HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2019 Perşembe - 10:21

Tire Belediyesi'nde ilk: Toplu sözleşme sevinci

Tire Belediyesi Personel A.Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Tire Belediye Başkanı Duran açıklamasında, "Bugün, hem belediye şirketinde çalışan işçilerimizin ilk defa sendikal haklara sahip olması açısından, hem de 2018 Nisan ayında devletin yapmış olduğu toplu iş sözleşme tarihi 2020’de bitecek olmasına rağmen, o tarihi beklemeden toplu iş sözleşmesine imza atan ilk belediye olmamız açısından tarihi bir gün olarak hafızalarda kalacaktır’’ dedi.

Tire Belediyesi nde ilk: Toplu sözleşme sevinci

Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla sosyal ve sendikal haklarına kavuşan Tire Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları büyük sevinç yaşadı.  Törende İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği destek ve tebrik mesajları okundu.

İmza töreninde konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ‘’Ben her daim kendi imkânlarını iyi kullanan, planlı, programlı, adil ve şeffaf yönetim anlayışı içerisinde güçlü bir belediye hedeflemiştim. İşçinin, emekçinin hakkını vermeden, onların durumunu iyileştirmeden mutlu ve güçlü belediye olunmaz, olunamaz’’ dedi.

Tire Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Tire Belediye Başkan Salih Atakan Duran, Tire Belediye Başkan yardımcısı Doğukan Eroğlu, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, , Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Cafer Konca, Ege Bölge Başkanı Mümin Sarı, sendika temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce Tire Belediyesi Personel A.Ş. çalışanı katıldı.

BAŞKAN GENÇ ‘’TİRELİLER BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI’’
Toplu İş Sözleşmesi İmza töreninde ilk konuşmayı DİSK-Genel İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç yaptı. Özgür Genç konuşmasına ‘’Tireliler ve belediye çalışanları böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı’’ dedi. Tire Belediyesi’nin mali durumunun kötü durumunda olmasına rağmen Başkan Duran’ın Toplu İş Sözleşmesi ile belediye çalışanlarına tüm haklarına verdiğini ifade eden Genç ‘’Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum’’ dedi.

KADIN DOSTU BELEDİYE 
Başkan Genç Tire Belediyesi'nin Bornova Belediyesi ile birlikte "Kadın Dostu Belediye" olduğunu da söyleyerek "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kadın personel ücretli izinli olacak"dedi. Genç Tire Belediyesi'nin DİSK-GENEL İŞ Sendikası ile TİS imzalayan ilk İYİ Partili belediye olduğunu da sözlerine ekledi.

GENEL BAŞKAN ÇALIŞKAN ‘’EMEK EN YÜCE DEĞERDİR’’
Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan yaptığı konuşmada ise ‘’Emek en değer yücedir’’ dedi Çalışkan konuşmasında Türkiye’nin tek yaygın sendikası olduklarını ifade ederek ‘’Zor zamanlarda emek mücadelesi veriyoruz. Talebimiz herkes için her şeyin güzel olması. İşçi kazanırsa herkes kazanır. Sayın belediye başkanımıza halka hizmet eden bu kurumumuzun her biriminde çalışan kardeşlerimiz için verdikleri haklar için teşekkür ediyorum’’ dedi.

BAŞKAN DURAN ‘’YİNE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ’’
Tire Belediyesi olarak yine bir ilke imza attıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ‘’Bizim dönemimizin başlangıcı ile kapalı kapılar ardında alınan kararlarla yönetilen belediyeyi, meclis toplantıların ve ihalelerin canlı olarak yayınlanıp, aldığı kararları halkı ile paylaşan bir hale getirdik. Belediye meclislerinin ve ihale ilanlarının canlı olarak yayınlanması Tire Belediye tarihinde bir ilktir.

Bugün, hem belediye şirketinde çalışan işçilerimizin ilk defa sendikal haklara sahip olması açısından, hem de 2018 Nisan ayında devletin yapmış olduğu toplu iş sözleşme tarihi 2020’de bitecek olmasına rağmen, o tarihi beklemeden toplu iş sözleşmesine imza atan ilk belediye olmamız açısından tarihi bir gün olarak hafızalarda kalacaktır’’ dedi.

MUTLU PERSONEL OLMADAN MUTLU BELEDİYE OLUNMAZ, OLUNAMAZ
Ben her daim kendi imkânlarını iyi kullanan, planlı, programlı, adil ve şeffaf yönetim anlayışı içerisinde güçlü bir belediye hedeflemiştim. İşçinin, emekçinin hakkını vermeden, onların durumunu iyileştirmeden mutlu ve güçlü belediye olunmaz, olunamaz. İşte biz bu hedef doğrultusunda bugün işçimizin geleceğe umutla bakmasına sebep olacak başlangıç için büyük bir adım atıyoruz. 

SEÇİM ÖNCESİ SENDİKA SÖZÜ VERMİŞTİM
Seçim öncesinde her meydanda ve belediye işçileri ile bir araya geldiğimde sendika sözü vermeme rağmen, bazı kesimler şahsım için sendikacıları belediyeye sokmayacak şeklinde algı yaratmaya kalkmışlardı. Bugün gerçekleştirilen bu tören bu sözleri boşa çıkarmıştır. Dönem dönem sosyal medyada sahte hesaplarla belli merkezden yönetilen kimselerce yine algı yaratılmaya çalışılıyor. Bugün önceki algıları nasıl yıktıysak, bundan sonra işçi, memur, müdür ve idare olarak yani büyük bir belediye ailesi olarak bu algıları yıkacağız ve bu algıyı oluşturmak isteyenlerle de adalet önüne hesaplaşacağız.

BENİ MÜCADELENİZDE BİR ABİNİZ, KARDEŞİNİZ OLARAK GÖRÜN
Bizim için emek yüce bir değerdir. Emek için mücadele hakkınızdır. O yüzden bu mücadeleyi en iyi verecek olan Genel İş Sendikası ile bugün toplu iş sözleşmesine imza attık. Beni, iş ve emek mücadelenizde bir abiniz, bir kardeşiniz olarak görün. 

Bugünkü iş sözleşmesinde daha birçok hakka sahip oldunuz ve emin olun daha da olacaksınız. Sizler belediyeyi sahiplendikçe, belediye işlerini kendi işinizi yapar gibi yaptığınız sürece kazanan sizler olacaksınız. Belediyenin mali durumu düzeldikçe maaşlarınızda daha da iyileştirme yapmayı hedefliyoruz.

 
Bayraklı'da turnuva şöleni
 
İzmir'in bebek havuzu: Yüzerek güçleniyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da turnuva şöleni
Bayraklı Belediyesi tarafından 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Gençlik ...
Karşıyaka'da can dostlara yuva aranıyor
Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren ...
Çiğli'de kadınlar pilateste
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların sosyal ve sportif faaliyetlere ...
 
Karabağlar'dan 'atama' açıklaması: Sadece bir telefonla öğrenebilirlerdi
Bazı basın yayın organlarında Karabağlar Belediyesi’nde çalışan iki personel ...
İzmir Metro’nun 69 personeli sertifikalarını aldı
Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen Mahir Eller Projesi’ne katılan ve ...
Ulaşıma Büyükşehir desteği: İlk kartlar Başkan Soyer'den
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 0-5 yaş arası çocuğu bulunan ...
 
Dikili'de mobil ekip dönemi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, mahalle muhtarları ile bir araya ...
Başkan Tugay: Söz verdiğim her şeyi yapacağım
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuk olduğu televizyon programında, ...
Başkan İduğ'dan gençlere mesaj
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva