HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2017 Cuma - 14:40

Travel Turkey'e Çeşme damgası

İzmir'de 11'inci düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi'nde açılan Çeşme standı, yoğun ilgi çekti.

Travel Turkey e Çeşme damgası

Granit taş döşemeleriyle oluşturulan sokak görüntüsü, plajlarının incecik kumu, dünyanın önemli sörf beldelerinden birisi olmasıyla öne çıkan İzmir'in Çeşme ilçesi, Travel Turkey Turizm Fuar ve Kongresi'nde açılan standıyla ilgi çekiyor. Tarihi Rum evlerinin ahşap panjurlarıyla dekore edilen ve Çeşme'ye özgü kokulu limon, mandalina ile Alaçatı'nın meşhur turşusunun ikram edildiği Çeşme standı, Travel Turkey turizm fuarına farklılığıyla beğeni topluyor. Ziyaretçilerin ve medyanın en çok ilgi gösterdiği stantta, Alaçatı Turizm Derneği Alaçatı Jazz Orkestrası gün boyu seslendirdikleri ezgilerle, ziyaretçilere müzik keyfi yaşattı.

KOKTEYLE YOĞUN İLGİ
Fuarın ilk gününden yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Çeşme standında, saat 16.00'da gerçekleştirilen kokteylde ise izdiham yaşandı. Çeşme standının kokteyline, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Başkan Dalgıç, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Belediyesi Meclis Üyeleri, Türkiye Küçük Otelleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri ve çok sayıda fuar ziyaretçisi katıldı.

KOMŞUNUN ZİYARETİNE KARŞILIK VERDİLER
Öte yandan Çeşme standının karşısında yer alan Sakız Adası standındaki Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Sakız Belediyesi Turizm Sorumlusu Rena Pagoudi Damigou, Sakız Adası Homeros Kiralık Odalar, Daireler ve Yazlık Evler Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis de Çeşme standını ziyaret etti. Kaymakam Kara, Başkan Dalgıç, Emniyet Müdürü Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Öncel ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de Sakız Adası standını ziyaret ederek karşılık verdi. Çeşme standını ziyaret eden, Uzakdoğu'dan gelen ve yöresel giysiler giymiş iki genç kız ise ilgi odağı oldu. Genç turistler, Başkan Dalgıç ve ÇEŞTOB Başkanı Öncel ile de bir süre sohbet etti.

"ÇEŞME'YE İLGİ YÜKSEK"
Çeşme standının kokteyline katılan Kaymakam Kara, kokteylin ardından kısa bir açıklama yaparak, Travel Turkey'de fuar ziyaretçileriyle Çeşme standında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kara, "Çeşme standına olan ilgi ve alakanın yüksek olduğunu görüyoruz. Çeşme standı, hem görsel olarak, hem de katılım olarak ilgi çekiyor. Umuyorum ki, bu yoğun ilgi, yazın Çeşme'ye müşteri olarak yansır. Travel Turkey turizm fuarının, Çeşmemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ALIŞILMIŞ STANTLARIN DIŞINA ÇIKTIK"
Basının da ilgisi ile karşılaşan Başkan Dalgıç, dünyada ve Türkiye'de turizmde sıkıntıların yaşandığı 2015-2016 ve 2017 yıllarında, Çeşme'nin sıkıntılardan en az etkilendiğini vurgulayarak, "Bütün veriler, geceleme sayıları bunu göstermektedir. İzmir'in sembolleşmiş fuar alanında açılan Travel Turkey turizm fuarında da Çeşme olarak yerimizi aldık. Güzel ve farklı bir stant ile fuar ziyaretçilerinin karşısına çıktık. Alışılmış stantların dışına çıkarak Çeşme'nin farklı yönlerini öne çıkarmaya çalıştık. Standa Çeşme'nin sokağını, plajlarının incecik kumunu, tarihi evlerinin panjurlarını, kapılarını, Çeşme'nin bol çekirdekli, kendine özgü aroması olan mandalinası, limonunu getirerek farklı bir stant gerçekleştirdik. Gelen ziyaretçilerimizin de yoğun ilgisini ve beğenisini gördük. Turizmin gözbebeği Çeşmemizi 2018 sezonuna hazırlıyoruz. Ocak ayında İstanbul'daki EMITT fuarı ve ardından da yurt dışındaki turizm fuarlarına da Çeşme olarak katılacağız" diye konuştu.

"STANDIMIZ BİRİNCİLİĞİ ALACAK"
ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel de bir açıklama yaparak, Çeşme'nin turizmde her yıl üzerine koyan ve misafir sayısının arttığı bir bir turizm kenti olduğunu söyledi. Çeşmelilerin birlik ve beraberlik içinde çok çalıştığını vurgulayan Öncel, "Bütün sivil toplum örgütleri, Kaymakamlık, Belediye, hepimiz birlik içinde gayret sarf ediyoruz. Her yıl gelen misafirimizin üzerine yüzde 15, yüzde 20 koyarak yükseliyoruz. Bu yıl, alışılmışın dışında, özellikle Belediye Başkanımızın da büyük katkısı ile, Çeşme'ye özgü, narenciyesi, limonu, ekmeği, zeytinyağı, kavunu ile Çeşme'yi anlatmaya çalıştık. Standımız çok ilgi gördü. Sanıyorum, bu fuardaki stantlar arasında birinciliği alacağız. Aynı standı, İstanbul EMITT fuarında da uygulayacağız. Acentelerle, tur operatörleri ile ve gelen konuklarla birebir ilgilenip, Çeşme'ye kendilerini davet ediyoruz. 2018 yılının 2017 yılından çok daha iyi ve dolu geçmesi için çok yoğun çalışıyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
AK Partili Doğan'dan kentsel dönüşüm çıkışı: Bütçe yetersiz!
 
İzmirli avukatlardan ABD’ye Kudüs tepkisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 8 Aralık 2017 Cuma 17:36

sn.çeşme belediye başkanı, çeşme alaçatıdan ibaret değil, çeşmenin tanıtımında ılıca plajının fotoğrafını kullanıyorsunuz, ılıcaya biraz ilgi.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan'dan kentsel dönüşüm çıkışı: Bütçe yetersiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir’de ...
Başkan Uğurlu'dan projelere yakın takip
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede yapımı devam eden proje ...
Başkan Demirağ, Egedesonsöz'e konuştu: Foça'ya kıyamam!
Başkan Demirağ, Egedesonsöz'e konuştu: Foça'ya kıyamam!
 
İzmir'in 'lezzet kongresi'nde Urla'ya yoğun ilgi
11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'ne katılan ...
Bornova basketbolda fırtına gibi!
Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden Bornova Belediyespor ...
Karşıyaka’nın ‘Köylü Pazarı’ yenileniyor
Karşıyaka Belediyesi, üretici ile tüketicilerin aracısız olarak buluştuğu ...
 
Başkan Pekdaş'tan Basmane Çukuru çıkışı: Ruhsat vermedik!
Konak Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısında konuşan Belediye ...
'Tarihe Saygı'da 15. yıl gururu... Ödüller sahibini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 15. kez düzenlediği “Tarihe Saygı ...
Bunlar heykel değil pasta... Lezzetin kalbi İzmir'de atıyor!
Türkiye'nin lezzetleri, Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'de vitrine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva