HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Eylül 2019 Perşembe - 09:23

Torbalı’ya Rize’de sıcak karşılama

Trabzon’dan sonra Rize’ye geçen Torbalı heyeti kentte sıcak bir şekilde karşılandı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Karaahmetoğlu Torbalı’nın gelişimin Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyip “Torbalı’nın Ticaret Odası Başkanı Olgun camiamızın en faal başkanları arasında” dedi.

Torbalı’ya Rize’de sıcak karşılama

Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) Karadeniz’e düzenlediği gezinin Trabzon’dan sonraki durağı Rize oldu. 30 kişilikişinsanı heyeti Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis toplantıgerçekleştirdi. Torbalı heyetini Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karaahmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve 1992-2009 yılları arasında Torbalı Ticaret Odası Başkanlığı yapanM.Muzaffer Sekban karşıladı. Torbalı’nın eski Ticaret Odası Başkanı Muzaffer Sekban’ın odaya yaptığı hizmetlere değinerek konuşmasına başlayan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun “Muzaffer başkanımızın bize bıraktığı en büyük miras dürüstlük olmuştur” dedi. Torbalı’nın ticari potansiyelini anlatmak için yurdun dört bir yanında tanıtım atağına geçtiklerini ifade eden Olgun “Bir taraftan dış ticareti artırmak için çabalıyoruz. İçerde de Torbalı’nın yatırım cazibesini anlatıp yatırım çekmeye çalışıyoruz. Ülkemizin daha fazla ticarete ihtiyacı olduğu bu dönemde, biz ticaret insanları olarak bu ticaret hacminin artması için elimizden gelen her şeyi ortaya koymalıyız.” dedi.

OLGUN EN FAAL BAŞKANLAR ARASINDA
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy’un konuşma yaptığı toplantıda her iki kentin işadamları tanışma imkanı buldu.  Aynı zamanda Türkiye Odalar  ve Borsalar Birliği yönetim kurulu üyesi olan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karaahmetoğlu “Camiamızın en faal oda başkanları arasında Torbalı’nın Ticaret Odası Başkanı yer alıyor.  Bu anlamda Torbalı’nın iş alemi oldukça şanslı. Torbalı’nın Türkiye ekonomisi arasında müstesna bir yeri var. İzmir’in en çok gelişen ilçesi” dedi. Rize’nin son yıllarda yaşadığı turizm atağına vurgu yapan Karaahmetoğlu “Biz daha çok turizm üzerine yoğunlaştık. O yüzden yeşil ve maviyi korumaya özen gösteriyoruz. Endüstriyel gelişimden ziyade turum ve tarım oldukça önemli. Bu sene 1 milyon 200 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptık. Her yıl 12 artış yaşıyoruz.

BU ZİYARET MODEL OLSUN
Toplantıda konuşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karaahmetoğlu, TTO’nun ziyareti dolasıyla oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, odalar arasında sağlanacak iş birlikleri ve karşılıklı ziyaretlerin yeni ticaret kanalları oluşturarak pazar çeşitliliğinin ve ekonomik gelirleri arttıracağına dikkat çekti. Konuşmasında ticaret insanlarının toplumda çok önemli görevlerinin olduğunu ifade ederek devam eden Karaahmetoğlu, “Odanızın yapmış olduğu bu ziyaret işinsanlarının kaynaşmasında ve yeni ticari işbirliklerine yol açması noktasında çok önemlidir.İnanıyorum ki Torbalılı ve Rizeli işinsanlarının bir araya gelmesiyle oluşacak sinerji, topluma da yansıyıp, toplumsal barışa katkı sunacaktır. Biz bu ziyaretin model alınıp Ege ve Karadeniz arasında bir köprü kurulmasını istiyoruz” dedi.

Torbalı Ticaret Odası heyeti kentte son olarak, Sürmene Bıçak Pazarı, Çay Fabrikası ve Uzungöl’ü ziyaret etti.Torbalı Ticaret Odası heyeti Rize Ticaret Borsası’nı ziyaret edip geziyi sonlandırdı.

 
AK Partili Nasır, iş adamlarının sorunlarını dinledi
 
Bayraklı'da anneler eğitimde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ sordu... EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam yanıtladı... İzmir artık gol atmalı
Hanzade ÜNUZ sordu... EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam yanıtladı... İzmir artık gol atmalı
Torbalı ekonomisi Trabzon’da tanıtıldı
Karadeniz’e çıkarma yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetini karşılayan ...
İşyerinde dedikodu yapana tazminat yok!
Yargıtay, dikkat çeken bir karara imza attı. Dedikodu yapan işçinin tazminatsız ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan ‘faiz indirimi’ yorumu
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Faiz indirimi sanayicimiz için can suyu ...
ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi belirlendi!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Ticaret Bakanı Ross ile görüşmesine ...
İzmir İş Günleri Toplantıları 30 ülkeyi ağırlamaya hazırlanıyor
İzmir’de 88’inci İzmir Enternasyonal Fuari kapsamında 2015’ten bu yana ...
 
Çek ve bonoda elektronik dönem
Ticaret Bakanlığı, elektronik çek ve bono uygulamasına geçmek için, 'Elektronik ...
'Ege Üniversitesi Modeli'ne iş insanlarından tam destek
İzmir iş dünyası örgütlerinin başkanları, Ege Üniversitesinde,  Rektör ...
Narenciye ihracatında beklenti 900 milyon dolar
Narenciye üretimi ile ünlü İzmir'in Selçuk ilçesi katma değerli tarımsal ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva