HABERLER>GÜNCEL
13 Aralık 2019 Cuma - 12:01

TMMOB'dan detaylı 'gökdelen' açıklaması: Kent suçu!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, “gökdelen” tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, projenin bir “kent suçu” olma niteliği taşıdığını belirtti.

TMMOB dan detaylı  gökdelen  açıklaması: Kent suçu!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, bir süredir İzmir’in gündeminde bulunan “gökdelen” tartışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, projenin bir “kent suçu” olma niteliği taşıdığını belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

İzmir kamuoyunda bir süredir tartışılmakta olan Konak Zorlu Gökdelen projesine ilişkin gelişmeler ve konuyla ilgili görüş ve değerlendirmeler tarafımızca yakından takip edilmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, daha önce kamuoyunda yeterince yer bulamamış kentimiz için böylesi önemli bir konunun, kentimiz kamuoyunun gündemine taşınmış olmasını önemli ve değerli bulduğumuzu ifade etmek isteriz.

Uzmanlık alanımızla doğrudan ilgili olan bu konuda uzman odalarımız bugüne kadar yeterli bilgiyi kamuoyuyla paylaştılar. Anlatılanlara ilave olarak bazı konularda görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Söz konusu inşaat alanını da içeren parseller ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası, 2008 yılında itibaren kent merkezinde yüksek yapıya izin veren nazım imar planını yargıya taşımış ve iptal ettirmiştir. Bugüne gelen süreçte uzman odalarımız, söz konusu parselleri de içeren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Konak 1. Etap Nazım İmar Planları üç kez yargı tarafından iptal edilmiştir.

Bu süre içerisinde, İmar Kanunu’na aykırı olarak üst ölçekli planlarla uyumlu olmayan 1/1000 imar planlarına göre ruhsat alınarak inşaat çalışmaları başlatılmıştır.

Bu proje, kent suçları haritamızda tehdit niteliğinde bir kent suçu olarak şimdiden yerini almıştır. Aralık 2018’de usule aykırı olarak verilen ruhsat iptal edilmez ve bu suç işlenirse Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu suçun faili olacaktır. Kurulumuz, bu suçun işlenmemesi için hukuk çerçevesinde gereken her türlü çabayı gösterecektir.

Herkes tarafından bilinmelidir ki, günümüzde kentler ve doğal yaşam alanları rant peşinde koşan sermayenin saldırısı altındadır. Amacımız, her zaman olduğu gibi kamu yararı doğrultusunda İzmir’in kent kimliğinin, kültürünün, doğal yaşam alanlarının ve çevrenin bozulmadan gelecek kuşaklara taşınmasıdır. Uzun süredir bu amaç doğrultusunda kentimize geri dönülmez zararlar verecek birçok projenin iptal edilmesi için uzmanlık alanımız dâhilinde girişimlerde bulunduk ve bunların birçoğunda da başarılı olduk. Bu projelerin başında İzmir Körfez Geçiş Projesi, Kordon Otoyolu, Konak Meydanı AVM Projesi ve benzerlerini sayabiliriz.

Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaların başında, özellikle sermaye çevreleri ve onların sözcüsü medya tarafından demokrasi kurallarına ve ahlak anlayışına uymayan bir şekilde hakarete uğradık, itham edildik, itibarsızlaştırılmaya çalışıldık. Bu süreç içerisinde “karafatmalar”, “istemezükçüler” gibi yakıştırmalarla birlikte, bizi sağa-sola, İzmir dışına göndermeye çalışanlar, odalarımızın kapatılması gerektiğini iddia edenler oldu. Bütün bu mesnetsiz yakıştırmalara ve anlamsız önerilere gülüp geçtik.

Geçtiğimiz süre içerisinde sermaye ve onun sözcüleri tarafından kentlerimize ve yaşam alanlarımıza yapılan saldırılar arttıkça, yaptığımız çalışmalar kamuoyu tarafından daha anlaşılır oldu. Özellikle Gezi Direnişi bir ağacın bile yaşantımızda ne kadar önemli olduğunu herkese hatırlattı. Önceleri bizi çeşitli sıfatlarla itibarsızlaştırmaya çalışan çevreler de bu çabalarından vazgeçtiler ya da kamuoyunda görünür olmaya çekindiler.

Bugünlerde gökdelen tartışmaları içerisinde eskiden dile getirilen “istemezükçü” gibi sıfatların yeniden kamuoyu gündemine taşındığını üzülerek izliyoruz. Bu saatten sonra sadece kullanana zarar verecek olan bu tür yakıştırmaların, kent içi demokrasi anlayışına sığmadığını, kentimizi ilgilendiren konularda söz söylemek isteyenlerin bilim ve hukuk çerçevesinde bunu yapmalarının yanı sıra, demokrasi ve nezaket kurallarına uymaları gerekliliğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 
Altınordu'da Ersel'le vedalaştı
 
Menemenspor Adana'da galibiyet peşinde
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir başka vatandaş 14 Aralık 2019 Cumartesi 06:49

Bu Zorlu, o Zorlu değil bir kere... Ayrıca vapurdan Kadifekale’yi göremeyen bey, kafanızı biraz sağa eğerseniz görürsünüz meraklanmayın.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 13 Aralık 2019 Cuma 22:22

https://mmo.org.tr/izmir/haber/tmmob-ikkdan-tramvay-projesi-aciklamasi Körfez geçişi, tünel, kordon yolu, tramvay yanlış ... doğru olan nedir? Gökdelen silüet bozar ama diğer yandan bakanlığın, belediyenin Karabağlar kentsel dönüşüm projelerine odalar veya birileri dava açar. Gerekçeler hep aynı. https://www.yeniasir.com.tr/izmir/2018/08/18/narlidere-metro-insaatinda-skandal metro projesi durdurulsun diye dava açacağım diyor. Ha ha ha ... bu şehir cidden komedi.

Yorumu oyla      4      5  
son altaylı 13 Aralık 2019 Cuma 17:15

Benim anlamadıgım şey . Zamanın da gökdelen bölgeleri düzenlendi ve buralara onalrca gökdelen yapıldı izmir de! e şimdi gökdelen yapılan bölgeler varken (özellikle gece güzel görünüyor) neden tekrar konak bölgesine gökdelen yapılmak isteniyor ?

Yorumu oyla      6      6  
Mümtaz Adaer 13 Aralık 2019 Cuma 16:15

Bu tür yapıların İstanbu'daki siluet bozan yapılardan ne farkı var. Düşünün Karşıyaka-Pasaport vapurundan Kadifekale'yi göremeyeceksiniz. Bu mu kalkınma? Bu mu şehire hizmet? Bu mu adalet? İzmir'e ihanetin bedeli ağır olur. Bir Egepalas cinayeti daha ve yine Zorlu ailesi. İzmir'e ihanete HAYIR.

Yorumu oyla      12      8  
çok klas 13 Aralık 2019 Cuma 14:16

bir açıklama olmuş,bu kurumun mühendis bir bireyi olarak tebrik ederim. İstemezükçü diyenlerin tamamı akıl tutulması yaşıyor.Halk için ;yaşayanların refahı için, çözüm isteyenlere bu sıfatı yakıştırmak büyük bir insanlık ayıbıdır.

Yorumu oyla      10      8  
istemezük 13 Aralık 2019 Cuma 13:35

Tmmob ancak bu haberlerle gündem olur. o kapansın bu yapılmasın peki siz ne iş yaptınız? ancak meslektaşlardan aidat alıp keyfinize bakıp siyasette bir yerlere gelmeye çalışın. Hepiniz o ruhsatları veren belediyelerde kaymaklı görevlerdesiniz.

Yorumu oyla      8      12  
Eşrefpaşalı 13 Aralık 2019 Cuma 13:13

Tunç Bey davaların kazanıldığını söylemişti böylelikle davaların nasıl sonuçlandığını öğrenmiştir kentten haberi yok.Evka 3teki halkın arazilerini -pardon beleediyenin olacaktı - satmaya akp kadar kararlı mı tunç bey merak ediyorum? Seçimden önce bazı yorumcular Seferihisardaki yapılan satışlar hakkında uyarılarda bulunmuşlardı şimdi herşey daha net. Anlamadığım şu ki genel merkezden de uyarı niteliğinde hiç ses çıkmıyor neden? Yoksa Chp de akp gibi mi oldu ihh ziyaretleri de buna alamet olsa gerek.

Yorumu oyla      7      10  
Demet Dicle 13 Aralık 2019 Cuma 12:57

İzmir’in silüetinin günden güne olumsuz yönde değişmesi çok üzücü.

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme ve Dikili'de 83 göçmen yakalandı
Çeşme ve Dikili ilçelerinden yasa dışı yollarla ve lastik botlar ile yurt ...
Eşine pusu kuran katile 'iyi hal' indirimi!
Bursa'da "paketiniz var diyerek" kargo şubesine çağırttığı eşini öldüren ...
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığınca KPSS puanıyla atanacak 8 bin 845 sözleşmeli sağlık ...
 
2009'daki Polis Koleji sınavı için 64 kişiye gözaltı!
2009'daki Polis Koleji Giriş Sınavı sorularını FETÖ mensuplarından önceden ...
Ortadoğu'nun en karanlık ismi: İhbar edene ödül!
İçişleri Bakanlığı, terörden arananlar listesini güncelledi. Toplam 9 ...
İzmir'de 'etek altı' skandalı davasında şok ifadeler: Şeytana uydum!
İzmir'de, mimarlık ofisi sahibi A.T.A., yanında çalışan iç mimar B.S.U.'nun ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Başın öne eğilmesin adı güzel Kadifekale!
Mehmet KARABEL yazdı... Başın öne eğilmesin adı güzel Kadifekale!
İzmir'de kimyasal sıvı içen genç mühendis hayatını kaybetti
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen ...
İzmir'de koca dehşeti: 'Bakımsızsın' deyip öldüresiye dövdü!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim T., cinsel isteklerde bulunup, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva