HABERLER>İŞ DÜNYASI
10 Ekim 2018 Çarşamba - 10:40

TOBB ve EBSO’dan örnek davranış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da gelir durumu düşük ailelerin ilkokul ve ortaokulda okuyan çocuklarını yalnız bırakmadı.

TOBB ve EBSO’dan örnek davranış

Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından eğitime destek amacıyla Kiraz’ın Cevizli Köyü’nde yaptırılan EBSO İlkokulu’ndaki öğrencilere kırtasiye yardımlarının dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı. EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İpek Özçelik, Kadınlar Birliği üyeleri, EBSO Vakfı Genel Sekreteri Yener Özdemir ile Gazeteci-Yazar Ayçe Bükülmeyen’nin de yer aldığı organizasyon, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Milli Eğitim Müdürü Şinasi Akgün, Cevizli Muhtarı Ali Çolak’ın da katılımıyla çocukların hayatları boyunca unutamayacakları bir gün oldu.

Kiraz Cevizli Ege Bölgesi Sanayi Odası İlkokulu Müdürü Yusuf Ziya Adak’ın ev sahipliğindeki anlamlı günde ilk sözü alan Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, EBSO’nun eğitime verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kaymak, “Cevizli köyündeki hemşehrilerimiz için EBSO gibi bir kurumun eğitime katkıları ve çocuklarımıza elini uzatması bir model oluşturuyor. Bu desteklerin örnek alınmasını, artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ
EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İpek Özçelik de, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi yetişmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün gösterdiği yolda ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracak değer eğitimdir, bilimdir. Çocuklarımızın başarıları daim olsun” diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Ayçe Bükülmeyen de, okula bağışladığı ve mesleklerinde ilk olan kadınların hayatlarından örnekler verdiği Ezber Bozan Kızlar kitabının söyleşisinde, Cevizlili çocuklara ufuk turu çizdi. Bugün isimlerinden övgüyle söz edilen Türkiye’nin ilk kadın parlamenteri, valisi, emniyet müdürü, öğretmeni, mühendisi hatta futbol hakeminin de bir zamanlar kendileri gibi çocuk olduğunu hatırlatan Bükülmeyen, “Onların da önüne engeller çıkmış. Ama çok çalışmışlar ve yapabileceklerine inanmışlar. Sizin de mesleğinizde ilk, mesela Türkiye’nin ilk kadın astronotu olmanızın önünde bir engel yok. Yeter ki çok çalışın, yeteneklerinizi keşfedin ve hayallerinizden vazgeçmeyin. Sizlere ‘yapamazsın’ diyenlere bu kitabı gösterin, ‘çalışıyorum ve yapacağım’ deyin” ifadelerini kullandı.

OKULLARA ULAŞTIRILDI
TOBB ve EBSO’nun nakdi yardımlarıyla alınan kırtasiye setleri EBSO’nun Kiraz’ın Cevizli köyü ile Bergama Dereköy’de yaptırdığı ilkokul ve ortaokullar başta olmak üzere; Kınık’ta 80. Yıl İlkokulu, Tire’de Akkoyunlu İlkokulu ve Karateke Bayır İlkokulu, Kemalpaşa’da Ansızca İlkokulu, Damlacık İlkokulu, Ergenekon İlkokulu, Kızılüzüm İlkokulu, Kuyucak İlkokulu, Zehra Hocahanım İlkokulu, Aliağa’da Çoraklar İlkokulu ve Karaköy İlkokulu, Menemen’de Maltepe İlkokulu, Seyrek İlkokulu ve 9 Eylül İlkokulu, İzmir kent merkezinde de Kızılay Urla Şubesi, Konak Kemal Reis İlkokulu, Dolaplıkuyu İlkolkulu, 19 Mayıs İlkokulu’nda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımlarının ulaştırılmasında Ege Bölgesi Sanayi Odası personeli ile organize sanayi bölgelerinin yanı sıra Kızılay Urla Şubesi de aktif görev aldı.

 
CHP Karabağlar Gençlik’ten Başkan Selvitopu’na ziyaret
 
Suriye’den kaçtı, İzmir’de patron oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den Japonya'ya ihracat atağı
İzmir'deki yatırım potansiyelini yerinde incelemek üzere kente gelen Japon ...
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan Kemeraltı mesaisi
İzmir Başkanlar, Kemeraltı mesaisi yaptı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ...
Aliağa'nın sorunları için kurumlar el ele!
Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde, Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ...
 
İzmir iş dünyasından güç birliği çağrısı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki kuruluşların ...
Torbalı Almanya’ya model oldu!
Bochum kentinden “Louis-Baare-Berufskolleg“ Ticaret Meslek Koleji’nde ...
Başkan Olgun, 2019 için yeşil ışık yaktı: Şartlar oluşursa göreve hazırım!
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, belediye başkan adaylığı iddiaları ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Dileğimiz en az hasarla fırtınadan çıkmak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küçülen ...
İzmir iş dünyası 'Yeni Ekonomi Program' için ne dedi?
İzmir iş dünyası temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'Yeni Ekonomi Programı' değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva