HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2014 Çarşamba - 11:18

TMMOB’dan Kültürpark için Hyde Park önerisi

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu taşınacak olan Fuar alanının ve Kültürpark’ın kullanımına ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın, “ Adı Kültürpark olması sebebiyle kültürle ilgili olarak kullanılmasını istiyoruz. Mesela Hyde Park örneği güzel bir örnek olabilir” şeklinde konuştu.

TMMOB’dan Kültürpark için Hyde Park önerisi

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Kentin vizyon projesi Gaziemir Fuar Alanı’nın tamamlanmasının ardından işlevsiz kalacak Kültürpark için Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan çarpıcı bir öneri geldi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentin farklı kesiminden temsilcilerle yaptığı ortak akıl zirvesi ve İzmir Fuarı ile internette yapılan anketlerle gerçekleştirilen fikir alışverişi sonrası topa giren TMMOB üyeleri Kültürpark için Hyde Park önerisi sundu.



TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri basın karşısına geçerek Kültürpark’ın geleceği hakkında görüşlerini aktardı. Heyet yeni fuar alanının kongre merkezi ya da benzeri bir şekilde kullanımına karşı çıkarken Londra’daki Hyde Park önerisini gündeme getirdi.
 
RANT UĞRUNA TALAN ETTİRMEYECEĞİZ!
İzmir Mimarlık Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, “Kültürpark olarak da anılan İzmir Fuar Alanı, Türkiye’de fuarcılığın öncü kenti olan İzmir’in kimlik değerlerinden olmasının yanı sıra, kent merkezinde yer alan tek yeşil alan, İzmir ve ulusal tarih içindeki önemi ve kent belleğindeki rolü ile doğa ile kültürün iç içe geçtiği bir kültürel peyzaj alanıdır.  Bu bağlamda bünyesinde barındırdığı canlı doku çok büyük öneme sahiptir. 421 bin metrekare’lik bir alan olan Kültürpark’ta 200’den fazla türe ait 7 bin 261 ağaç ve çalı bulunmaktadır. Dolayısı ile Kültürpark’ın geleceği tartışmalarında ve tasarılarında sahip olduğu bu önem ve özelliklerin hassasiyetle korunması gerekmektedir. Ancak ülkemiz metropollerinde örneklerini sıkça gördüğümüz üzere tarihi alanların, yeşil alanların hızla yok edilerek betonlaştırıldığı, bizden sonrakilere verilmek üzere bize emanet bırakılan değerlerin rant uğruna bir bir talan edildiği su götürmez bir gerçektir. Aynı kaderi Kültürpark’ın yaşamaması için her platformda tarihi, kültürel değerlerimize, kentimize sahip çıkmanın sorumluluğu ile hareket etme gerekliliğini hatırlatmak meslek odaları olarak öncelikli görevimizdir. Bu görev ve sorumlulukla, Kültürpark’ın Kongre Merkezi ya da benzer şekildeki işlevlerle yapılaşmasının ve yapılaşma yoğunluğunu arttırıcı her türlü önerinin karşısında olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.
 
HYDE PARK GÜZEL BİR ÖRNEK OLABİLİR
İl Koordinasyon Dönem Sekreteri Melih Yalçın ise, “Adı Kültürpark olması sebebiyle kültürle ilgili olarak kullanılmasını istiyoruz. Mesela Hyde Park örneği güzel bir örnek olabilir” ifadelerini kullandı.



HYDE PARK
Hyde Park, Londra'daki Kraliyet Parkları'nın en büyüğüdür.
 
Bitişiğindeki Kensington Bahçeleri'yle birlikte 249 hektarlık bir alanı kaplar.Bahçeler bölümünde Long Water, park bölümünde de Serpentine olarak bilinen bir gölü içine alır.Parkın Marble Arch'a yakın kuzeydoğu köşesinde ise, çok eskiden beri sokak hatiplerinin serbest konuşma yeri olarak bilinen Speakers' Corner bulunur. Dünyada bilinen en büyük parklardan biridir. (Vikipedi)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 11 Eylül 2014 Perşembe 11:06

bu dediklerinizi yapacak yöneticileri nerden bulacağız.

Yorumu oyla      13      5  
Cennet 11 Eylül 2014 Perşembe 10:57

Hyde park gibi olursa cennet olur. Bir tane bile ticari işletme olmamalı yoksa birine izin verilirse devamı gelir. En fazla otomatik satış makinalarına izin verilmelidir.

Yorumu oyla      13      5  
hedef olimpiyatsa 11 Eylül 2014 Perşembe 07:38

KÜLTÜR PARK NE KADAR ADI GIBI BIR ALAN OLABILIR HEREKSIZ BETONLASMALAR YIKILSIN HATTA BAKIMSIZ OLAN BINALARDA AMA UNİVERSIADE ICIN YAPILAN HOLL LER LÜTFEN SPORA HIZMET ICIN YERİNDE KALSIN... HOLLERIN BIRTANESI OLIMPIK YÜZME HAVUZU OLSA BIRTANESI TOPLU (Takım sporlarina verilse)birtanesi Güreş judo Cimnastik tekwando ve bunun gibi bireysel branslara verilse birtanesine eskrim okculuk v.s spor biranslari olacak sekilde yapilsa bu şehir sporda cok daha basarili olacağına inaniyorum bu cok mu zor Hayır oradaki holleri yikacak kaldiracak masrafin yarisina bu işler yapilir... tabi Etüd proje daire başkanlığındaki kısır düşünceli insanlar olduğu sürece bu imkansiz... Evet KÜLTÜR PARK IN ADI BU SEKILDE KÜÇÜK DOKUNUSLARLA IZMIRE YAKIŞIR "SPOR VE KÜLTÜR PARKI OLARAK DUZENLENEBILIR"

Yorumu oyla      12      5  
serdar pedükcoşkun 10 Eylül 2014 Çarşamba 22:16

CONVENTION CENTER(TOPLANTI MERKEZİ) DİYE BİR KAVRAM VAR.HER ŞEHRİN MİMARİ DOKUSUNA UYGUN.YİNE YEŞİL ALANI MAKSİMUM KORUYALIM.DUVARSIZ ,KONTROLSÜZ BİR ALAN...ÇOK SIKINTILARA KAPI AÇAR.

Yorumu oyla      12      6  
İZMİR'Lİ 10 Eylül 2014 Çarşamba 18:18

Tek yeşil alan kültür parkı AVM yapalım diyenlere inanamıyorum.İzmir de yıkılması gereken okadar çok eski,perişan bina var ki yıksan 10 tane AVM sahası çıkar inanın.Buraları yıkın ve yapın,üstelik mezbelelik ortadan kalkar ve etrafında yeşil alan oluşur.Ama Kültür park yeşil alan olmalı,kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmelidir SADECE.

Yorumu oyla      16      5  
Deniz 10 Eylül 2014 Çarşamba 18:15

Bunu şimdi konuşmaya başladık ya, bir 10-15 yıl tartışır, konuşur ve sonuç alamayız. İnciraltı örneğine bakın 20-30 yıldır konuşuluyor hala mezbelelik, hala plansız...

Yorumu oyla      16      7  
Birol AKDEMİR 10 Eylül 2014 Çarşamba 18:06

Mimar ve mühendisler odası fuardaki yeraltı otoparkına da karşı çıkmış , inşaatın geç bitmesine neden olmuştu. Kongre, konser, tiyatro salonları en yakışandır

Yorumu oyla      12      9  
Mesela.. 10 Eylül 2014 Çarşamba 17:43

Bol Yeşilli Aqua Park Olabilir :)

Yorumu oyla      20      5  
Mert 10 Eylül 2014 Çarşamba 17:26

Alsancak ta ve gereken yerlerde AVM istiyorum. AVM ihtiyaçtır, güvenli, temiz bir ortamda kazık yemeden alış veriş yapabildiğimiz yerlerdir. AVM istemiyoruz denerek derme çatma kalitesiz, güvensiz çarşılarda kazık yemeğe devam etmek istiyoruz deniliyor.

Yorumu oyla      14      20  
okuyucu 10 Eylül 2014 Çarşamba 17:20

konaktaki milli kütüphane binasının bir benzeri yapılarak milli kütüphane fuar alanına taşınmalıdır. yanına yapılacak tiyatro ve opera binası ile kültürparkta türkiyenin en önemli kültür-sanat kompleksi inşa edilmelidir. milli kütüphane mevcut binaya sığmıyor ve can çekişiyor. yeni yapılacak orijinal görünümlü tekno binada 7_24 hizmet verecek bir yapı kurulursa türkiyenin en büyük kütüphanesine sahip olmak içten bile değil. bu projeye imza atan başkanın adı sonsuza dek yaşar

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın 9 Eylül coşkusu sokaklara taştı
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da ...
Menderes'ten Oğlananası'na modern tesis
Menderes Belediyesi tarafından yapımı süren Oğlananası Çok Amaçlı Salon’unda ...
Manisa'da 20 dönümlük orman kül oldu
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde ormanlık alanda çıkan yangında 20 dönümlük alan zarar gördü.
 
İzmir'in 'ekonomik tatili' sezonu kapattı
Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlilere “ekonomik günübirlik tatil” olanağı ...
Kemalpaşa'da kurtuluş coşkusu
Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Kemalpaşa ...
Kurtuluş coşkusu Selçuk’u sardı
Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kapsamında ilçede ...
 
Karşıyakalı kursiyerlerden muhteşem final
Her sezon sergilediği birbirinden başarılı oyunlar ile binlerce izleyiciye ...
Konak Belediyespor’da milli sevinç
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dünya Kupası eleme maçlarında mücadele ...
Güzelbahçe’de şenlik coşkusu
Türkiye'nin geleneksel el sanatlarının önde gelen temsilcileri, 1. Güzelbahçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva