HABERLER>EKONOMİ
3 Ocak 2016 Pazar - 11:20

Torbalı'da İZBAN öncesi esnafa uyarı!

Ticaret Odası meslek komitesi toplantısında fırın, pastane ve restaurant sahipleri bir araya geldi. Yeni yapılan bina ilgili bilgi veren Başkan Olgun, İZBAN seferlerinin başlayacağını bu nedenle işletme sahiplerinin kendini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Torbalı da İZBAN öncesi esnafa uyarı!

İZMİR - Torbalı Ticaret Odası'nın meslek komitelerine bağlı üyelerine yönelik gerçekleştirdiği toplantılar devam ediyor. Dün fırıncılar, unlu mamuller ve restaurant sahipleriyle bir araya gelen Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, odanın çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi. Ticaret Odası'nın yeni kongre merkezi binasının bittiğini ve taşınma işleminin de tamamlandığını dile getiren Olgun, ay sonunda da İZBAN seferlerinin başlayacağını kaydetti. Olgun: "Üyelerimiz kendinizi geliştirmeli. Aksi halde İZBAN nimet değil külfet olur. Vatandaş biner İZBAN'a, gider Konak'a. Biz oda olarak önce kendimizi sonra da tüm üyelerimizi geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Esnafımız markalaşırsa İzmir’den müşteri çeker. Aksi takdirde Torbalı’daki müşteri de İzmir’e gider. " dedi.
 
'10 NUMARA OLMALIYIZ'
Torbalı Ticaret Odası'nın(TTO), TOBB tarafından tüm Türkiye'de örnek gösterdiği ve uygulanmasını istediği meslek komiteleri üyeleriyle yaptığı toplantılar tüm hızıyla sürüyor. Daha önce zeytinciler, bakkal ve market sahiplerini bir araya getiren Ticaret Odası son olarak fırın, pastane ve restoran sahipleriyle buluştu. Çetineller Otel'de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. İZBAN seferlerinin Ocak ayı sonundan itibaren başlayacağına değinen Başkan Olgun, işletmelerin kendini geliştirmesi gerektiğini belirtti. Abdulvahap Olgun: "İlçemizin yerli markaları gelişmeli, günü ve teknolojiyi takip etmeli. İZBAN ile İzmir artık çok daha yakın. Eğer biz gelişmez, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veremezsek insanlar biner İZBAN'a Alsancak'a, Konak'a gider. Fiyatta, kalite ve hizmette 10 numara olmalıyız. İZBAN büyük bir nimet olduğu kadar külfette. Bunu iyi dengelemek gerekiyor" diye konuştu.
 
6 MİLYON LİRALIK ESER
Oda olarak Mayıs 2017'de yeniden seçime gideceklerini ve üyelerinin huzuruna çıkacaklarını söyleyen Abdulvahap Olgun: "6 milyon liralık eser, borçsuz bir oda ve yüzlerce faaliyet. Eskiden bakanlardan randevu alamıyorduk. Şimdi herkes odamızı tanıyor ve davet alıyoruz. Ticaret Odası, Torbalı'nın farkındalığını arttırdı. 30 yaşında yola çıktığımız bu yolda hayallerimiz vardı.  Bir 4 yıl daha çalışıp, daha sonra bayrağı arkadaşlarımıza devretmek istiyoruz. Ticaret Odası için 10 yıllık bir hayalimiz vardı. Ayrıca başkanlıklar 2 dönemden fazla yapılmamalı. Hatta bir ara 2 dönem kuralı vardı ve tam destek veriyordum. Ancak, odalardaki dinozorlar bu işi bozdu" dedi.
Çalışan, üreten faal bir oda olduklarını dile getiren Başkan Olgun: "Kongre merkezi hayalimizi gerçekleştirdik. İki yıldır oda başkanlığı yapıyoruz. Ortaya güzel bir eser çıktı. Çok emek verdik. Bu eser hepimizin. Yeni birimler açacağız. Sergi salonu, çok amaçlı toplantı salonu, eğitim salonları ve sergi salonunu bitirdik. Restaurat’ı da 2016 yılının içinde faaliyete geçireceğiz. Ben nasıl ki başkanlığım dönemimde sık sık sizleri ziyaret ediyorsam, sizleri de ziyarete bekliyorum. Buyurun gelini gelmezseniz darılırım ha" şeklinde espiri  ile konuşmasını tamamladı.
 

 
İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 'köprü ücreti' Meclis'e taşındı
 
150 yıllık çınar ağacı pınar oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir deniz kenti olduğunu unuttu: Balık bol yiyen yok!
İzmir'de bu yıl balık bolluğu yaşanırken, tezgahlar sezonun açılmasından ...
İTO’dan Çipras’a çağrı: Engelleri kaldır!
İTO Başkanı Demirtaş: Biz yabancı yatırımcı gelsin diye her türlü olanağımızı ...
2016 zamlarla başladı: İşte yeni tarifeler!
Yeni yıl zamlarla başladı. Sigara ve içkide vergi oranları arttırıldı. ...
 
Rusya'ya meyve ihracatında rekor artış
Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk ürünlerine ambargo başlatan ...
Yorgancılar’dan 2016 uyarıları: Kayıp bir yılı geride bırakırken…
2016’nın 2015’den aldığı mirasla çok da kolay geçmeyeceğini kaydeden Yorgancılar, ...
İzmir'deki balık tezgahlarında yılbaşı indirimi
Balık fiyatları, Marmara ve Karadeniz'de, kar ve fırtına nedeniyle teknelerin ...
 
Yeni yılla birlikte sigara ve alkole zam!
Rakı, bira, cin, votka ve sigaranın yanı sıra cep telefonlarından alınan ...
2016'nın en şanslı rakamları: İşte tam liste
Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 0 - 5 - ...
Bakanlıktan Çeşme’ye bir RES vizesi daha!
Enerji alanında yaptığı yatırımlar dikkat çeken İstanbul merkezli Demirer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva