HABERLER>İŞ DÜNYASI
11 Temmuz 2019 Perşembe - 10:26

Torbalı'da ekonomi zirvesi

Torbalı Ticaret Odası’nın düzenlediği Üretim ve İhracatın Finansmanı konulu toplantıda konuşan Önceki Dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yıllar içerisinde bu yılın ihracatta büyük önem kazandığının söyledi. TTO Başkanı Olgun ise “Ekonomik sıkıntıları aşmamızın tek yolu üretim ve ihracat” dedi.

Torbalı da ekonomi zirvesi

Torbalı Ticaret Odasında düzenlenen “Üretim ve İhracatın Finansmanı” konulu toplantıya katılan Önceki Dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Eski Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Torbalılı ihracatçılar ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, oda olarak sanayiye ve ekonomiye yön veren isimleri ilçeye getirip toplantılar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülesin Boyacıoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Yıldırım “Yıllar içerisinde bu yıl, ihracatın önem kazandığı en önemli yıl oldu” dedi.

BİRLİKTE ÜRETİP İHRAÇ EDECEĞİZ
Toplantının açılış konuşmasında; yaşanan küreselleşme hareketi ile dünya ekonomisinin büyümesini yönlendiren ekonomik politikaların da değişim gösterdiğini hatırlatanTTO Başkanı Olgun, “Son dönemde kurda yaşanan dalgalanmalar firmalarımızı olumsuz etkiliyor.Türkiye’nin bu dar boğazdan çıkması ve yaşadığımız ekonomik sıkıntıları aşmanın en önemli iki yolu var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçmemiz gerekiyor.Özellikle üretime dayalı ihracat yapan firmalarınson dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilendiğini görüyoruz” dedi. Oda olarak 2019 yılını “İhracat Yılı” ilan ettiklerinin altını çizen Olgun, “İhracat birimini faaliyete geçirdik. Uzman arkadaşlarımız dış ticaret konusunda önemli çalışmalar yapıyor. İhracat yapmayan firmalarımıza ihracat yaptırmayı hedefliyoruz. Firmalarımız ile farklı pazarlara açılması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu toplantının da bizlere katkılarının olacağını düşünüyorum. Zor bir dönemden geçiriyor olabiliriz, hep birlikte üretip hep birlikte ihracat yapacağız. Başka çıkış yolu yok” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKEXİMBANK’TAN
Adnan Yıldırım, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olan Türk Eximbank’ın ihracatçıyı desteklemek amacıyla çıktığı yolda kararlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Yıldırım, “Üretim ve ihracatın bu sene daha önemli olduğu bir yıla girdik. İhracat yapmayanın dahi ihracat öğrenmek zorunda kaldığı bir dönemdeyiz.Global çaptayaşanan krize rağmen dünyaekonomisi yüzde 3 büyümeye devam ediyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü. İhracatçıların üretim ve satış aşamalarında ki en büyük destekçisinin Eximbank olduğunu belirten Yıldırım “Yurtdışında altyapı hizmeti veren şirketleri, hatta ve hatta ihracatçının müşterilerini bile desteklemekteyiz. Gelişmiş ülkelerde de Eximbank’larına kendi ihracatçısı yerine dışarıdaki alıcıları destekleyerek kendi ülkesine olan mal ve hizmet talebini arttırıyor” dedi.

28 FARKLI DESTEK VAR
Eximbank’ın önümüzdeki yıllarda dünyada ihracatçısına ve ihracatçısının alıcısına en fazla desteği sağlayan kuruluş olmayı hedeflediğinin altını çizen Yıldırım, Türkiye’de 50’yi aşkın banka arasında 7. sırada yer alan Türk Eximbank’ın bu hedefini gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu söyledi.  Kurumun sermayesini 10 milyara çıkardıklarını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde 70 bin civarında ihracatçı var. Dolayısıyla birlikte yol alabileceğimiz 58 bin ihracatçımız daha var. 28 ayrı destek programımız var. Bunlarda kısa vadeli olanlar, uzun vadeli olanlar var, uluslararası ticaret için ve sizin alıcılarınızı finanse etmek için hazırlanan programlar var. Eximbank sadece kısa vadeli finansman sağlamıyoruz, 10 seneye uzanan destekler var.” şeklinde konuştu.

 
Karabağlar'da eğlenceli yaz kursu
 
Selçuk Belediyesi WhatsApp'a bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Meclis Başkanı Esen, OSBÜK yönetiminde
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu  (OSBÜK)’ün Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ...
EGİAD'dan Soyer'e 80 maddelik çözüm dosyası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den her ay düzenli olarak ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan önemli uyarı: Huzur olmazsa başarı da olmaz!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ...
 
Büyükşehir ve iş dünyasından önemli adım: Sorunlara 'ortak akıl'la çözülecek
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “İzmir iş dünyası ve Büyükşehir Belediyesi ...
İzmirli Başkanlar Volkswagen için çalışıyor
İzmir Başkanlar Kurulu Temmuz ayı toplantısını Ege Sanayicileri ve İş ...
İzmir Limanı'nda 1 Temmuz coşkusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yılı, İzmir Limanı Yolcu ...
 
Aliağa için 'ulaşım master planı' çağrısı!
Aliağa ilçesindeki liman ile bağlantı yollarında nitelik ve nicelik sorunu ...
Mobilyada KDV indirimi ile istihdam beklentisi
MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Güleç "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü ...
Türkiye-ABD Ekonomik İlişkileri İZTO’da değerlendirildi
Amerika ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini arttırmak amacıyla, İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva