HABERLER>EGE
7 Ağustos 2015 Cuma - 15:44

TIR’de köpek katliamına soruşturma talebi

Hayvan Hakları Konfederasyonu (HayKonfed), Denizli'nin Çivril İlçesi'nde bir TIR'da 50'si sıcak ve havasızlıktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğinin bulunmasıyla ilgili sorumlular hakkında idari işlem yapılıp, para cezası verilmesi ve savcılığa suç duyurusunda bulunulması için İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Uşak Valiliği'ne dilekçe gönderdi.

TIR’de köpek katliamına soruşturma talebi

Çivril'de geçen 5 Ağustos gecesi devriye görevi yapan polis ekipleri, Özlem Yapı Kooperatifi karşısında, park halindeki 64 BA 576 plakalı TIR'ın dorsesinden 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği olduğunu belirledi. Telef olan köpekler, gömülürken, TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S.'nin ifadesinde, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi" dediği öğrenildi. Bunun üzerine gözler Uşak Belediyesi'ne çevrildi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan O.S., dorsedeki köpeklerle birlikte Uşak'a geri gönderildi. Köpek yüklü TIR ile şoförü sonrasında ortadan kayboldu. Konu ulusal ve yerel basında yer almasının ardından hayvanseverler, yaşananlara tepki gösterip, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
 
Haykonfed, İstanbul Hayvan Hakları Derneği (İstanbulDer), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu (MarmaraFed) ve Ege Hayvan Hakları Federasyonu (EgeFed) adına sorumlular hakkında idari işlem yapılıp, idari para cezası verilmesi ve savcılığa suç duyurusunda bulunulması için İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Uşak Valiliği'ne dilekçe gönderdi.
 
BAŞKAN HAKKINDA SORUŞTURMA İSTEĞİ
Basında çıkan haberler ve TIR şoförünün polisteki ifadesinin delil olarak kabul edilmesinin istendiği dilekçede, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan hakkında soruşturma açılıp, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kuruluna ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına bildirilmesi istendi. Ayrıca Uşak Belediyesi veterineri ve barınak personeli hakkında soruşturma başlatılıp, ifadelerinin alınmasını, emir verenler ile köpekleri yükleyenler hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' adli ve idari işlem yapılması da talep edildi.
 
Dilekçede talepler şu şekilde sıralandı: "Kaç köpeğin TIR'a yüklendiği, kaçının yolda öldüğü, kalanların nereye götürüldüğü araştırılsın. Bu köpekler nereye götürüldüyse bulunup, getirilsin. TIR şoförü tekrar sorgulansın. TIR'a yüklenen ve ölen köpeklerin sayısı kadar belediyeye ve taşıma firmasına firmasına para cezası verilsin. Taşıma firmasının şöförünün daha önce karakolda verdiği 'Uşak Belediyesi ile anlaşma yapıldığı ve belediyece hayvanların yüklendiği' ifadesinin delil kabul edilip, Uşak Belediyesi'nin bu işlem için firmaya hangi isim altında ve nasıl bir faturaya ödeme yaptığı müfettişlerce incelensin. Aynı şekilde taşıma firmasının bu işlem için belediyeden 'nasıl bir fatura ile' ödeme aldığı da mali polis ve Maliye tarafından incelensin. Belediye ve bu taşıma firmasının parasal alışverişi ve faturalarının Maliye'nin ardından Sayıştay'a da bilgi verilip, ayrıca inceleme yapılması talep edilsin. Taşıma firmasının yasada belirtilen 'canlı hayvan taşınmasına' aykırı taşıma yapması neticesinde, haksız kazanç elde etmesi nedeni ile de mali ve adli incelemeye alınıp, belediye ile daha önce böyle bir fatura alışverişinin olup olmadığı sorgulansın."
 
HayKonfed, bilgi olarak Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Başbakanlık, Uşak Belediye Başkanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve basın kuruluşlarına da gönderdiği dilekçesinde, talepleriyle ilgili olarak 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılması'na dair kanun gereği kendilerine bilgi verilmesini istedi. (dha)

 
Milli kalecinin acı günü: Anneye veda…
 
Göcek koylarının kiralanması Meclis’e taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli kalecinin acı günü: Anneye veda…
Muğla’nın uçuruma yuvarlanarak alev alan otomobilde yanarak can veren, ...
Denizli'de büyük acı: Üç ay arayla evlat ikinci acısı
Denizli'nin Çameli İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Esen Deniz, üç ay önce ...
Bodrum’da umuda ‘ölümüne’ yolculuk hız kesmiyor
Bodrum’dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos Adası) geçmeye çalışan ...
 
Vahşet: 22 yaşındaki kadına 31 bıçak darbesi!
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, eşi tarafından 31 yerinden bıçaklandığı ...
Manisa'da bir PKK'lı tutuklandı
Manisa'da 50 yaşındaki A.A., terör örgütü PKK'lı olduğu iddiasıyla polis ...
Manisa’da korkutan artış: Suça karışan çocuk oranı…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, ...
 
Manisa'da su kanalı isyanı ve önlem çağrısı
Manisa'daki onlarca çocuk, akıntıyla gelen ölüme ve olası çeşitli hastalıklara ...
İzmaritsiz sahil için işbirliği çağrısı
Datça'da sahillere izmarit atılmasını önlemek ve temiz plajlarda güneşlenmek ...
Tatilcilerden yuvarlakçay'a büyük ilgi
Köyceğiz’de bulunan Yuvarlakçay, yerli ve yabancı tatilcilerin akınına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva