HABERLER>EKONOMİ
14 Aralık 2016 Çarşamba - 10:27

Travel Turkey raporu: Yüzlerce otel ve acenta İzmir'de buluştu

10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, sektörün önemli markalarını Fuar İzmir’de buluşturdu. Katılımın geçtiğimiz yıla oranla yüzde 17 artış gösterdiği fuarda; yerli, yabancı toplam 585 otel ve 192 acenta yoğun iş görüşmelerinde bulundu.

Travel Turkey raporu: Yüzlerce otel ve acenta İzmir de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 585 otel ve 192 acentaya ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıl 31 ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl, 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılım sağlandı. Katılımcı sayısında yüzde 17’lik bir artış sağlanan fuara, yurtiçi ve yurtdışı otel ile acentalar yoğun ilgi gösterdi. Sektörün önemli temsilcileri ve marka isimlerin de bulunduğu Travel Turkey İzmir’de; 585 otel ve 192 acentanın yanı sıra belediyeler, kalkınma ajansları, il kültür müdürlükleri, dernekler, bilgi ve iletişim sistemleri, otel ekipmanları, turizm ulaştırma, tur operatörleri, uluslararası destinasyonlar ve sektörel yayınlar kendini tanıtma imkanı buldu.

PROFESYONEL GÖRÜŞMELER
Profesyonel görüşmelerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için oluşturulan “B2B-İkili İş Görüşmesi” alanı 63 ülkeyi ağırladı. Otel ve acentaların çeşitliliği, özellikle yurtdışından gelen profesyonel ziyaretçiyi sevindirdi. Yapılan yoğun görüşmeler sonrası birçok iş anlaşması yaptıklarını dile getiren turizm ve sağlık sektörü profesyonelleri, fuardan memnun ayrıldı. Sektörü biraraya getirmesi ve ikili iş görüşmelerinin planlı yapılması nedeniyle Travel Turkey İzmir’e katılmanın önemli olduğunu dile getiren sektör temsilcileri; önümüzdeki yıl da fuara katılacaklarını belirtti.

NE DEDİLER?
Dinah Carvalho (Brezilya-Acenta Temsilcisi): Daha önce İspanya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Fas’taki fuarlara katıldık. İzmir’deki fuara ilk kez katılıyoruz. Bu fuar iş görüşmeleri yapma olanağı açısından tatmin edici. Fuar alanı da çok kaliteli, çok büyük. Türkiye’ye hiç gelmemiştim ama hem müşterilerimi göndermeyi hem de en kısa zamanda tatil için tekrar gelmeyi istiyorum.

Rajendra Dhumma (Hindistan-Ziyaretçi): Hindistan’dan ilk kez geliyoruz. Daha önce Tayland ve Bankong’taki fuarlara katıldık. Sağlık turizmi için buradayız. Türkiye’deki sağlık sektörü çok zengin, ameliyat ve lazer operasyonları konusunda imkanları çok fazla. İkili görüşmeler de çok olumlu geçti. Birkaç hastaneyle anlaşmalarımızı imzaladık. Teknolojik gelişmeler doğrultusunda sağlık turizmi hakkında karşılıklı çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz.

Dr. Jumara Sfayilani-Dr. Kokou Amegan (Gana- Acente Temsilcisi): Gana’dan geliyoruz. Sağlık turizmi konusunda hizmet veren bir acenteyiz. Güney Afrika, Tunus ve Amerika’daki fuarlara katılmıştık fakat bu fuara ilk kez katılıyoruz. Çok iyi organize edilen ve görüşme imkanlarını rahatça yapabildiğimiz bir fuar. Türk sağlık sektörü Gana’ya göre oldukça gelişmiş. Özel sağlık hizmetlerini ülkemize taşımak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da geleceğiz.

Romain-Hubert Knubben (Hollanda-Acente Temsilcisi): İlk kez geliyorum. Çok geniş kapsamlı bir fuar. Verimli iş görüşmelerimiz oldu. Dünyadaki organizasyonlar içinde Barselona, Frankfurt, Selanik ve Londra’da fuar ve iş görüşmelerine katıldım. Bence ülkeniz o kadar güzel ki tanıtımlarınızı daha iyi yapıp kendinizi dünyaya daha çok anlatmalısınız.

Bülent Özdemir (Mika Tur Ege Bölge Müdürü): 2010 yılından bu yana düzenli olarak Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılıyoruz. Çünkü fuar katılımı, bize otellerle görüşmeler ve sonrasında anlaşmalar yapma, ayrıca halka birebir ulaşma imkanı sağlıyor. İkili iş görüşmelerinde yurtiçi pazar üzerine yoğunlaştık. Her yıl daha büyük bir standla yer alıyoruz ve yer almaya devam edeceğiz.

Gamze Karakuş (tatilvitrini.com Satış Müdürü): Fuara dördüncü kez, yurtiçi müşteri yelpazemizi geliştirmek amacıyla katıldık. Fuara katılım bize, her geçen yıl dikkate değer, olumlu bir yansıma yaratıyor. Yaptığımız ikili görüşmeler, güven ilişkilerimizi pekiştirirken finansal ilişkilerimize de olumlu yansıyor. Erken rezervasyon kampanyasını ise güncel olayların yarattığı olumsuz tabloyu değiştirebilecek bir fırsat olarak görüyoruz.

 
İzmir Emniyeti’nden turizmcilere ‘canlı bomba’ dersi!
 
Zühtü Işıl’ın mezarı doğduğu topraklarda…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in gurur fuarında bir ilk: Taş Kongresi
Dünyanın 3 büyük doğal taş fuarından biri olan ve her yıl büyüyerek gücüne ...
EBSO ve İTO'dan İzmir iş dünyasına nefes kredisi müjdesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes ...
İzmir’in kestanesi ihracatta tavan yaptı!
İzmir’in başta Ödemiş olmak üzere ekim alanı atan kestanesi Avrupa’da ...
 
Erdoğan çağrı yaptı, talep yüzde 30 arttı
Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Kökler, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı sonrasında ...
Esnaftan şehitler için lokma
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, İstanbul’daki ...
İTB'den üyelerine 20 milyonluk 'nefes' kredisi!
TOBB'un KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak ...
 
Dolar yeni güne nasıl başladı?
Güne yükselişle başlayan dolar/TL, 3,49'un altında dengelendi.
Emekli ve memurların maaşları belli oldu
Emeklilerin ve memurların ocak ayı maaşları belli oldu Emeklilerin ve ...
Ege-Koop’un ‘onur’ gecesi: 4 başkanın ‘4 Mevsim’ buluşması
Ege-Koop’un 12.projesi ‘Dört Mevsim Konakları, 130 milyon TL harcanarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva