HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2017 Perşembe - 11:36

Tüm Yerel Sen referandumda 'hayır' diyecek

Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna Bağlı Tüm Yerel Sen Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gülebay, 16 Nisan’da yapılacak referandum için yaptıkları açıklamada 'hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.

Tüm Yerel Sen referandumda  hayır  diyecek

Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna Bağlı Tüm Yerel Sen Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gülebay, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi sert açıklamalarda bulundu.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"Günümüzde, 15 yıldan beri ülkeyi yöneten İktidarın ekonomi politikaları çökmüş, eğitim politikaları çökmüş, tarım politikaları çökmüş ve iç ve dış polikaları tamamen çökmüştür. Ülkede işsizlik tavan yapmıştır. Benzin ve mazota hergün zam yapılmaktadır. Dolar ve Euro başını almış gitmektedir. Ülkemiz Ortadoğu bataklığına saplanmış, adı konulmamış bir savaşa sokulmuştur. Ülkemizin hergün birtarafında bombalar patlatılmakta Halkımız korkutulmaya, sindirilmeye çalışılmaktadır. Her güne yeni bir şehit haberi ile uyanmaktayız ve her gün bir ailenin ocağı söndürülmektedir. Millet fakrü zaruret içinde harap ve bitap düşmüştür. Milletin birliği, ülkenin bütünlüğü tehdit altındadır.

İşte 15 senelik iktidarları boyunca uyguladıkları yanlış proje ve politikalarla ülkeyi bu duruma sürükleyenler, bugün KRAL olmak üzere bir Anayasa değişikliği talebiyle karşımıza çıkmışlardır. Yüzyıllar boyunca insanların bedeller ödeyerek kazandıkları temel değerler bu Anayasa ile yok edilmekte, Halk köle, bir kişi Kral ilan edilmek istemektedir. Kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, sosyal devlet yok edilmektedir. Anayasal Hak ve özgürlükler yok edilmekte, Parlamento işlevsiz hale getirilmekte ve Halkın egemenliği elinden alınmaktadır. Eğer bu değişiklik onaylanırsa hiçbir kurumun hükmiyeti veya işlevselliği kalamaz. Bu durumda kimse mutlu yaşayamaz, STK, dernek veya sendikacılık yapamaz. Her vatandaşın, Yöneticilerden en büyük beklentisi Adaletli olmaları, Devletten en büyük beklentisi ise Adaletin Kurumlarıyla tarafsız olmasıdır. Bizler sıkıştığımız zaman Adalete sığınırız. Adaleti bir kişinin, bir siyasi partinin emrine verirseniz, Adalete güven kalmaz, işte o zaman devletin temelleri sarsılır. Sendikalar kuruluş gayeleri ve doğası gereği muhalif kurumlardır. Devletin aldığı emek karşıtı kararlara karşı nasıl muhalefet edeceğiz? Hangi Adalete sığınacağız? Bu sistemle Hem Başkan, Hem Parti Genel Başkanı, Hem Hakim, Hem Savcı, Hem kanun koyucu olacaktır. Böyle bir yetki Padişahlara dahi verilmemiştir.

Türkiye’nin öncelikli sorunu Başkanlık sistemi değildir. İşsizlik, geçim derdi, terör ve savaş sorunu halledilmeli, OHAL ortamından çıkılmalıdır. Vatandaşın bunca derdi ortada dururken bir kişinin KRAL olma arzusuna memleketi kurban edemeyiz. Cumhuriyetin temel niteliklerini yok etmeye yönelik, Tek adam diktatörlüğü yaratacak bu değişiklik kabul edilir bir durum değildir. İşte bu gerekçelerle Bu Toplu sözleşme töreninde de belirtmek isterim ki; Tüm Yerel-Sen olarak, Anayasa Değişikliğinde kurumsal olarak “HAYIR” diyoruz. Emekçilerin oyları da “HAYIR” olacaktır."

 
Hanifi Pehlivanoğlu Akaryakıt Grubu’na ödül yağdı
 
Başbakan: ABD ne kadar güvenliyse, Türkiye de...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'ya büyük darbe: 'Halo Dayı' yakalandı
Adana Valiliğine bombalı araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma ...
İzmir’de ‘DEAŞ hücresi’ne baskın: Ev değil cephanelik!
Konak'ta bir eve düzenlenen operasyonda silah, pompalı tüfek, suikast ...
Avukatlık bürosuna 'Başkan'lı açılış
Burcu Ece Güler, avukatlık mesleğini Menemen’de kurduğu Tuna Hukuk Danışmanlık ile sürdürecek. 
 
ABD'de FETÖ okullarına 60 milyon dolar destek!
ABD'de vergi mükelleflerinin ödediği paralarla beslenen FETÖ'nün New Jersey ...
Org. Akar: El Bab operasyonu bitti
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, El Bab operasyonunun bittiğini açıkladı.
Fabrikada zehirlenen 31 işçi hastaneye kaldırıldı
Konya'da bir fabrikanın deterjan paketleme bölümünde çalışan 31 işçi zehirlenme ...
 
'Devam etmek içime sinmedi' dedi o da bıraktı
Üniversitelerden 330 akademisyenin ihraç edilmesiyle ilgili yankılar sürerken, ...
Çanakkale beşik gibi: Yine sallandı!
Geçtiğimiz günlerde deprem fırtınası ile sarsılan Çanakkale'den bir deprem ...
Reza Zarrab davasında önemli gelişme
İranlı işadamı Reza Zarrab'ın New York'ta devam eden duruşmasında önemli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva