HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2019 Çarşamba - 08:12

Trabzon'daki sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde meydana gelen sel felaketinde kaybolan kişilerden birinin daha cesedine ulaşıldı. Cesedi bulunan kişinin kimliğinin teşhis edilmeye çalışıldığı belirtildi. Felakette ölen kişi sayısı 7'ye yükseldi, kayıp 3 kişi ise aranıyor.

Trabzon daki sel felaketi: Ölü sayısı artıyor

Sel felaketinde kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara, AFAD, Jandarma, Rize ve Artvin Deniz Polisi, UMKE, İtfaiye ve AKUT'dan 281 kişilik ekip katılıyor. Ankara’dan gelen 31 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi de arama çalışmalarına eşlik ediyor. JAK timleri drone ile havadan dere yatağını taradı, arama çalışması yapacağı alanları belirledi. Samsun’dan gelen 7 kişilik AFAD ekibi de kadavra köpeği ‘Abrek’ ile kayıpları arıyor.

SEL ÖNLEME ÇALIŞMASI YAPARKEN SEL GELDİ
Kayıp 3 belediye çalışanı ile 1 DSİ görevlisinin meydana gelebilecek olası sel felaketi için hazırlanan proje kapsamında iş makineleri ile çalışma yaptıkları sırada sel sularına kapıldığı belirtildi. 

SELDEN KURTULANLAR O ANLARI ANLATTI
Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen selde, helikopterle kurtarılanlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

Mahallede daha önce de sel ve heyelan yaşandığını anlatan Halim Köse, "Mahallede bu 6'ıncı yıkım. Daha önce gelindi, ama bir önlem alınamadı. Böyle can mı verilmesi gerekiyordu? Bakkalcı arkadaşımız yok, diğer arkadaşlarımız yok, herkes gitti. Olay anında ben evdeydim. Buraya sanki bir bomba düştü. O ara bakkaldaki amcamın oğluna telefon ettim ve 'çocuklar okulu temizliyorlar, okuldan onları alıp kaçın. Çok büyük bir gürültü var, dere geliyor' dedim. Bana sadece 'tamam, çıkıyoruz' dedi o an telefon gitti. Sonra binanın yıkıldığını gördüm. Sanki tsunami oldu. AFAD'ı, Jandarmayı aradık, 'geliyorlar' diyorlar, ama kimse o an gelemedi. Çocuklar okuldan kaçmışlar. Birinin kolu kesik. Arkadaşı onu sırtında 1 kilometre yukarı çıkarıyor. Vatandaş perişan ama derdini kimseye anlatamıyorsun. Önlem alınmalı. Burada hiç tedbir alınmadı" dedi.



'EVDEN ÇIKAMADIK'
Havva Cevahir ise, "Teyzemin eşi Mehmet Cevahir kayboldu. Oğlum kurtuldu. Oğlum Hasan Cevahir 17 yaşında. Okulda gitti, muhtarın ailesini aldı. Sonra yol bilmeyenlere yol gösterdi. Cesaret etti, daha sonra bir daha okula girip okuldan iki çocuk çıkarmış. Bize 'helikopter gelsin alsın sizi, çıkın' dediler ama çıkmadık. Dedik ki burada kalalım, ne olur ne olmaz. İki evin ailesi bir evde kaldık. Uyumadık, evde kalanları yedik ve sabahladık" diye konuştu.

Sele tanık olan İdris Köse de (64) “Dere çevreyi tahrip etti. Böyle bir afet görmedik. Heyelanlar oldu, o anlara tanık oldum. Çok korktuk. Binalar yıkıldı, yollar çöktü. Belediye ve DSİ görevlilerini su aldı götürdü. Tanıdıklarımız sele kapıldı, gitti” şeklinde konuştu.

KIZILAY YEMEK DAĞITIYOR
Kızılay ekipleri de Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde çadırlar kurdu. Ekipler, 300 kişilik kumanya ile vatandaşlara ve görevlilere yemek dağıtımı yapıyor. Kızılay ekiplerinin vatandaşlara yemek yardımını sürdüreceği belirtildi. Ekipler ayrıca Araklı Devlet Hastanesi önünde kurulan çadırlarda ise hastanede tedavi gören yaralıların yakınlarına çorba ve çay ikramında bulunuyor. (DHA)

 
Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem
 
'İşi bilene vermezsek faturayı ağır öderiz'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 19 Haziran 2019 Çarşamba 12:48

Dünyanın jeolojik geçmişine bakacak olursanız, bir dere yatağının veya benzer doğal oluşumların binlerce hatta milyonlarca yıllar içerisinde oluştuğunu görürsünüz.Biz insanlar hemde kendini çok zeki sanan biz insanlar, bu oluşumları yok sayarak ve de aylar-yıllar gibi çok kısa bir zaman diliminde buralara müdahale ediyoruz. OTOYOLLAR VE HES' ler yaparak dünya tarihine ve doğaya kafa tutuyoruz. Doğa bu yanlışları bünyesinde tutmuyor ve de en acımasızca cezalandırıyor. Sayın Bakanda da çıkıp bu duruma BAKARAK en kısa yoldan kurtulmaya çalışıyor ve işi Allah'a havale ediyor. Unutulmasın ki; bu felaketlerde ölümlere neden olanlardan da hesabı, yine Allah öbür dünyada soracaktır. NOKTA.

Yorumu oyla      6      5  
Işık Dikicigil 19 Haziran 2019 Çarşamba 11:47

ŞU DERE YATAKLARINA YAPILAN EVLERDEN KURTULAMADI TÜRKİYE

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'ın İliç ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Fuar’ın duvarlarını yıkarsak çok mu rahat edeceğiz?
Mehmet KARABEL yazdı... Fuar’ın duvarlarını yıkarsak çok mu rahat edeceğiz?
Sağanak yağışta yağmur suyuyla banyo yaptı
Tepecik'te bir çocuk sağanak yağış sırasında evinin önünde yağmur suyuyla banyo yaptı.
 
İzmir'de yıldırım düşen ev küle döndü!
İzmir'de etkili olan dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkilerken, bir eve ...
İzmir-Ankara yolu ulaşıma yeniden açıldı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle İzmir-Ankara ...
İzmir’i yağmur vurdu! Yağışlar ne kadar sürecek?
İzmir'de iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış yaşamı olumsuz ...
 
Şehitler Caddesi esnafından yol tepkisi
Alsancak semtinde bulunan Şehitler Caddesi üzerindeki esnaf, caddenin ...
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 312 kişi!
İzmir'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yapılan denetimlerde ...
Rum yönetiminde 'Yavuz' paniği
Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz’u KKTC’den alınan yetkiyle Kıbrıs’a ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva