HABERLER>SPOR
26 Şubat 2017 Pazar - 10:51

TOKİ Başkanı’ndan İzmir’in yeni statları raporu!

TOKİ Başkanı Turan, “İki köklü ve tarihi kulübümüz olan Göztepe ve Karşıyaka için iki ayrı modern stadyum inşa edeceğiz" dedi. Turan, "Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statlarını, proje alanının tarihi-kültürel miras değeri ile İzmir'in kentsel dinamiklerini baz alarak hazırladık” diye ekledi.

TOKİ Başkanı’ndan İzmir’in yeni statları raporu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe ve Karşıyaka için modern iki stat inşa edeceklerini bildirdi.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile Türkiye'de 19 adet stadyum inşa ettiklerini ve bunlardan 8'inin tamamlandığını belirten Turan, "Şu anda İzmir ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. İki köklü ve tarihi kulübümüz olan Göztepe ve Karşıyaka için iki ayrı modern stadyum inşa edeceğiz. Mart ayı içinde projeler için ön yeterlilik ihalesi yapacağız." ifadelerini kullandı.
 
Göztepe için yapılacak 20 bin, Karşıyaka için 15 bin seyirci kapasiteli statların modern yapısı ve sosyal donatıları ile yeni bir yaşam alanı olacağına değinen Turan, tesislerin sadece alt yapısı ve inşaat kalitesiyle değil, sosyal donatıları ile şehre yeni değer katacağını kaydetti.
 
Yapımına başlanacak olan toplam 35 bin kapasiteli iki stadın yeni bir yaşam alanı olarak şehirle bütünleşeceğini vurgulayan Turan, "Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statlarını, proje alanının tarihi-kültürel miras değeri ile İzmir'in kentsel dinamiklerini baz alarak hazırladık. İçerisinde katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, idari alanlar, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri olacak." açıklamasında bulundu.
 

İki stadın da 2018-2019 sezonuna yetişecek şekilde planlama yaptıklarını belirten TOKİ Başkanı, ön yeterlilik ihalelerinin Karşıyaka stadı için 27 Mart Pazartesi günü, Göztepe stadı için 31 Mart Cuma günü yapılacağını aktardı.
 
"Dünya ölçeğinde böyle bir üretim kapasitesi yok"
Ergün Turan, TOKİ'nin UEFA standartlarında 19 stadyum inşaatına devam ettiğini hatırlatarak, "Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde böyle bir üretim kapasitesi yok. Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle alakalı büyük bir hadisedir." şeklinde görüş belirtti.
 
TOKİ tarafından inşa edilen statlarda Avrupa'daki birçok statta olmayan özelliklerin bulunduğuna işaret eden Turan, şunları kaydetti:
 
"Bu statlarla Cumhuriyet tarihinde yapılmış toplam yatırımdan daha fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde gerçekleştiriliyor. Büyük sevinç duyuyorum çünkü önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha uğraşmayacak. Önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak düzeyde."
 
"Avrupa'da bu kadar stadyum inşaatı yok"
TOKİ Başkanı Turan, Avrupa'da hiçbir dönemde Türkiye'deki kadar çok eş zamanlı yürütülen stat inşaatının olmadığını söyledi.
 
2016 Yılının Statları "Stadium of the Year 2016" yarışmasına TOKİ tarafından inşa edilen Eskişehir Stadı, Sivas'taki Yeni̇ 4 Eylül Stadı ve Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin aday gösterilmesini değerlendiren Turan, şu ifadeleri kullandı:
 
"Avrupa'nın tamamını kapsayacak büyüklükte devasa yatırımlar. Hepsi birbirinden ayrı UEFA standartlarında birçok yeniliği içinde barındıran bir mühendislik harikası. Kıta Avrupa'sında eş zamanlı yürütülen bu kadar stadyum inşaatı yok. Sadece bir ülkeden bahsetmiyorum, tüm Avrupa'da topladığınızda bu kadar stadyumun aynı anda inşa edildiği bir dönem yok. Dolayısıyla Türk sporu ve futbolseverler için, gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki 50 yıllık spor tesislerini şimdiden yaptık. İnşallah bunlar Türk sporuna uzun yıllar hizmet edecek. TOKİ'nin yapımını sürdürmekte olduğu bu devasa spor yapıları, UEFA standartlarında olacak ve tamamlandıklarında sporcularımızın ve sporseverlerin beklentisini karşılayacak önemli eserler olarak Türk sporuna hizmet edecekler. Bu çalışmaların dünya tarafından bilinmesi ve takip edilmesi de önemli."
 
TOKİ tarafından yapılan Türk Telekom Arena, Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi ile Afyon, Antalya, Mersin, Sivas, Eskişehir ve Gaziantep statlarının inşaatları tamamlanırken, Sakarya, Malatya, Samsun, Batman, Kocaeli, Diyarbakır, Adana, Hatay ve Giresun statlarının inşaatları devam ediyor. (AA)

 
'Semt garajına otopark' ihalesinde üçüncü perde!
 
Gurur tesisi: Homeros’un suyu İzmir’e hayat verecek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 26 Şubat 2017 Pazar 16:44

Avrupada bukadar stadyum inşaatı yok demiş sayın başkan ama Avrupa bu tip stadları 40 sene evvel yaptı şimdi anca ihtiyaç halinde yenileme yada kapasite arttırımına gidiyorlar. yani normal avrupada bu kadar yapılmaması. Adamlar 40 sene önce kapasite arttırımını da düşünmüşler yani :) şimdi göztepe stadını yaptın diyelim . hoş normal maçlar için kapasite zatne iyi ama göztepe önemli maçları 40bin üzerinde seyirciye oynayan bir klüp. peki bu ileride ne olacak ? klüp kapasite arttırımı talep ederse. Yapılacak stada kapasite arttırımı mümkün değil.

Yorumu oyla      15      5  
26 Şubat 2017 Pazar 13:51

Alsancak Stadı da 3 tribünlü olacakmış. Karşıyaka Stadı 3 tribün, Alsancak Stadı 3 tribün, Doğanlar Stadı 3 tribün ... 😇😆😃☺

Yorumu oyla      12      5  
hadi ya 26 Şubat 2017 Pazar 12:01

Avrupada artik kimse 40.000 kisilik Stad yapmiyor. En az 50.000. Öyle hadise falanda degil. Gayet normal isler. Lütfen abartmayin.

Yorumu oyla      12      5  
26 Şubat 2017 Pazar 11:29

Toplam 35 bin kapasite 😀😆

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkasspor kötü gidişe 'dur' dedi
Efeler Voleybol Ligi'nde son 2 maçında Fenerbahçe ve Galatasaray'a mağlup ...
Ege derbisinde gülen taraf Göztepe
Ligde zirve iddiasını sürdürmek isteyen Göztepe, ikinci yarının flaş takımı ...
Bilal Erdoğan İzmir'de oku eline aldı: Ata sporu mesajları
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İzmir'de Ege Bölgesi ...
 
Altay gol oldu yağdı: 4-1
Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta 13 maçtır mağlup olmayan zirve yarışındaki ...
Bursaspor taraftarından futbolculara saldırı!
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 4-0 yenilen ...
Göztepe’nin yeni stadında plan rötuşu!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılacak olan ...
 
Derya Can'dan bir dünya rekoru daha
Derya Can, buzla kaplı gölde 120 metrelik yatay dalışla yeni bir dünya rekoru kırdı.
Göztepe ve Karşıyaka yeni statlar için buluştu
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, ihale tarihleri ...
Menemen Belediyespor’a Altınordu modeli!
Menemen Belediyespor'da altyapı hamlesi başlatmayı hedefleyen Menemen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva