HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2024 Çarşamba - 13:34

Tugay’dan Dağ’a ‘İZBAN’ ve ‘kentsel dönüşüm’ salvosu: Boş vaatler!

Konya Dernekleri Federasyonu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’a İZBAN ve Karabağlar’daki 540 hektarlık alan üzerinden yüklendi. Tugay, “Bizim boş vaatlerde bulunan insanlara ihtiyacımız yok” dedi.

Tugay’dan Dağ’a ‘İZBAN’ ve ‘kentsel dönüşüm’ salvosu: Boş vaatler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay saha çalışmaları kapsamında Konya Dernekleri Federasyonu ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda önemli mesajlar veren Tugay, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKTARMA İSTASYONLARI YAŞAM ALANI OLACAK
Belediyecilik anlayışı konusunda açıklamalarda bulunan Tugay, “Şimdi bu dönem nasıl bir dönem? Birincisi belediyecilik yapacağız. Belediyecilik anlamında ne yapmamız gerekse belli. Bu şehrin trafiğini rahatlatacağız. Trafiğin rahatlaması için ne gerektiği yönündeki detaylı açıklamayı yapacağım. Projeler hazır. Anında rahatlayacaklar. Birkaç nokta her köprülü kavşak. Birkaç noktada alt geçit... Bunların yapılmaması için hiçbir neden yok. Bunlar öyle çok büyük maliyetler falan değil. Altından kalkılmayacak işler kesinlikle değil. Ama bunları acilen öncelikli olarak yapmamız gerektiğini biliyorum.  Halkapınar, aktarma istasyonunda insanlar sıkıntı yaşıyorlar. Pek çok benzeri birkaç noktada daha  aktarma istasyonlarında sıkıntılar var. Aktarma istasyonlarını aynı zamanda bir yaşam merkezine çevireceğiz. Orada oturup çay kahve içilecek bir kafeteryada olacak, bir süpermarket de olacak. İnsanlar evine gitmeden önce uğrayıp oradan alışveriş yapacak. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan, rüzgardan, yağmurdan korunduğumuz tertemiz, pırıl pırıl bir yaşam alanına dönüşecek aktarma istasyonları. Bu benim çok önem verdiğim bir şey. Çünkü insanlarımızın orada sıkıntı yaşadığını biliyorum” diye konuştu.

SEFER SIKLIĞI TCDD’NİN SORUMLULUĞUNDA
Cumhur İttifakı adayı Dağ’ın ‘İZBAN sefer sıklığı artacak’ vaatleri ile ilgili de detaylı açıklama yapan Tugay, “İzmirlilerin, halkımızın bilmediği bazı detaylar var. İZBAN’da sefer sayıları yeterli gelmiyor. Neden daha çok sefer yapmıyoruz diye düşünüldüğünde kimse bunun cevabını vermiyor. Ben cevap vereyim cevabını. İZBAN yüzde 50’si TCDD’ye ait olan, yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bir şirket. Bir sinyalizasyon güncellemesi ihtiyacı var. O olmadan 12 dakikada bir olan seferler daha sık hale gelmiyor. Bu TCDD sorumluluğunda olan bir konu. Bu ortaklık maalesef şu anda çok sağlıklı bir şekilde işlemiyor. AK Parti adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sefer sıklığını arttıracağım diyor. Ben de aynı şey diyorum. Peki bugün niye artırılmıyor dendiğinde cevabı bu. TCDD üstüne düşeni yapmadığı için. Ama ben bu ve bunun gibi konuları bahane ederek İzmir halkının önüne getirmeyeceğim. Bu konuşarak mı olur, anlaşarak mı olur, tüm sorumluluğu üstümüze alarak mı olur fark etmez. Ancak sinyalizasyon güncellemesi yapılacak ve sefer sayıları artırılacak. Öyle olduğu zaman kentte yaşanan sorunlar çok azalacak. Pek çok  proje var. Bunlar da gerçekten yapılmayacak şeyler değil. Öncelik sırasına göre birer birer sıralayıp hepsini yapacağız” diye konuştu.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Kentteki altyapı sorununa vurgu yapan Tugay, “Şehrimizin altyapı sorunu var.  Bütün şehirlerin altyapı sorunu var. Büyük şehirlerde ve en küçük şehirde bile altyapı sorunu olmaması mümkün değil. Sürekli ve devamlı altyapı çalışmasının yürümesi lazım. Bir yenileme gerekiyor ve beraberin kapasite artırımı gerekiyor. Bununla ilgili şu anki büyükşehir belediyemiz epey bir iş yaptı, epey bir mesafe aldı. Onların bıraktığı yerden mümkünse biraz daha hızlandırarak nerede kanal kapasitesi arttırılması gerekiyorsa, nerede ne yapılması gerekiyorsa da yapacağız. Yağmur yağdı, hava kötü oluyor, deniz yükseliyor, deniz taşıyor ve şehri su basıyor. Bununla ilgili yapacağımız iş belli. 6 ay gibi süre içinde yapılacak ve asla böyle bir sorun bir daha olmayacak. Geçmişte Mavişehir’de böyle bir sorun yaşanıyordu. Bu dönemde aynı şeyle yapılan kıyı seti ki benim de katkım vardır. Onun mutlaka acilen yapılması gerektiği konusunu ben gündeme getirdim aslında. Onun gibi düşünün.  Bu işi bir kere yaptığınızda ondan sonra daha hiçbir zaman bu sorun yaşanmayacak. Bunların hepsi kolayca elde edecek şeyler” dedi.

ELİMİZİ KOLUMUZU TUTAN BİR ŞEY YOK
Tugay programdaki konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

Kentsel dönüşüm konusu… İzmir'in toplu konut ve kentsel dönüşüm konusunda çok başarılı kültürü ve geçmişi var. Bu dönemde bizim tekrar eski kararlılıkla benzer projeleri hayata geçirmemek için hiçbir neden yok. Bu dönem  en az 25 bin sosyal konutu  belediye  işbirliği ile yapmamamızın ve insanlara makul fiyatlarla sunmamamız için hiçbir neden yok. Bazı bölgelerde alacağımız revizyon planları ile kentsel dönüşümün önünü açmamak daha hızlandırmamak için elimizi kolumuz tutan hiçbir şey yok.

ÖNCE KARABAĞLAR’I ÇÖZÜN
“Biz hükümetiz, kentsel dönüşümde bizden daha fazla kimse yapamayız diyenler… Karabağlar’da 540 hektarlık alanda  12 yıldır bakanlık yetkisinde olduğu halde 1 metre mesafe almayan, iş yapılmayan alanı neden yapmadıklarını sormak lazım. 12 yıldır 540 yıllık hektarda 30 bin konut yapmanız lazımken bugüne kadar 1 oda bile yapmadınız.B unu yapmamışken İzmir'e nasıl oluyor da kentsel dönüşüm noktasında büyük vaatlerde bulunursunuz? Önce Karabağlar'ı çözün. 12 yıldır bakanlığın yetkisinde ancak 1 metre iş yapamadılar. Bu nedenle İzmir’in kendi kentsel dönüşüm kütlüsü çerçevesinde herhangi birine rant sağlamadan, yandaşlara fırsatlar sunmadan sadece halkın çıkarını düşündüğümüz modellerle uygun modelli alan sağlayacak, altyapısını ve ulaşımını halledecek ve daha önce İzmir belediyelerinin yaptığı gibi bu dönemde de uygun fiyatlı konutlar sağlayabiliriz.”

HARMANDALI’NA ÇÖP ATMAYACAĞIZ, YAKACAĞIZ 
“Harmandalı’na çöp dökmek istemiyoruz. Ne yapmamız lazım? Bütün dünyanın  yaptığını yapacağız. Çöpü yakarak yok edeceğiz. Yakma tesisi ile yok edeceğiz. Türkiye'de başarılı örnekleri var. Dünyanın uluslararası finans kuruluşları bizlere kaynak sağlama hazır. Zaten yakmayla elde ettiğimiz elektrik kendi maliyetini karşılıyor. Çözümler belli, en hızlı şekilde yeni bir tesis kurarak çöp problemini çözeceğiz. Ben doktorum, bilim insanıyım. Ben bilime inanıyorum. Eğer bize bu işleri bilenler, bilgi sahibi olanlar, bilim insanları yol gösterebiliyor, hele bilginin olduğu yer neresiyse biz onlara gidebiliyorsak. Yakında bazı yurtdışı ziyaretleri yapmaya planlıyorum ve bazı sözler almak istiyorum. Önümüzde çözülmeyecek sorun yok. Ve bize boş vaatlerde bulunan insanlara da ihtiyacımız yok”

 İZMİR’İN ARKA MAHALLESİ OLMASINI KABUL ETMİYORUM
“İzmir'in ve İzmirlilerin kendisine güvenmesini rica ediyorum. İzmir halkı takdir eder beni bu göreve getirirse Türkiye’nin belki dünyanın en başarılı belediyeliklerinde birini yaşayacağız hep beraber. Ben bu şehirde yaşayan herkese ayrı ayrı sevgi duyuyorum. Kimseyi ne siyasi düşüncesine göre ne etnik kökenine göre ne inancına göre ayrılmayacağım. Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Biz bu şehirde bugüne kadar hep dostluk, kardeşlik, dayanışma içinde iyi günde kötü günde birbirimize sahip çıkarak yaşadık. Bundan sonra İzmir’in arka mahallesi olmasını kabul etmiyorum. Bundan sonra İzmir'de herhangi bir vatandaşımızın sahipsiz, ilgisiz kalmasını kabul etmiyorum. Bu şehirde kim bana gelip senden hizmet etmeni bekliyoruz derse, ayağa kalkıp önünde önümü ilikleyip derhal yerine getireceğimin de sözünü veriyorum. Ben saygı ve sevgi ile görevimi yerine getireceğimiz. Beni bugünler için yetiştirdi bu şehir, bu millet.  Benim annem benden İzmir'e çok iyi bir belediye başkanı olmamı istiyor. Beni yetiştiren, büyüten, doğuran insan bunu benden istedikten sonra ben İzmir'e kurban olurum. Bu nedenle inanıyorum ki mahcup olmayacağız.  Bunu hep beraber yapacağız. Sizin ihtiyacınız olan desteği size vererek, ancak benim de  sizden talep ettiğim desteği yerine getirmenizi bekleyerek bir dönem geçireceğiz. Siyasi partilerden sonra bir ülkeyi en güçlü yapan kuruluşlar STK'lardır. Bize gelen STK kuruluşlarına hemen hemen hepsine olumlu cevaplar verdik. Bir STK yerleşkesi oluşturduk. Çalışmalarında her zaman destek olduk. Özgürce, rahatsız edilmeden çalışmalarını gerçekleştirdiler. İzmir'de sizler gibi her biri birbirinden değerli STK'lar varken bize düşen görev sizlere destek olmak adına aynı mantıkla üzerinizdeki yükü hafifleten,sizleri bir araya getirecek bu tür merkezler oluşturmaktır. Türkiye'nin ne büyük STK yerleşkesini İzmir'de gerçekleştireceğim. Ben STK'lara aşık biriyim.”

AYDOĞAN’DAN ‘LİSTE’ ISRARI
Tugay’ın sözleri sonrasında yeniden konuşan Konya Dernekleri Federasyonu Başkanı  Mehmet Aydoğan ise “Konak ve Karabağlar ilçe belediye başkan adayı burada. Konak ve Karabağlar’dan ayrıca Büyükşehir’den 1 kişiye istifa ettirirsiniz, bizde ona göre o göreve geliriz. Buradan sizden sözünü istiyorum” diye konuştu.

BERABER ÇALIŞMAYI İSTEYECEĞİM
“Mehmet Başkanım üzüntü içinde. Meclis üyeleri ile ilgili çözüm üretmeye çalışacağız. Yapamazsak o yine bizim başımızın tacı, göz bebeğimiz. Ben Büyükşehir Belediyesi'nde kendi uzmanlık alanındaki çalışmalarında ondan yardım isteyip beraber çalışmayı isteyeceğim. O da kabul ederse el birliği ile birlikte çalışacağız.”

 
CHP Adayı Tugay listeler için ne dedi?
 
AK Parti Buca’da kriz... İlçe Başkanı istifa mı etti?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 21 Şubat 2024 Çarşamba 19:15

5 sene sanki belediyeyi bu adam yönetmedi 5 sene boyunca aglayan adam sorunlari çözmeye talip olmuş

Yorumu oyla      0      1  
“ Önümüzde çözülmeyecek sorun yok “ 21 Şubat 2024 Çarşamba 17:38

Aktarma merkezlerine modern , belediyenin işleteceği ( temiz bakılması kaydıyla ) ücretli tuvaletler yapılmalı . İzmir BB Başkan adayı Sayın Cemil Tugay , Bugünkü uygulamada İzmir çevre ilçe otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı yok. İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer’in Cumartesi günü müjdesini verdiği 120 dk. ücretsiz aktarma hakkından , İzmir çevre ilçeler bugünkü gibi kapsam dışı kalmaya devam ederse , CHP İzmir çevre ilçe belediye Başkan adayları yurttaşa ne cevap verecek , nasıl oy isteteyecek ? Çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL - ARTI PARA ) uygulanması . Yoksa ağzınızla kuş tutsanız da inandırıcı olamazsınız .

Yorumu oyla      0      0  
oy yok 21 Şubat 2024 Çarşamba 13:48

benim adım cemillll

Yorumu oyla      0      2  
kkk 21 Şubat 2024 Çarşamba 13:47

Konyalılardan sana oy çıkmaz

Yorumu oyla      0      2  
14 aday 21 Şubat 2024 Çarşamba 13:45

14 tane büyük şehir belediye başkan adayı var cemile muhtaç değiliz...

Yorumu oyla      0      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Adayı Tugay listeler için ne dedi?
Dün (20 Şubat) tamamlanan meclis üyeliği listeleri sonrası yaşanan tepkileri ...
Bakan Ersoy duyurdu: Bergama Antik Kenti'ne 1 milyar liralık bütçe!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama Antik Kenti'nin, ulusal ...
AK Partili Baran, 'özür borcum var' dedi ve ekledi: Kusura bakma Cemil Bey!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Meclis Üyesi AK Partili Ahmet ...
 
MHP listesinde Hüsnü Boztepe sürprizi!
Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giren AK Parti ve MHP'de belediye ...
Cumhur'un adayı Tunç: Karabağlar'ı güzelleştirmeye geliyoruz!
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar adayı Mehmet Sadık Tunç "Karabağlar’ı bugüne ...
MHP’de meclis üyeleri adayları tamam… 5 ilçe, tam liste!
İzmir’de yerel seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme ...
 
İYİ Parti'nin adayı Özlale iş dünyası ile buluştu: İzmir’in girişimci kasını yeniden geliştireceğiz!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, ...
'Emekliye seyyanen 11 bin lira zam yapın'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak
Yerel seçimlerde siyasi partilerce 26 milletvekili belediye başkan adaylığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva