HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2019 Salı - 15:34

Torbalı’da söz eski işçilerde: Biz işten atılınca neredeydiniz?

Torbalı Belediyesi’nde 2014 yılına kadar çalışan ancak 2014 seçimlerinden sonra yeni yönetim tarafından işlerine son verilen eski belediye işçileri açıklamalarda bulundu. Eski işçiler, dün meydana inen eski yöneticilere ‘Biz işten çıkarılınca neredeydiniz?’ ifadelerini kullandı

Torbalı’da söz eski işçilerde: Biz işten atılınca neredeydiniz?

Torbalı Belediyesi’nde 2014 yılına kadar çalışan ancak 2014 seçimlerinden sonra yeni yönetim tarafından işlerine son verilen eski belediye işçileri açıklamalarda bulundu. 2014 yılına kadar 453 personelin çalıştığı belediyede 2019 yılında 1446 personelin büyük maliyetler getirmesi nedeniyle iş akdine "tüm mali hakları ödenmek şartıyla" son verilen ve birçoğu belediye dışında yerlerde çalışan işçiler kadar gündem olmadıklarını ifade eden eski işçiler, ‘Biz işten çıkarılınca bunlar neredeydiniz?’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan sadece son 6 ayda 300’ü aşkın AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda çalışan anketörü belediye personeliymiş gibi gösteren önceki yönetime yüklenen eski işçiler, ‘Bizi bir kalemde işsiz bıraktığınızı ne çabuk unuttunuz?’ ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİCİLERE HESAP SORDU
Torbalı Belediyesi’nde 2014 yılına kadar 453 personel bulunuyordu. Eski Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde bu personelin yaklaşık 300’ü işten çıkarıldı. Bir kısmı uygulanan mobbing nedeniyle istifa etmek zorunda bırakılırken, mahkemece geri dönüş hakkı kazanan işçiler bile görevlerine dönememişti. Şimdi çeşitli işlerde çalışan işçiler, yıllar önce ekmekleri ile oynandığında kimsenin meydana çıkmadığını, dün meydanda bulunan eski yöneticilerin kendilerinin yüzüne bile bakmadığını ifade etti.

GEZGİN: ÇOCUĞUM HASTAYKEN İŞSİZ KALDIM
Çocuğu hastayken işine son verildiğini ifade eden Engin Gezgin, “2016 yılına kadar Torbalı Belediyesi’nde çalıştım. O zamana kadar türlü baskılara maruz kaldım. Görev yerim sık sık değişti. Son görev yerimin değişikliğinden 1 saat sonra, o dönem Torbalı Belediye başkanı olan Adnan Yaşar Görmez’in ablasının oğlunun müdür olduğu Fen İşleri Müdürlüğü’nce işime son verildi. Herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Çocuğum hasta ve tedavi oluyordu. Bu şartlarda kapının önüne kondum. Benden öncede toplu halde 20 kişiyi işten çıkarmışlardı” ifadelerini kullandı.

ADEM USTA: O GÜNLERİ UNUTAMIYORUM
Torbalı Belediyesi’nde 2014 yılına kadar şoför olarak çalıştığını ifade eden Adem Usta, “2011 yılında Torbalı Belediyesi’nde şoför olarak işe başladım. 2014 seçimlerinden sonra direk çıkışım verilmedi. Ancak türlü baskılara maruz kaldım. Dayanacak gücüm kalmadığı anda istifa etmek zorunda kaldım. Gururumuzla oynanıyordu. İşten çıkarmalar artınca bu durum daha da çekilmez hale geldi ben de istifa etmek zorunda kaldım. Partime bir zarar gelmemesi için de herhangi bir ses etmedim. Ortalığı ayağa kaldırmaktan ziyade bakmak zorunda olduğum insanlar için iş aramam gerekiyordu. Ben de öyle yaptım. O zamanlar hiçbir belediye yetkilisi yanımızda olmamış sırt dönmüştü, o günleri unutamıyorum” ifadelerini kullandı.

ÇELİKDAYAK: ODALARDAN KOVULDUK
Toplu halde işten çıkarılan 65 kişilik grubun içinde yer alan Yücel Çelikdayak, “Adnan Yaşar Görmez’in çıkardığı işçilerden bir tanesiyim. Görmez seçimi kazandığında ‘Ekmeğinizi büyütmeye geliyorum’ dedi. Fakat tam tersini yaptı. Seçimi kazandıktan bir müddet sonra hiçbir sebep göstermeden bizi ekmeğimizden etti. Ramazan bayramına bir hafta varken iş akdimize son verildi. İşsizlik maaşları alamadık, Özel Kalem Müdürü Adnan Korkmaz’a durumu sorduğumuzda, “Gidin İsmail Başkan maaşlarınızı versin’ size diyerek odasından kovdu. Şimdi çıkarılan arkadaşlar işten çıkarılmalarına tepki gösteriyorlar. Biz çıkarıldığımızda tepki göstermedik, razı geldik. Şimdi bu arkadaşların yaptıkları şovdan başka bir şey değil. Arkalarına medya ve hükümet desteği alarak gündemi değiştirip, hizmetlerin önünü tıkamak istiyorlar” ifadelerini kullandı. Çelikdayak, işten çıkarıldıktan sonra çiftçilik yapmaya başladığını, yazın sıcağında, kışın çamurunda ekmeğinin peşinde olduğunu kaydetti.

İŞÇİLER REKLAM VE ŞOV PEŞİNDE
İşten çıkarıldıktan sonra köyüne dönen Burhan Çetin, “2013 yılında İsmail Uygur döneminde işe girdim. Asfalt işçisi olarak çalışıyordum.  2015’te çıkışı verilen işçilerden biriyim. Resmen gavur eziyeti uygulamaya başlamışlardı bize. 5 ya da 6 ayrı işe görevlendirildim. Cami temizliğinden tutun da tartan görevliliğine kadar. Daha sonra performansınız düşük denip işten çıkarıldım. Garaj Amiri Hakan İşbilir’in talimatlarıyla ezildik. Sadece ben değil, İsmail Başkan döneminde işe giren herkese eziyetler edildi” ifadelerini kullandı. Şimdi işten çıkarılan işçilerle ilgili de açıklamalarda bulunan eski işçi, “Bunlar reklam ve şov peşinde. Bizim yaşadıklarımızı bildikleri halde dün çıkıp meydanda bunları dile getirmeleri iki yüzlülük. Bizi işten çıkaran, bize türlü eziyetleri yapanların da meydanda mağduru oynaması komiklikten başka bir şey değil” dedi. Çetin, işten çıkarıldıktan sonra köyünde berber dükkanı açmıştı.

BUGÜNKÜ VEBAL ADNAN YAŞAR GÖRMEZ’İN
2009 yılında işe girdiğini, kısım amirliği yaptığını ifade eden Doğan Dere, “2014 yılından sonra bizi yıldırma politikasına gittiler. Bunlar kendi insanlarını belediyeye aldılar. Hep dedikleri olsun istediler. Hazmedemediğimiz çok şey yaşattılar. Ekmeğimizin peşindeydik. Adnan Korkmaz, bize kimsenin işten çıkmayacağını söyledi ancak yıldırma politikasıyla bizi istifaya zorladılar. İşten çıkarıldıktan sonra 4-5 ay büyük sıkıntı yaşadım. Çıkış paramı bile zor alabildim.  Belediyenin bünyesine aşırı işçi alındı. Bugün işçi çıkarılınca tepki göstermeye başladılar. Bugün bir kıyım varsa bunun vebali Adnan Yaşar Görmez’indir.” İfadelerini kullandı.

 
Menemenli çömlekçiler İtalya'da dünya birincisi oldu
 
Torbalı'nın Masal Parkı'nda tadilat zamanı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atatürkçüyüz 30 Temmuz 2019 Salı 23:56

Ulan ne dengesiz bir millet bu adamın biri ülkenin başına oğlunu damadını eş dost akrabasını getirdi ülkeyi ikiye boldü Atatürkü ilkelerini kaldırıyor sizler belediye başkanının oğluna söz ediyorsunuz gtünüz yiyorsa Erdoğana da aynısını söylesenize oğlunu damadını istemiyoruz diye pankart açsanıza

Yorumu oyla      4      5  
Hasan kuvaoğlu 30 Temmuz 2019 Salı 17:14

Onyıla yakın belediyede görev yaptım görevim sabah herkez uyurken gece yarısı kalkıp torbalının çöpünü toplamaktı şöfördüm ve belediyeye siyasetle girmemiştim kahvede otururken şöför lazım çalışırmısın dediler ssk sı olduğu için kabulettim onyıla yakın çöp topladım ne bir ihtar aldım nede bir savunma yazdım arkamda çalışan arkadaşlarımla birlikte çöpün içinde helal para kazanmak için mücadele ettim yaptığım işten utanmadım bazıları belediyenin k9peği bile dediler aldırmadım ikibinonbeşe gireceğimiz yılbaşı günü işimizi bitirdik zimmetli aracımı tertemiz yıkayıp garaja çektim şükür yarabbim bugünde kazasız belasız bitti dedim birde ne göreyim biri seni yukardan çağırıyorlar belediyeye gidecekmişsin dedi gittim birde ne göreyim işimizi fesetmişler gülegüle dediler niye dedim ne yaptık onyıldır çalışıyoruz git eski başkanın ismaile sor sizi işe adaletsiz almış dediler biz işçiyiz ne biliriz bunları bizden ne istedilerse getirdik işe başladık dedim biz anlamayız işinize son verildi dediler bunu diyen adnan korkmaz diye biriydi o yılbaşı bize zehir olmuştu evladım sofraya oturdu hıçkırıyodu baba ne olacak halimiz diyodu çünkü ona yuva kurabilmek için kredi çekmiştim emekliliğime dort ay vardı yaşım ellibeşti hiçbiryerde iş bulamadım ikiyıl geç emekli oldum bankaya olan onaltıbin lira borcumu ödüyemedim ve yüzbinlira oldu hala ödüyemiyom hiç bir suçumuz yoktu fakat onlar için biz affedilmez suçluyduk çünkü atatürkçüydük.c.h.p liydik onlar biliyodu şimdi işten çıkanlar bunları çıkarsınlarda biz girelim çalışalım diyenler size söylüyom beter olunn biz çıkartılırken nerdeydiniz niye sesiniz çıkmadı şimdi biyerinize bişeymi batıyo bugün değil ahirettede iki elim adnan başkanınızın yakasında olacak dilerim bize yaşattıklarını yaşamadan can veremez

Yorumu oyla      5      5  
ksk 30 Temmuz 2019 Salı 16:59

seçimlere 3 ay kala eş dost akraba komşu arkadaş dayı amca partili partisiz herkesi bol keseden atıp işe alırsanız ve sizde bu işe atlarsanız sonucuna katlanırsınız...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in iki ilçesinde kaçak göçmen operasyonları
Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde yapılan üç ayrı operasyonda, yasa dışı ...
Yaşar Büyükanıt'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde rahatsızlanan ve tedavi için İstanbul'a getirilen ...
İzmir'de üniversite öğrencisinin sır ölümü: Daha 20'sindeydi...
İzmir'in Urla ilçesinde, makine mühendisliği bölümü öğrencisi Yunus Emre ...
 
İzmir'de günü birlik ev kiralayanlara ceza yağdı!
İzmir'de jandarmanın yaptığı huzur operasyonlarında, yasa dışı olarak ...
Pençe Harekatı'nda PKK'ya bir darbe daha!
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyindeki Avaşin bölgesine düzenlenen ...
30 milyonu çaldı, kuru ekmekle hayatta kaldı
Adana'da çalıştığı firmadan para transferi sırasında 30 milyon lira değerinde ...
 
İzmir'de feci kaza: İşletmeci Üretmenoğlu can verdi
İzmir'in Selçuk ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü Ali Rıza Üretmenoğlu (58) yaşamını yitirdi.
KESK toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memurları ilgilendiren ...
1071 akademisyenden AYM kararına karşı bildiri
Anayasa Mahkemesi'nin, 'Barış Bildirisi' akademisyenlerine yönelik hak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva