HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2020 Salı - 12:36

Torbalı Belediyesi işsizliğe savaş açtı!

Torbalı’da hem işsizliği hem de sanayi kuruluşları ile diğer meslek dallarında yaşanan kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmak için Torbalı Belediyesi düğmeye bastı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalaya Torbalı Belediyesi ilçede Meslek Fabrikası’nın açılmasını sağladı.

Torbalı Belediyesi işsizliğe savaş açtı!

Torbalı Belediyesi, İzmir’in sanayi üssü olan Torbalı’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü meslek fabrikası projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda belediye bünyesinde iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu ara meslek elemanı yetişmeye başladı. Teorik ve pratik eğitimlerle meslek sahibi olacak olan işsizlere eğitimler sonunda sertifikaları verilecek. İşletmeler ve fabrikalarla da protokol yapacak olan Torbalı Belediyesi, sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri böylelikle de iş sahibi yapmış olacak. Teorik eğitimlerin Çaybaşı Belediye Hizmet Binası’nda yapılacağı ifade edilirken, pratik eğitimler ise fabrika ve işletmelerde gerçekleşecek. 

KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR
Torbalı’da kısa bir süre önce açılan Meslek Fabrikası ilk mezunlarını verdi.18 Aralık’ta başlayan sepetçilik kursuna katılan kursiyerler atık kağıt ve gazetelerden sepet örerek, bunu meslek haline getirdi. Çaybaşı’da önemli bir gelenek de olan sepetçilik mesleğini öğrenen kursiyerler bundan para kazanmak için mesai harcayacak. Öte yandan bir ay sonra sertifikalarına da kavuşacak olan kursiyerler, Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kurs imkanı için teşekkürlerini iletti.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Meslek Fabrikası’nda düz dikiş makineci kursu ise devam ediyor. Burada başta Torbalı sanayisi olmak üzere tekstil firmalarının önem verdiği makineciler yetiştiren Torbalı Belediyesi, gerekli tüm imkanları kursiyerlere sağladı. Kısa sürede makineyi kullanan, kesim yapmaya başlayan ve dikiş alanında kendini geliştiren kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra Torbalı Belediyesi referansıyla ilçedeki tekstil kuruluşlarında iş başı yapacak. Hem meslek öğrenen hem de iş bulma alanı genişleyen kursiyerlerin bu kurslara devam zorunluluğu bulunuyor. Öte yandan Meslek Fabrikası kursları için başvurular devam ediyor. Bilgisayarlı Muhasebe, kuaförlük, manikür-pedikür, overlok-reçme, düz dikiş, dünya kahveleri,  ön muhasebe ve bilgisayar operatörlüğü kursları için başvurular Çaybaşı’daki Torbalı Belediyesi Hizmet Binası’na yapılıyor.

 
Altınordu'nun yeni gözdesi: Metehan Mimaroğlu
 
Antik Smyrna Agorası’na yeni ve modern giriş yeri!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Toplu ulaşım protokolü 21 Ocak 2020 Salı 15:45

Torbalı Belediyesi ; İzmir BB ile toplu ulaşım protokolü yapacak mı ? Merkez ilçelerde İzmir BB ait ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava. Torbalı ilçesindeki İzmir BB ait otobüslerinde zaman tanımlaması olmaksızın dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . Torbalı ilçesi İzmir’de ödenen vergilerin % 45 ni karşılıyor. İzmir BB si ödenen vergilerden payını alıyor. Ancak hizmete gelince otobüslerdeki ulaşımda 90 dk. aktarma hakkı yok. Aliağa ve Torbalı ilçelerindeki ödenen vergilerden İzmir BB nin aldığı pay çıkarıldığında; geriye ne kalır ki . Tire ilçesine yapılan stad için 60 milyon betona gömüldü . Bu kadar büyük stad neden yapıldı ? Toplu ulaşımdaki hak ve adalet. nerede ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü projeleri tek tek açıkladı: İşte 2020 model Çiğli!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, yeni yılın içinde ilçesinde gerçekleşecek ...
Bornova'da yeşil seferberlik
Bornova Belediyesi daha yeşil kent yaratma hedefiyle ilçenin dört bir ...
Karşıyaka'da yabancı gençlerden gönüllü eğitim
Karşıyaka Belediyesi ve dünyanın en büyük gençlik organizasyonu AIESEC, ...
 
Buca'da kaldırıma park eden yandı!
Buca’nın araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğindeki engelleri de yok ...
Bayraklı'nın 'iyilik' bankası yola çıkıyor
Bayraklı Belediyesi, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik savunuculuk, ...
Karaburun'da 'mis kokulu' festivale çağrı
Karaburun’a özgü ürünlerin markalaşması ve ulusal ölçekte ticari başarı ...
 
Kemalpaşa'ya Kick Boks gururu
Kemalpaşa Belediyesi sporcuları Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda başarıyla ...
Ödemiş'te muhtarlar zirvesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, muhtarlarla yemekli toplantıda bir ...
Dikili'de 'kriz ve yerel yönetimler' konuşuldu
Dikili’de, Kriz ve Yerel Yönetimler konulu panel vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva