HABERLER>OTOMOBİL
21 Mart 2017 Salı - 13:55

Toyota Hybrid Buluşmaları Ege'den başladı

TOYOTA, öncüsü olduğu hibrit teknolojisinin Türkiye'de de çok daha bilinir olmasını sağlamak amacıyla 2017'yi 'Toyota Hybrid Yılı' ilan etti. Hibrit teknolojisinin anlatıldığı 'Toyota Hybrid Buluşmaları' da Ege Bölgesi'nden başlatıldı, ikinci toplantı İzmir'de yapıldı.

Toyota Hybrid Buluşmaları Ege den başladı

Aydın'ın ardından ikincisi İzmir'de düzenlenen 'Toyota Hybrid Buluşmaları' Hilton Otel'de İzmirli Toyota bayilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, başta Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Grup Müdürü Barış Erdim olmak üzere Toyota Plaza Borovalı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, Toyota Plaza Borovalı Genel Müdürü Gün Arsan, Toyota Plaza Tokullar Yönetim Kurulu Başkanı Halim Tokul ve Toyota Plaza Tokullar Genel Müdürü Hediye Akı katıldı. Toplantıda konuşan Erdim, ÖTV düzenlemesiyle birlikte Türk halkının da bu teknoloji ile yakından ilgilenmeye başladığını gözlemlediklerini belirterek "Binlerce kişi gerek arayarak gerekse de web sitemizden bizlere ulaşarak hibrit teknolojisi ve modellerimiz ile ilgili bilgiler alıyorlar. Bu düzenleme ile geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit araçların trafikte sayılarının zaman içerisinde artmasını ümit ediyoruz. Yaptığımız araştırmalarda hibrit otomobili bilenlerin arasında satın alma eğilim oranı 2014 yılında yüzde 26 iken bu oran 2015 yılında yüzde 63'e 2016 yılında da yüzde 70'e ulaştı. Bu veriler Türkiye'de hibrit teknolojisine yönelimin en güzel örneklerinden biri" diye konuştu.

2020 YILINDA HER TOYOTA MODELİNDE HİBRİT SEÇENEĞİ OLACAK

Toyota'nın hibrit teknolojisini yakın ve orta vadede çözüm olarak gördüğünü ve Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 3 bin adet hibrit otomobil satışı gerçekleştirdiklerini de kaydeden Erdim şöyle konuştu:

"Marka olarak, bu teknolojiyi geliştirmeye devam edeceğiz ve 2020 yılında her bir Toyota modelinin bir de hibrit versiyonu piyasada olacak. Toyota, açıkladığı 'Çevre Hedefi 2050' çerçevesinde otomobillerin doğaya etkilerini sıfıra indirmeyi planlıyor. ÖTV düzenlemesiyle hibrit araçlar, artık Türkiye'de de daha erişilebilir fiyat seviyesinde satışa sunuluyor. Bu düzenleme ile Türkiye üretimi olan hibrit araçlar daha da rekabetçi olacak. Geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit araçların trafikte sayılarının zaman içerisinde artması da bekleniyor."

HİBRİT İÇİN 350 MİLYONLUK LİRALIK YATIRIM

Toyota'nın Türkiye'de 350 milyon liraya yakın ek yatırım yaptığını belirten Erdim, Kocaeli'de 2 bin kişiye istihdam sağlandığını, Toyota'nın sıfır hata ile çalışan dünyadaki tek üretim yeri olan fabrikadan 97 ülkeye ihracat yapıldığını söyledi. 2020 yılına kadar Toyota'nın Türkiye'de yaptığı satışın yüzde 50'sinin hibrit otomobillerden oluşmasını hedeflediklerini belirten Erdim, "Dünyada karbon salınım standardını sağlayan 4 markadan biri Toyota. Hibrit araçların bakım maliyetleri de daha düşük. Normal bir araba 10 bin kilometrede bir bakıma giderken Hibrit içinde barındırdığı teknoloji nedeniyle 15 bin kilometrede bir bakıma gidiyor. Yüksek teknolojinin bakım maliyetine daha fazla para harcarım düşüncesi yanlış. Bu teknoloji yıpranma payını düşürdüğü için bakım maliyetini aşağıya çekiyor" dedi.

Kelime anlamı 'melez' olan hibrit, otomotiv teknolojileri literatüründe iki farklı güç kaynağının bir arada kullanılmasını ifade ediyor. Hibrit taşıtlar, hareketini iki farklı motordan sağlayabilen araçlardır. Sürüş koşullarına göre sadece elektrik motorunun gücünden faydalanarak ya da benzin ve elektrik motorlarını beraber kullanarak hareket edebilir. (DHA)

 
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
 
Karşıyaka'da kavga: Kramponlar havada uçuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ocakta motorin satışları arttı
Türkiye'de motorin satışları ocakta, geçen yılın aynı ayına göre arttı, ...
OPEL'e 'Torbalı'ya dön' daveti
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, PSA Grubu'nun CEO'su Carlos ...
Akaryakıtta bir indirim daha!
Motorinin litre fiyatında gece yarısından itibaren 8 kuruş indirim bekleniyor.
 
Benzinde bu kez indirim var!
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, benzinin litre fiyatında gece yarısından ...
Otomotiv üretimi şubatta yüzde 15 arttı
Türkiye'de otomotiv üretimi şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre ...
Otogaza zam geldi
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası otogazın litre fiyatına 4 kuruş zam geldiğini duyurdu.
 
Otomotivde dev satın alma: 2.3 milyar dolar!
Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi Fransız PSA Group, Opel'i 2,3 ...
Otomobil devinin satışı resmen tamamlandı
General Motors ve PSA, Opel'in satışı için anlaştı. Resmi açıklama pazartesi günü yapılacak.
Mercedes 354 bin aracını geri çağırıyor
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, ABD'deki 354 bin aracını geri çağırdığını duyurdu.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva