HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Eylül 2019 Salı - 09:31

Torbalı ekonomisi Trabzon’da tanıtıldı

Karadeniz’e çıkarma yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) heyetini karşılayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, “Torbalı’nın gelişimini takdirle izliyoruz” dedi. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ise “Torbalı’nın yatırım cazibesini her yerde anlatıyoruz” dedi.

Torbalı ekonomisi Trabzon’da tanıtıldı

Torbalı Ticaret Odası’na bağlı 30 iş insanı Trabzonlu işadamları ile buluştu. TTO Başkanı Olgun “Son yılarda şaha kalkan Trabzon ve Rize’deki işadamları ile ticaret köprüleri kırmak için yola koyulduk” dedi.  Torbalı Ticaret Odası (TTO) Karadeniz’e düzenlediği iş gezisi kapsamında dün ilk olarak Trabzon’a gitti. TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığındaki 30 kişilik heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu'nun karşılaması ve karşılıklı iş görüşmeleri ile başladı. İlk durağı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olan Torbalı heyeti, ardından Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) misafiri oldu. Borsa binasında Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmelerde Trabzon ve Torbalı'nın sanayi potansiyeli değerlendirildi.  İkili görüşmeler yapıp kentin ticaret ve sanayi potansiyeli ile ilgili olarak incelemelerde bulunan heyet, bugün Rize’de Ticaret ve Sanayi Odası’na mensup işadamları ile bir araya gelecek. 

İPEK YOLUNUN KADİM ŞEHRİ

Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının yapıldığı toplantıda konuşan Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu ilk olarak Trabzon TSO’nun faaliyetlerini anlattıktan sonra şunları söyledi “Bugün ülkemizin en batısından şehrimizi ziyaret etmeye gelen siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük onur duyduk. Torbalı Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ve takdir ediyoruz. Bu ziyaretin ticari ilişkiler kurarak taçlanmasını ümit ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 1.3 milyar dolarlık bir ihracat yaptık. Bu ihracatın büyük bir bölümünü fındık ve balıkçılık oluşturmaktadır. Son yıllarda devletin büyük desteğiyle yatırımların cazibe merkezi haline geldik. İpekyolu’nun kadim şehirlerinden Trabzon’da ticaretin ve sanayinin gelişmesi doğrultusunda 2009 yılında ilk adımlarını attığımız Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleriyle hayata geçirmiş bulunduk. Gerek teşvikler gerekse yatırım olanaklarının iyileşmesi ile bölgenin en önemli yatırım merkezi haline geldik” dedi.

OLGUN: TİCARETE KÖPRÜ OLACAĞIZ

Torbalı ekonomisini anlatmak için nisan ayında; Urfa, Diyarbakır ve Mardin’i kapsayan Güneydoğu gezisinin ardından Karadenizli işadamları ile buluşmak için yola koyulduklarını ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise konuşmasında şunları söyledi: “Bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan başta Trabzon TSO Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu olmak üzere bütün yönetimine ve meclisine heyetimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” Torbalı ekonomisinin gelişimi ile ilgili bilgi veren Olgun “Amacımız Türkiye’nin dört bir yanında Torbalı’nın yatırım olanaklarını anlatıp ticarete köprü olmak istiyoruz. Son yıllarda ekonomi alanında büyük bir sıçrama yaptık. Bu gelişimi ve yatırım cazibemizi her yerde anlatmamız gerekiyor. Cazip Kent Torbalı sloganı ile yola koyduk ve Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için ilçe olarak üzerimize düşeni yapmak için çabalıyoruz” dedi.

TİCARET BORSASINDA SICAK KARŞILAMA

Torbalı Ticaret Odası’nın Trabzon’daki ikinci durağı ise Ticaret Borsası oldu. Burada Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan ve Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk tarafından karşılanan heyet bölgenin ticari gelişimi ile ilgili bilgi aldı. Özellikle çay ve fındık üretimi ile ilgili detaylı bilgi veren Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Ergan ve Meclis Başkanı Arslantürk, Torbalı’nın gelişimini yakından takip ettiklerini ifade ettiler. TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy ise “Bölge ekonomisi ile ilgili önemli bilgiler aldık. Amacımız her iki böleninin ticari tecrübelerini paylaşmak. Umarız buradaki ziyaretler ilerleyen süreçlerde ticari alış verişler ile taçlanır” dedi. Torbalı Ticaret Odası heyeti kentte son olarak Uzun Göl, Atatürk Köşkü ve Sümela Manastırı’nı ziyaret etti. Heyet bugün Rize’de temaslarda bulunacak.

 
Rüşvet alan mübaşire suçüstü!
 
Söke'deki huzurevinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşyerinde dedikodu yapana tazminat yok!
Yargıtay, dikkat çeken bir karara imza attı. Dedikodu yapan işçinin tazminatsız ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan ‘faiz indirimi’ yorumu
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Faiz indirimi sanayicimiz için can suyu ...
ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi belirlendi!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Ticaret Bakanı Ross ile görüşmesine ...
 
İzmir İş Günleri Toplantıları 30 ülkeyi ağırlamaya hazırlanıyor
İzmir’de 88’inci İzmir Enternasyonal Fuari kapsamında 2015’ten bu yana ...
Çek ve bonoda elektronik dönem
Ticaret Bakanlığı, elektronik çek ve bono uygulamasına geçmek için, 'Elektronik ...
'Ege Üniversitesi Modeli'ne iş insanlarından tam destek
İzmir iş dünyası örgütlerinin başkanları, Ege Üniversitesinde,  Rektör ...
 
Narenciye ihracatında beklenti 900 milyon dolar
Narenciye üretimi ile ünlü İzmir'in Selçuk ilçesi katma değerli tarımsal ...
Dış ticaret açığı rakamları belli oldu
Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre dış ticaret açığı Ocak-Temmuz ...
Sabancı Holding'den şirket satış kararı!
Sabancı Holding, Yünsa'nın yüzde 57,9'una karşılık gelen tüm hisselerinin satışı için yetki verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva