HABERLER>YAŞAM
25 Mart 2019 Pazartesi - 14:25

Torunu için dernek kurup spor salonu açtı

İzmir'de sosyal etkileşimde zorluk çeken torununun gittiği spor salonunda eğitmeninden ayrılmak zorunda kalması üzerine harekete geçen anneanne, kurduğu dernek bünyesinde spor salonu açarak hem spor öğretmenini istihdam etti hem de özel durumu bulunan 19 çocuğa umut oldu. 

Torunu için dernek kurup spor salonu açtı

Dört yaşında sosyal etkileşimi zorlaştıran "Asperger sendromu" teşhisi konulan 10 yaşındaki Yağız İşkar'ın bu sıkıntısını en aza indirmek amacıyla çeşitli aktivitelere katılımını sağladı. 

Yağız'ı, özel öğrencilerin gittiği spor salonuna gönderen aile, çocuklarının durumunda ilerleme görünce büyük mutluluk yaşadı. Beş ay sonra spor salonunda çalışan eğitmenlerin buradan ayrılmasıyla çocuklarının büyük burukluk yaşadığını gören Yağız'ın anneannesi Sevim Solmaz, çocukların öğretmeninden ayrılmaması için diğer velilerin de desteğiyle önce Şirinler Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği'ni kurdu. Ardından derneğin bünyesinde spor salonu açarak ayrılan spor eğitmeni İrem Çetin'i burada istihdam etti. 

Açılan spor salonu sayesinde, sekiz aydır salona gelen otizm, down sendromu, asperger, dikkat eksikliği, hiperaktivite, üstün zeka gibi durumları bulunan 19 öğrenci spor yapmaya devam ediyor. 

"Sporun faydasını görmeseydim inanmazdım"

Torunu için dernek kuran ve aynı zamanda derneğin başkanı olan Sevim Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun sporla ilgilenmesinin ardından davranışlarında büyük değişiklikler olduğunu söyledi. 

Torununun spor salonundaki aletleri kullanmasını görünce çok duygulandığını ve onu gözyaşı dökerek izlediğini ifade eden Solmaz, derneği niçin kurduklarını şu sözlerle dile getirdi:

"Güzel çalışan öğretmenlerimiz vardı. Onlar gidince biz verim alamadık. Velilerle düşündük taşındık burayı açmaya karar verdik. Ne için? Yağız'ım ve diğer çocuklara faydası olsun diye burayı açtık. Ben izlemeseydim, biri anlatsaydı sporun bu çocuklara bu kadar faydasının olacağına inanmazdım. Velilerle beraber karar verdik burayı açmaya."  

Solmaz, özel durumu olan çocukların normal bir spor salonuna gidemeyeceğini, onlarla özel olarak yakından ilgilenilmesi gerektiğini aktararak, tüm ailelerin, derneğin bu çalışmasından çok memnun olduğunu belirtti. 

Çocukların spor salonundaki çalışmalarını izleyen ailelerin duygulandığını anlatan Solmaz, "Biz salonu buraya gelen melek çocuklarımızın fayda görmesi için açtık. Salona 19 tane çocuğumuz geliyor, velilerimiz de çocuklarının ilerlediğini ve fayda gördüklerini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Solmaz, özel durumu bulunan çocukların salondan ücretsiz faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Spor eğitmeni İrem Çetin, spor salonuna gelen öğrencilerin boy ve kilosuna göre özel programlar hazırladıklarını belirterek, çocuklarla birebir ilgilenerek egzersiz yaptırdıklarını anlattı. 

Mesleğini çok sevdiğini ve çocuklara anne şefkatiyle yaklaştıklarını dile getiren Çetin, "Onları anlayarak, düşünerek ilerlemeye çalışıyoruz. Çalışmalarda onları sıkmadan keyif almalarını sağlıyoruz. Spor öncesi ve sonrası büyük bir fark oluyor. Sporla çok ilerliyorlar, sporun katkısı çocuklar üzerinde çok büyük oluyor. Çocukların 3 yaşından itibaren spora yazılmasını tavsiye ediyoruz. Birkaç öğrencimiz konuşma güçlüğü çekiyordu, sporla daha düzenli konuşmaya başladılar, hareketsiz öğrencilerimizin de hantallıkları gitti." dedi.  

Spor salonuna her gün anneannesi ile gelen Yağız İşkar ise konuşmayı geç öğrendiğini belirterek, "Her şeyi spor sayesinde öğrendim. Her gün geliyorum koşu bandına çıkıyorum, bisiklet sürüyorum buraya geldiğim için mutluyum burayı seviyorum." şeklinde duygularını dile getirdi.  (AA)

 
İzmir kulüplerinden birlik çağrısı
 
Bayındır’da coşkulu miting
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü çift bebeklerine kavuşmak için gün sayıyor
Pelin Akil ile Anıl Altan bebeklerine kavuşmak için gün sayıyor. Çift, ...
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan 'özel' sporcuya ödül
Bayraklı Belediyesi’nin 2013’te açtığı kurs ile yüzme sporu ile tanıştıktan ...
Tire'de Özen yası: AK Parti konserleri iptal etti
Tire Belediye Başkan Adayı AK Partili Selman İçelli, CHP’nin sembol ismi ...
 
Ünlü çiftin boşanacağı tarih belli oldu!
Oyuncu Beren Saat ve şarkıcı Kenan Doğulu'nun önümüzdeki hafta dört yıllık ...
İzmir'de binler tek hedef için toplandı! Haluk Levent onlar için söyledi
Ünlü şarkıcı Haluk Levent, İzmir Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda ...
Sanatçı Ümit Yesin için son görev
65 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ümit Yesin, Üsküdar Şakirin Camii'nde ...
 
Yoldan geçene sataşan kedi Bayrampaşa'dan çıktı
Sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kez izleyen 'yoldan geçenlere sataşan ...
Oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti
Birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin hayatını ...
Nevvar Salih İşgören Vakfı'ndan İstiklal Marşı ödülü
İzmir İl genelinde resmi ve özel okulları kapsayan "İstiklal Marşı Okuma ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva