HABERLER>GÜNCEL
16 Ekim 2019 Çarşamba - 12:02

Torbalı'da STK’lardan Barış Pınarı'na destek

Torbalı Ticaret Odası, Torbalı Esnaf Odası, Torbalı Ziraat Odası, Torbalı Şoförler Odası, Torbalı Çiftçi Malları Koruma Derneği, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Barış Pınarı Harekâtına desteklerini açıklamak üzere basın toplantısında bir araya geldi. 

Torbalı da STK’lardan Barış Pınarı na destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tüm il ve ilçe ticaret oda/borsalarıyla eşzamanlı olarak farklı STK’ların katılımı ile bir basın açıklaması gerçekleştirildi.  Torbalı’da ise Ticaret Odası Adnan Öztaş Toplantı Salonu’nda gerçekleşen açıklamada gündem Barış Pınarı Harekâtı oldu. 9 Ekim’de Suriye’nin kuzeyinde başlatılan harekâtın amacının; hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak olduğu belirtildi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Esnaf  Odası Başkanı Halil Gülcü, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Özkan Burgaz, Eğitim Bir-Sen Torbalı Temsilcisi Şakir Aygün ve Türk Eğitim-Sen Torbalı Temsilcisi Koray Ayyılmaz’ın birlikte yayınladığı ortak bildiride önemli mesajlar verildi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un okuduğu bildiride birlik ve beraberlik mesajları verildi. Açıklamada “81 İl’de aynı anda tüm oda, borsa ve STK’lar ile birlikte bu açıklamayı yaparak, sizler aracılığıyla hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz.  Herkes artık şunu çok iyi görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez.” denildi.

TÜRKİYE MEŞRU HAKKINI KULLANIYOR
Basın açıklamasında, “Ülkemiz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtında da amacı bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Ülkemiz özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu terör örgütü unsurlarınca, son iki yılda yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmıştır. Bu terör örgütleri, Suriye içinde ve Suriyelilere yönelik de saldırılar düzenlemektedir. Suriye’deki yerel halkın da terör örgütlerinin giderek artan insan hakkı ihlalleri, göçe zorlanma, taciz ve zulmüne karşı şikâyetleri ve tepkileri sürekli artmaktadır.” denildi.

ARAMIZA KİMSE FESAT SOKAMAZ
Açıklamalarının devamında, “Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye’nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Son olarak, şunu da herkesin bilmesini istiyoruz. Türkiye ve Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milleti, iş dünyası ve sivil toplumu, bir ve beraber olarak en güzel cevabı verecektir.” ifadelerine yer verildi. Torbalı Sivil Toplum Kuruluşlarının bir arada olduğu basın toplantısı asker ve sivil şehitlere rahmet, yaralılara ve gazilere acil şifa temennisiyle sona erdi.

 
Barış Pınarı'nda 24 kişiye propaganda tutuklaması!
 
Bornova'da hamleler Cumhuriyet aşkına yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Barış Pınarı'nda 24 kişiye propaganda tutuklaması!
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada kara propaganda yaptıkları ...
Gece yarısı facia: 3'ü de kuyuda can verdi!
Kilis'te, fosseptik çukuruna düşen ineği kurtarmak için yanına inen Dede ...
Ankara'dan Avrupa ülkelerine PKK uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, PKK'nın şiddet içeren eylemlerinin Avrupa ülkelerinde ...
 
İzmir'de havadan tespit edilen 105 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinden yasa dışı geçiş için lastik botlarla ...
İzmir'de sonbahar havası: Nerelerde yağış olacak?
İzmir’de sabah saatlerinde yağışlı havaya uyandı. Yağışın yarın iç kesimlerde ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Ters köşe
Erkan SEVİNÇ yazdı... Ters köşe
 
FETÖ kumpas kurmuştu: Fırat'ın doğusuna ilk o geçti
FETÖ kumpasıyla hapse atılan subaylardan biri olan Tuğgeneral İdris Acartürk, ...
Mehmet KARABEL yazdı... İyi ki o heykelin gözleri kapalı!
Mehmet KARABEL yazdı... İyi ki o heykelin gözleri kapalı!
Uluslararası dolandırıcılık şebekesine operasyon
Bursa merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, "man in the middle attack" ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva