrupa’nın önemli kuruluşlarının üye olduğu A.SPIRE platformunun üyesi. A.SPIRE, Paris Anlaşması’nın da hedefi olan küresel ısınmanın 2 derecenin altında tutulmasına yönelik bir araştırma ve yenilik yol haritası oluşturdu. 2050 yılına kadar döngüsel ekonomiye geçmiş ve karbon nötr hale gelmiş bir Avrupa yaratma hedefiyle hazırlanan, Avrupa Birliği’nin Ar-Ge ve inovasyonu destekleme stratejisini etkileyecek olan yol haritasının oluşturulmasında Tüpraş Ar-Ge Merkezi de aktif rol aldı. Bundan sonraki dönemde de Ar-Ge çalışmalarımızı bu önemli yol haritaları, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve şirketimizin stratejileri doğrultusunda yöneterek yönlendireceğiz" dedi.

Tüpraş Ar-Ge Merkezi’nin yurt içindeki ve dışındaki iş birliklerine de değinen Yelmenoğlu, “Tüpraş’ın desteğiyle kurulan ve Türkiye’de özel sektör iştirakiyle kurulan ilk enerji merkezi olan Koç Üniversitesi -Tüpraş Enerji Merkezi (KUTEM),Tüpraş’ın sanayide ihtiyaç duyduğu öncelikler ışığında, akademik tecrübesini ve genç araştırmacıların dinamizmini harmanlayarak önemli çalışmalara imza atıyor” dedi. (Habertürk)

 
Başkan Tugay’dan 650 gün sunumu: Karşıyaka’da neler yapıldı?
 
TCMB, swap verilerini artık günlük yayımlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Ticaret Borsası yılın son meclisini gerçekleştirdi
İzmir Ticaret Borsası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 29 Aralık 2020 ...
Bakan Pekcan: En önemli anlaşmalardan biri...
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Birleşik Krallık ile ticari ilişkilerin yeni ...
İhracatın yüzde 36,6'sını KOBİ'ler yaptı
Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ), geçen yıl ihracatın ...
 
Dericiler çıtayı yükseltti
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen, 2021 ...
Borsada gong 'Arzum' için çalındı
Arzum Elektrikli Ev Aletleri hisseleri borsada işlem görmeye başladı. ...
Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu
TOBB, Türkiye'nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketini ...
 
Vakıfbank'tan Rusya ile önemli anlaşma
VakıfBank, Rusya’nın ulusal kart şeması MIR ile iş birliğine gitti. Anlaşmayla ...
Japon EBARA'dan Türkiye'ye yatırım
Global ekipman u?reticisi EBARA, Tu?rk pompa ve pompa sistemleri u?reticisi ...
Piyasalarda, Kovid-19 mutasyon endişesi
Küresel piyasalar, haftaya yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyon ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva