HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:13

Toprak sahiplerinden İnciraltı için Yıldırım’a çağrı: 2016’da verilen söz tamamlansın!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin imar planlarının yapılması ve sorunun çözülmesi için, “Biz İzmirliler olarak Binali Yıldırım’ın Kasım 2016’da verdiği sözün tamamlanması için katkılarını bekliyoruz. İnciraltı konusunda onun da takibi ve çıkışları oldu. Eminim bunu olumlu olarak değerlendirecektir. 3 yıldır geciken bir sözün yerine getirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Bunu istiyoruz. Biz artık kendisini İzmirli olarak biliyoruz. Hemşerimiz Binali Yıldırım’dan İnciraltı sözünün tamamlanması için katkı bekliyoruz” dedi.

Toprak sahiplerinden İnciraltı için Yıldırım’a çağrı: 2016’da verilen söz tamamlansın!

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Karabulut, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek İnciraltı’nın planlanması üzerinden yürütülen sürece dair sözler aldığını aktardı.

Karabulut ayrıca 2014’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, son Başbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a da çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu’na kaybeden ve ‘Artık sadece İzmir milletvekiliyim’ diyen Yıldırım’a planlama konusunda seslenen Karabulut, ‘2016 yılında verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor’ mesajını verdi.

BİZ İZMİR’İN ARKA SIRALARINDAKİLERDİK!
Yıllardır imar bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası için konuşan Karabulut, “İnciraltı’nda toprak sahibi olmak şans değil. Biz Türkiye’nin en güzel yerinin toprak sahipleriyiz ama Tunç Soyer kentin arka sıralarına dokunmak istiyorum demişti ya işte biz İzmir’in arka sıralarındakilerdik” dedi.

YILDIRIM’A ÇAĞRI: 2016’DA VERİLEN SÖZ TAMAMLANSIN!
Sorunların çözümüne ilişkin açıklama yapan ve ‘Biz olmadan bu planlama olmaz’ mesajını veren Karabulut, AK Partili Yıldırım’ın İstanbul seçimlerini kaybederek tüm enerjisini İzmir’e verecek olmasını değerlendirdi. Karabulut, “İstanbul seçimleri belki de İzmir’in hayrınadır. Biz İzmirliler olarak Binali Yıldırım’ın Kasım 2016’da verdiği sözün tamamlanması için katkılarını bekliyoruz. İnciraltı konusunda onun da takibi ve çıkışları oldu. Eminim bunu olumlu olarak değerlendirecektir. 3 yıldır geciken bir sözün yerine getirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Bunu istiyoruz. Biz artık kendisini İzmirli olarak biliyoruz. Hemşerimiz Binali Yıldırım’dan İnciraltı sözünün tamamlanması için katkı bekliyoruz. İl başkanı Kerem Ali Sürekli’ye de en kısa sürede ziyaret yapacağız. Kendisinin konuyu takip etmesini isteyeceğiz. Biz toprak sahiplerinin de sürecin içine girdiğinin şahidiyiz” ifadelerini kullandı.  

SEÇİMDEN ÖNCE NASIL BİR TUNÇ BAŞKAN GÖRDÜYSEK GEÇEN GÜN DE AYNISINI GÖRDÜK, BU BİZİ MUTLU ETTİ!
“40 yıla yakındır bu planlamayı bekledik” diyen Karabulut, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adayken en son toplantıyı bizimle yaptı. Orada kendisine, ‘Başkanı ateşten gömleği giymeye hazır mısınız?’ diye sorduk. Kendisi de, ‘Bu benim için bir ateşten gömlek değil. Bu bir vicdan meselesidir, o vicdan da ben de var’ dedi. Geçen gün kendisini ziyaret ettik. Biz seçimden önce nasıl bir Tunç Başkan gördüysek geçen gün de aynısını gördük. Bu samimiyette olması bizi çok sevindirdi. Sözünde durmasından dolayı çok mutlu olduk” dedi.

GÖKDELEN İSTEĞİMİZ YOK, HERKES KAFASINDAN BUNU ATSIN!
Karabulut ayrıca, “Kimsenin İnciraltı’nı oldu-bittiye getirmek düşüncesi yok. Yetkililer 5 nesildir burada yaşayan toprak sahiplerini mağdur etmeden bir çaba içindeler. Bu süreç içinde Tunç Soyer başkanımız, ‘Ne İzmirlileri ne İzmir’i ne de 5 nesildir üzerinde yaşayan sizleri mağdur ederim!’ dedi. İnciraltı’nın İzmir’e kazandırılması konusunda gayretimiz vardır. İnciraltı yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan bir yer. İzmir Büyükşehir ile birlikte ortak hareket edeceğiz, bakanlık da bu sürece dahil olacak. İnciraltı ve Bahçelerarası’nın İzmir’e kazandırılmasına çok yakında hemşerilerimiz şahit olacak. Gökdelen isteğimiz yok. Herkes kafasından bunu atsın. Yıllarca bizi gökdelen üzerinden yordular. Artık nesiller değişiyor. Bu bölgenin bulması gereken değerine kavuşması gerekiyor” açıklamasında bulundu.  

PLAN OLDUĞU TAKDİRDE GERÇEKLEŞECEKLERİ TEK TEK ANLATTI!
Planlama yapılması halinde olacakları ifade eden Karabulut, “İzmirliler daha büyük kent ormanıyla kavuşacak. Daha fazla yeşile ulaşacak. Doğru ve planlı yollar olursa İzmirliler o bölgeyi daha keyifle kullanır. Daha nitelikli yeşil alanlara İzmirliler kavuşur.  Daha kaliteli anlamda vakit geçirecekleri alanlar kazandırılır ama planlar olursa. Siyasi, partilerin il başkanlarına ziyaretler yapacağız. İzmir’de kenetlenemiyoruz. İnciraltı problemini konuşmak için bile randevu alamıyoruz. İzmir’in en önemli problemi bu… Kanaat önderlerimize de sesleniyoruz. İnciraltı’nın planlanması konusunda herkesin destek vermesi gerekiyor. Bu onların İzmir’e borcudur. 10 milyar dolar yabancı sermayeyi çekebilecek bir alandan bahsediyoruz. EXPO’da herkesin bildiği alanlardan bir tanesi bu yer. Minimum 15 bin istihdamdan bahsediyoruz. 100 bin turist getirecek ve İzmir’i şahlandıracak bir gelir kazandıracak. Buranın kaderine terk edilmesi günah! Ülkenin, İzmir’in kaybedecek bir günü yokken lütfen sesimize kulak versinler” ifadelerini kullandı. 

 
Gaziemir’de toplu sözleşme sevinci
 
Aydın'da kışlada yangın!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAS İZMİRLİ 2 Temmuz 2019 Salı 00:20

Ne Portakal ne mandalina ağacı kaldı nerde yaşıyorsunuz sular borlandı otoban pisliği çok etkiledi acilen imara açılması lazım deniz kenarında yeşil alan ayrıldı yıllardır doğal yaşam alanı var haberiniz var mı pardon!!!!bol yeşillik ağaç var o bölgede bırakın izmirimiz daha da güzelleşsin sayın tunç başkanımıza güveniyoruz elinden geleni yapacaktır

Yorumu oyla      4      5  
Uğur 1 Temmuz 2019 Pazartesi 20:57

İmar vermek var imar vermek var ön yargınızı yıkamadık gitti, kendi tapulu yerlerinden yüzde 40 terk edecek mülk sahipleri... 3 kat kent ormanı daha kazanılacak deniyor ama anlaşılamıyor yinede. İmar adı insanları korkutuyor ama koca alana bir kaç otel bir kaç bina yapılır o da olursa tabi... Olanlar daha güzel kimisi için demekki, kaçak işletmeler ve yıllar öncesinden kalan atıl sera naylonları...

Yorumu oyla      4      5  
Hüseyin 1 Temmuz 2019 Pazartesi 20:52

Tunç sözünün eri olduğunu seçim öncesi toplantıda ifade ettiklerini şimdide tekrar etmesidir Tunç başkana güveniyoruz bu kangren olmuş sorunu herkesi mutlu edecek şekilde çözeceğine inanıyoruz

Yorumu oyla      5      5  
Alen35 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:32

geçen hafta Tunç soyer i ziyaret ettiler. demekki istedikleri desteği alamadılar. şimdi yıldırıma çağrı yapıyorlar. bukadar da olmaz artık!!! Zehra öztim isimli yorumcu tunç başkan sözlerini yerine getirsin demiş! Tunç başkandan ne istediniz de kabul etmedi . onu bir açıklayın da bilelim? mesela yüzde kaç imar istediniz? bunları açıklayın !!! Tutupta adamdan imara aykırı şeyler istediyseniz kabul etmez tabi.

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 1 Temmuz 2019 Pazartesi 17:11

bölgeye imar vermek izmire ve doğaya ihanettir... biz portakal mandalin bahçelerini geri istiyoruz...

Yorumu oyla      9      5  
SERPİL 1 Temmuz 2019 Pazartesi 16:06

Güzelim verimli topraklar... yazık,çok yazık :( çok ararız geçmişi.

Yorumu oyla      9      5  
1 Temmuz 2019 Pazartesi 15:59

Bu bölgeye imar izni vermek ihanettir.

Yorumu oyla      9      5  
Zehra Öztim 1 Temmuz 2019 Pazartesi 15:41

Tunç Başkan önceki başkana benzemesin verdiği sözleri, söylediği sözleri uygulamaya geçirsin lütfen ????

Yorumu oyla      6      6  
Zehra Çiftçi 1 Temmuz 2019 Pazartesi 15:40

Temmuz ayında plan işinin bitirilmesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      6      6  
Alev Minez 1 Temmuz 2019 Pazartesi 15:39

Planların acil olarak tamamlanmasını bekliyoruz. Tunç başkanın söylediği sözlere uygun davranacağına inanıyoruz.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de çifte yangın sonrası kahreden görüntüler!
İzmir'de çifte yangın sonrası kahreden görüntüler!
Kurban vekalet fiyatları açıklandı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kurbanlık vekalet fiyatlarını açıkladı.
İzmir'de kına gecesi sabahı cinnet! Gözünü kırpmadan öldürdü
İzmir'in Konak ilçesinde, Tugay Keser (24), kına gecesinin sabahında, ...
 
İzmir Metrosu emin ellerde
Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen Mahir Eller Projesi'ne İzmir'in kadın ...
Ünlü işadamı karısını vurup intihar etti!
İstanbul Başakşehir'de iş adamı Turgay Cantaş'ın eşi ile olan tartışması ...
Kuzey Irak'ta terör örgütüne ağır darbe
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Irak kuzeyi ...
 
'Gizemli yol'a yoğun ilgi: Gözleriyle görmeden inanmıyorlar!
Palandöken Dağı'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan yolda yer alan ...
İzmir'de pazarcının feci ölümü! Sebze kasaları yola düştü, canından oldu
Narlıdere ilçesinde, kamyonetinden otoyola düşen sebze kasalarını toplamaya ...
‘İzmir’e suyu kim getirdi?’ sorusu cevabını buldu! Gördes Barajı'nda son durum ne?
İzmir’in yerel iktidarını ve ülkenin merkezi hükümetini karşı karşıya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva