HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2019 Cumartesi - 13:41

Toprak kaydı, evler boşaltıldı... İzmir'de korkutan görüntü!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde, aşırı yağışlardan sonra 4 gündür devam eden yer hareketliliğinin ardından meydana gelen toprak kayması sonrasında, yıkılma tehlikesi bulunan 12 ev, Kaymakamlık kararıyla boşaltıldı. 27 evin daha boşaltılma ihtimalinin bulunduğu belirtildi. Mahalle sakinleri, evlerin hemen üzerindeki 60 dönümlük arazinin hobi bahçesi olarak yeniden düzenlendiğini, bu sırada ağaçların ve bitki örtüsünün kesildiğini, heyelanın da bundan dolayı meydana geldiğini ileri sürdü.

Toprak kaydı, evler boşaltıldı... İzmir de korkutan görüntü!

Bornova ilçesinin dağlık bölgesinde yeralan Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta 4 gündür toprak yüzeyinde hareketlilik yaşandı, kaymalar oldu. Mahalle halkının durumu bildirmesi üzerine inceleme yapan Bornova Kaymakamlığı, 12 evin boşaltılmasına karar verdi. Vatandaşların başka evlere taşınmaları durumunda da kira yardımında bulunacağı açıklandı. Evlerini boşaltmak için çalışmalara başlayan mahalleli, gece yarısı toprak hareketliliğinin heyelana dönüşmesi üzerine büyük korku yaşadı. Heyelan sonrasında bazı evlerin duvarlarında çatlak oluştu. Ayrıca toprakta da yine büyük çatlaklar meydana geldi. Korkuya kapılan mahalleli, sabah saatlerinde evlerindeki eşyaların bazılarını dışarıya çıkarıp, güvenli alanlara çekildi.

AFAD ÖNLEM ALDI
Heyelanın bildirilmesi üzerine bir süredir bölgede araştırma yapan, önlemler alan  AFAD ekipleri, bu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı, kimsenin girmesine izin verilmedi. Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlığın ve uzmanların incelemesinden sonra, bu 12 evin yanı sıra 27 ev için daha boşaltma kararının verilebileceği ifade edildi.

MAHALLELİ TEPKİLİ
Heyelan sonrasında korku yaşayan mahalle halkı, evlerin hemen yukarısındaki arazi üzerinde hobi alanları oluşturmak üzere çalışma yapan firmayı suçladı. Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker, "Yağmurlardan sonra 4 gündür toprakta kayma vardı. Yetkililer yardımda bulunacaklarını söyleyip bizlerden evleri boşaltmamızı istedi. Biz de bunu yaptığımız sırada daha büyük toprak kayması oldu. Ancak bu olayın, evlerin üzerindeki alandaki çalışmadan kaynaklandığına inanıyoruz. Bu bölgede 60 dönümlük arazi hobi bahçesi olarak yeniden düzenlenmeye başlandı. Bu sırada tarım arazisi üzerindeki ağaçlar ve bitki örtüsü kesildi, tıraşlandı. Hatta arazi yüzeyinden de toprak alındı. Heyelanın da bundan dolayı meydana geldiğini düşünüyoruz. Ancak uzmanlar da inceleme yapıyor" dedi.

Bu arada gerek köylüler gerekse de jandarma ekipleri, arazi üzerinde düzenleme yapan firmayı bilmediklerini, araştırdıklarını ifade etti. (DHA)


BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TEYAZKKUZA GEÇTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Eğridere Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması nedeniyle seferber oldu. AKS 110, İZSU, Fen İşleri ekipleri bölgede çalışırken, aşevi aracılığıyla da vatandaşlara pide ve ayran dağıtıldı.

Bornova Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak’ta meydana gelen toprak kayması nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan evler boşaltılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de teyakkuza geçti. AKS 110 arama ve kurtarma araçları olası yangın ve kurtarma faaliyetleri için hemen bölgeye sevkedildi. 1 evin tamamen çöktüğü, 9 evin ise kısmen zarar gördüğü belirtilirken, heyelan tehlikesi altında bulunan 12 evin daha boşaltılacağı bildirildi. AKS 110 ekipleri bölgede güvenlik önlemi alarak vatandaşların boşaltılan evlerden güvenli bir şekilde  kıymeti eşyalarını çıkarmalarına yardım etti. İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde hasar gören binaların branşmanlarını iptal etti. Geçici şebeke oluşturularak boşaltılmayan evlerin su almasını sağladı. Ayrıca büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesini sağlamak için bölgeye tanker de gönderildi. Aşevi tarafından yapılan pide ve ayranlar vatandaşlara ulaştırılırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü Dereler Şube Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gitti.  İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri toprak kaymasının yaşandığı bölgenin dere sınırı dışında olduğunu belirtirken, Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolun yerine alternatif olarak 2300 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yol yapımına başlandığını, yolu açmak için zemin düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, toprak kayması nedeniyle yaralanma ve can kaybının olmadığın ı bildirdi. 

 
Merkel'den ABD'ye güvenlik çıkışı
 
Yeni başkan ve yönetim kurulu atandı: Menemen CHP’ye ‘Serdar Abi’ formülü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
iktidar nerde? 17 Şubat 2019 Pazar 15:21

Hani tarıma bakan vardı, aday olan zeybek ile olamayan şengül vardı, nerdeler şimdi? Neden afet bölgesi ilan etmiyorlar? İşleri güçleri yalan bunların, takiyye!

Yorumu oyla      4      5  
korkacak 17 Şubat 2019 Pazar 09:07

Burası İzmir, korkacak bir şey yok, Kocaoğlu ve ekibi sorunu çözer! Ama asıl bol keseden vaadlar dağıtan Zeybekçi ve iktidarın köyü afet bölgesi ilan edip, yardım etmesi beklenmez mi? Ordu'ya yapılan neden İzmire yapılmaz? Anca tehdit etmeyi bilirler, oy ver yapalım! Oy, moy yok size, defolun gidin!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Adliyesi'ndeki gaz sızıntısı olayında... ihmaller zinciri!
İzmir Adliyesi'ndeki yangın tüplerinin periyodik bakımının yapıldığı sırada ...
İzmir'de iğrenç olay: Evde yalnız kalmak için uğraşıyordu
İzmir’in Aliağa ilçesinde, kız kardeşine 6 yaşından 15 yaşına kadar cinsel ...
YSK Başkanı uyardı: Herkes kontrol etsin!
YSK Başkanı Sadi Güven, "Vatandaşlarımızın, kendi oy kullandığı sandığın ...
 
ÖSYM'den nöbetçi nüfus müdürlüğü kararı
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "Bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında ...
Karşıyaka'da yıllardır böyle: Eğik apartmanlarda tehlike sinyali!
İzmir'in eğik apartmanlarında tehlike sürüyorİzmir'in Karşıyaka ilçesinde ...
Sahte fatura ödeme merkezlerine dikkat
Dolandırıcılar, kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak tanıtarak, ...
 
Erdoğan'dan yeni askerlik düzenlemesi hakkında detay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında yeni askerlik ...
İzmir'de FETÖ operasyonuna 8 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş ...
Mehmet KARABEL yazdı… Neden bu seçimin “heyecanı” yok?
Mehmet KARABEL yazdı… Neden bu seçimin “heyecanı” yok?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva