HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2018 Perşembe - 16:54

TMMOB İzmir'den mezuniyet töreni daveti tepkisi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni bitiren öğrencilerin mezuniyet törenine, önceki yılların aksine, TMMOB'a bağlı odaların İzmir şubelerinden hiçbir temsilcinin davet edilmediğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

TMMOB İzmir den mezuniyet töreni daveti tepkisi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet törenine davet edilmemeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, önceki yılların akside bir tutum takınıldığını savundu. Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"TMMOB'a bağlı odalar olarak, geçmişten beri bütün üniversite bileşenleriyle ilişkilerimizin hem bizim çalışmalarımıza hem de akademik çalışmalara olumlu katkıları olacağı fikrinden hareketle, bu ilişkileri sürekli kılmak için çaba gösterdik. Bu çabalara, bölümlerinden yeni mezun olan mühendis, mimar ve şehir plancılarını mezun olmalarının mutluluk ve gururunu yaşadıkları günlerinde yalnız bırakmamak, onları mezuniyetlerinden dolayı kutlamak da dâhil oldu. Bu çerçevede, yıllardan bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki öğrenimlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımızla mezuniyet törenlerinde buluştuk. Ta ki bugüne kadar. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bu akşam (12 Temmuz Perşembe) düzenlenecek olan mezuniyet töreninde, TMMOB'a bağlı odaların İzmir şubelerinden temsilcilerin öğrencilerle buluşmaları, üniversite yönetimince alınan karar ile engellenmiş, buna gerekçe olarak ise 'programdaki zaman kısıtlılığı' gösterilmiştir. Her nasıl olduysa, yıllardan bu yana mühendislik meslek örgütlerimizin öğrencilerle buluşması için yeterli olan zaman, bu yıl kısıtlı hale gelmiştir. Bu nedenle, söz konusu engellemeye gerekçe olarak sunulan zaman kısıtlılığının mantıklı bir açıklama olmadığını, ortada 'siyasi' bir tercih olduğunu düşünüyoruz. Siyasi bir tercih vardır, çünkü üniversiteler, akademik süreçler artık siyasi çıkar ve beklentilerden bağımsız, özerk işlememektedir. Üniversiteler, tek adam rejiminin en önemli uygulama alanı haline getirilmektedir. 24 Haziran seçimleri sonrasında hızla görüldüğü üzere, tüm ülkenin kaderinin olduğu gibi, üniversitelerin, akademisyenlerin kaderinin de tek adamın iki dudağının arasında olduğu açıktır.  Biliyoruz ki, Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi tek adam rejimi ile zıt düşme endişesiyle hareket etmekte, iktidara biat etmeyen, uzmanlık disiplinleri çerçevesinde doğru ve yanlışları dile getiren TMMOB ile yan yana görünme korkusuyla bizleri öğrencilerden, akademiden tecrit etmeye çalışmaktadır. Ancak bizlerin, meslektaş adayı öğrencilerimizle ve akademisyenler ile bağlarını hiçbir şekilde koparmayacağını, bu bağları kuvvetlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi, iktidarın çabalarının nafile olduğunu kamuoyunun bilmesini isteriz."

Açıklama, şöyle sona verdi:

"TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu olarak, mezun olacak öğrencilerimize, bugün yanlarında olamayacağımız için üzgün olduğumuzu, ancak tüm meslek yaşamları boyunca asla yalnız kalmayacaklarını belirtirken, kendilerini tebrik eder, meslek yaşamlarında başarılar dileriz." (DHA)

 
KPSS sınav yerleri açıklandı! İşte detaylar...
 
Adnan Oktar böyle yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KPSS sınav yerleri açıklandı! İşte detaylar...
KPSS sınavına az bir süre kala KPSS sınav yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. ...
Hrant Dink davasında flaş tahliyeler!
Hrant Dink cinayeti davasında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Öz ...
MİT'ten operasyon: İki ülkede o isimler yakalandı!
Milli İstihbarat Teşkilatı, Azerbaycan ve Ukrayna'dan iki üst düzey FETÖ ...
 
İzmir'de serbest kalan Balyoz Kumpası hakimi için flaş karar!
"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan ve bugün adli ...
Emrah Serbes'in cezası belli oldu!
İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden ...
Mahkeme Zuhal Olcay hakkında karar verdi
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a ...
 
İzmir Milli Eğitim'de Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Projesi”
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ...
Gayrimenkul zengini kadın çöp evinde öldü! 2 ay sonra fark edildi.
Cihangir'de bir apartmanın 6. katında gayrimenkul zengini kadının deniz ...
Buzdolabındaki boğazı kesik ceset, Iraklı gencin çıktı
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, dün gece bir evde buzdolabında bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva