HABERLER>GÜNCEL
6 Aralık 2017 Çarşamba - 12:57

Topbaş'ın damadı mahkemede ilk kez konuştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik 21'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan davanın 9. duruşması başladı. Kadir Topbaş'ın damadı tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı ise savunma yaptı.

Topbaş ın damadı mahkemede ilk kez konuştu

Yazılı, görsel basında ve sosyal medyada kendisinin FETÖ'cü ilan edildiğini ve iftira atıldığını belirten Kavurmacı, hiçbir ilgisi olmayan kayınpederi Kadir Topbaş'ın adının da terör örgütü FETÖ ile yan yana getirilmek için adeta bir fırsat oluşturulduğunu söyledi.

KAVURMACI SAVUNMASINI YAPTI: TÜM SUÇLAMALARI REDDEDİYORUM 
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında bulunan duruşmada ifade veren İşadamı Ömer Faruk Kavurmacı mal varlıklarına el konulduğunu, şirketlerine kayyum atandığını, hakkındaki suçlamalara da tek tek cevap vereceğini söyleyerek, “Tüm suçlamaları reddediyorum" ifadelerini kullandı. “FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM"“Terör örgütü FETÖ üyesi değilim" diyen sanık Kavurmacı, “Örgütün propagandasını yapmadım. Devletimin her zaman yanında oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi. 4200 çalışanı olan 500 adet perakende satış mağazası olan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olduğunu söyleyen sanık Kavurmacı şunları söyledi: “FETÖ'ye finans sağlamadım. Şahsi mal varlığım bulunmamaktadır. Hanların, yatlarım, katlarım olsun istemedim. Kazancımı ülkemizin hizmetine sundum, istihdam imkanı sağladım. Kayıt dışı bir tek işlemim bulunmamaktadır. 2013-2015 yılları arasında vergi denetimlerinde eksiklik ve usulsüz bir tek işleme rastlanılmamıştır. Gerek vergi dairesi, MASAK raporlarında da terör örgütü FETÖ /PDY ile işbirliğim suç sayılacak işleme rastlanılmamıştır"    

“KADİR TOPBAŞ'IN ADI FETÖ İLE YAN YANA GETİRİLMEK İÇİN FIRSAT OLUŞTURULDU"
Yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada kendisinin FETÖ'cü ilan edildiğini ve iftira atıldığını belirten Kavurmacı, hiçbir ilgisi olmayan kayınpederi Kadir Topbaş'ın adının da terör örgütü FETÖ ile yan yana getirilmek için adeta bir fırsat oluşturulduğunu savundu.

MAHKEME BAŞKANI: ALGIYA DEĞİL OLGUYA BAKARIZ 
Kavurmacı savunmasında “Medyada gerçekle ilgisi olmayan suçlamalarda bulunuldu. Toplum vicdanlarında mahkum edilmem için yapıldı" demesi üzerine mahkeme başkanı Ali Öztürk, "Basının manşetleri bizi ilgilendirmez. Algıya değil olguya bakarız" diyerek sanığın savunmasına devam etmesini istedi. Kavurmacı, 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda hükümeti alenen tehdit ettiği belirtilen Başkan Rızanur Meral'in konuşmasına da değinerek, “TUSKON Genel kuruluna katıldım. Rızanur Meral'in konuşmasını ayağa kalkmayarak alkışlamayarak protesto ettim" dedi. Kavurmacı ayrıca söz konusu 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'na ilişkin kendisiyle ilgili 2 dakikalık görüntüyü izletmek istedi. Mahkeme Başkanı Öztürk de yargılama usulünde böyle bir şey olmadığını gerekirse bilirkişi tarafından söz konusu görüntülerin inceletilebileceğini söyledi.“

İLK İSTİFASINI SUNAN BENİM
"Kavurmacı, " FETÖ üyesi değilim. Bylock kullanmadım. Bylock'u tutuklandıktan sonra öğrendim. 17-25 Aralık'dan sonra iki oğlumu da FATih Kolejinden aldım. Eğitim hayatımda FETÖ'nün yurtlarında kalmadım, okullarında okumadım. DİGİTÜRK iptal işlemi gerçekleştirmedim. 2014 yerel seçimlerinde şirketimin önce cephesine Başbakanımızın ve Kadir Topbaş'ın fotoğraflarını astım. AK Partiyi destekledim. Rızanur Meral'i alkışlamadım. TUSKON'dan ilk resmi olarak istifasını sunan benim. 15 Temmuz'dan sonra kaçmadım. Milletimin hizmetinde kalmayı tercih ettim. Vatanını seven, milletini seven bir neferim öylede kalacağım. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
İzmir'de poşette zehir servisine gözaltı!
 
''ABD'nin Kudüs planı kaos getirecektir''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de poşette zehir servisine gözaltı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, şüphe üzerine durdurulup aranan Ö.A.'nın elindeki ...
İzmir Barosu akademi gibi çalışıyor
İzmir Barosu avukatlara yönelik olarak düzenlediği eğitim faaliyetleriyle ...
İzmir'de genç kadını eski kocası mı öldürttü? Mahkemeden yeni karar!
Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ın öldürülmesiyle ilgili davada maktulün ...
 
Çok konuşulacak anlaşma ortaya çıktı!
Kendisine yöneltilen 7 suçlamayı da kabul ederek tanıklık yapmayı kabul ...
Silah ruhsatında yeni dönem... Artık geçerli değil!
Türkiye’de silahla işlenen cinayet istatistiklerinde artışlar gözlenirken, ...
THY uçağına yıldırım isabet etti
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan ...
 
Çarpıcı itiraflar... Gardiyana 45 bin dolar!
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ...
İzmir'de gürültü kavgası... Silahlar konuştu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan kavgada bir kişi silahla vurularak yaralandı.
O babet hafızalara kazınmıştı... İzmir'deki sır cinayette sona doğru
İzmir'de yol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği bacağındaki platinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva