HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2019 Perşembe - 11:09

Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilmişti... O karar iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta bununan İZFAŞ idari binalarının Tınaztepe Üniversitesi’ne devri iptal edildi. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Bektur, “Binayı şu anda zaten kullanmıyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilmişti... O karar iptal!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilen Kültürpark’taki idari binalarla ilgili yapılan tahsis işlemi iptal ediliyor. Yerel seçim öncesinde İzmir’de tartışmalara neden olan karar meclisin de gündeminden geçerek protokole dökülmüştü. Üniversite ile Büyükşehir arasında yapılan protokole göre İZFAŞ’ın uzun yıllardır idari bina olarak kullandığı tesis, yeni kampüs kurulana kadar ve üniversite şekillenene kadar Tınaztepe Üniversitesi Vakfı’na verilmişti.

Çeşitli protesto ve eylemlerin de yapıldığı kararla ilgili eski Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Buca’dan 100 dönüm arazi almış. Eğitime 3 yıl önce başlayabilmek için yer talepleri oldu. İZFAŞ’ı Fuar İzmir’e taşıdığımız için boş yerimiz vardı.  50 tane öğrenci orada teorik tıp dersi görecek.  3 seneliğine ücretsiz bir üniversiteye tahsis edince kıyamet koptu.  Hala da kopartıyorlar.  Bir tıp fakültesinin,  üniversitenin eğitimine 3 sene önce başlaması,  tıp öğrencisinin Kültürpark’ta oturmasının, çalışmasının kime ne zararı olur? Konu, ‘Aziz Kültür Parkı sattı’ noktasına nasıl gelinir?  Bunu konu yapmak kime ne yarar sağlar? Kim ne düş ünür bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yerel seçimin ardından mazbatayı alarak başkanlık koltuğuna oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Tunç Soyer, bürokratlardan Tınaztepe Üniversitesi ve tahsis ile ilgili alınan kararları talep etti. Konunun üzerinde yaptığı çalışma sonrasında mütevelli heyeti ile görüşerek alandan çıkmalarını, tek taraflı vazgeçmelerini istedi. Üniversiteye, Kültürpark içinde verilen alan dışında eski DGM binaları olarak bilinen Meslek Fabrikası içinde bir kısım ayrılacağını söyledi. Üniversite yönetimi de Başkan Soyer’in teklifini kabul etti.  Kısa süre içinde meclis kararıyla yasal hale gelen protokol iptal edilerek yeniden düzenlenecek. Tınaztepe Üniversitesi’ne yine belediyeye ait başka bir yer verilecek.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, “Biz zaten orayı şu anda kullanmıyoruz. Buca’da kampüs kurulum çalışmaları ve inşaatımız sürüyor. Burası bir idari bina ve başlangıç merkezi olacaktı. Alternatif yeri değerlendireceğiz. Tunç Bey de Aziz Bey de bizim saygı duyduğumuz bir insan. Bu üniversite benim şahsi malım değil. Burası bir kamu görevi yapacak ve İzmir’in olacak. Süreci yakından izliyoruz. Uzlaşarak, birlikte karar veririz” dedi. 

 
Tayvan'da 6.1 büyüklüğünde deprem!
 
Sözcü gazetesi yazarları için istenen cezalar belli oldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir(EV SAHİBİ) 19 Nisan 2019 Cuma 11:07

Özel Üniversite denilen kurum Kanunla Kurulmuş Kamu Tüzel Kişisidir. Kamu Kurum ve Kuruluşları mevzuat gereğince bir birlerine görevlerini yerine getirirken kullanmak üzere süresi belirtilerek taşınmaz tahsis edebilirler.Bunun için mevzuatta öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde yetkili organlardan ki burada İBB Meclisi karar almak üzere bu işlem tesis edilebilir. Destek verilen kurum bir üniversite bilim üreten Doktor yetiştirecek kente değer katacak bir kurum .Olaya, bu açıdan da bakmak lazım .

Yorumu oyla      4      6  
18 Nisan 2019 Perşembe 18:09

Sayın Başkanım Süt kuzusu Gürçeşme de merkeze çok uzak Süt kuzusunu,yardımlar müdürlüğünü taşısanız bizlerde kolayca ulaşsak.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 18 Nisan 2019 Perşembe 17:13

Tahsis iptal ise kültürparktaki ucube beton yapıların tamamının yıkılması gerekiyor. Kitap vb. fuarlar burada yapılmaya devam edecekse de bina olması şart. Diğer fuarların adresi zaten belli. Kültürpark şehir parkı olsun. Kimsenin de itiraz edeceğini düşünmüyorum.

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 18 Nisan 2019 Perşembe 15:57

Her ne koşulla olursa olsun kamu malının özel bir kuruluşa tahsisi olmaz olmamalı. Mehmet Bektur 3 sene sonra para kazanmaya başlasın İzmirlinin derdi değil yatırım yaparken düşünecekti bu acele neden? Biz burada İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının belli vakıflara yaptığı kayırmaları eleştirirken buna evet demek kendimizle çelişmek olmuyor mu? Tunç Soyer tahsisi derhal durdurmalı bu yanlış.

Yorumu oyla      8      8  
Yorumcu 18 Nisan 2019 Perşembe 14:57

Sayın Aziz Kocaoğlu'na yapılan eleştirler Kültürpark odaklı olduğu kadar kamuya ait olan bir alanın özel bir üniversiteye kullandırılmasının yanlış olduğu yönündeydi. Sayın Tunç Soyer de Sayın Aziz Kocaoğlu'nun yaptığının aynısını yapmış olmuyor mu? Kültürpark önemli bir kamusal alan da Tarihi Un Fabrikası (DGM Binası) değil mi? Acaba doğal ve kültürel bir miras olan Kültürpark için her fırsatta Sayın Aziz Kocaoğlu'nu eleştirenler, Tarihi Un Fabrikası için Sayın Tunç Soyer'i de eleştirebilecekler mi? Keşke bu tarz alanlar herhangi bir özel kuruma tahsis edilmeden kamunun kullanımında kalabilse...

Yorumu oyla      14      5  
adagideli 18 Nisan 2019 Perşembe 13:38

yerinde bir karar, belediye laf söz getirecek şaibeli görülebilecek hiç bir işin içinde olmamalı.Bu şehirde herşey şeffaf olmalı.

Yorumu oyla      8      5  
seferiss 18 Nisan 2019 Perşembe 13:36

Kültür Park ta zaten yeterinden fazla yapılaşma bulunuyor Fuar işlevini de Gaziemir Fuar İzmir'de devam edeceği için kültürel ve sosyal faaliyetlere hizmet verecek kadar minimum yapılaşma oda doğa ile uyumlu olarak düzenlenir,Kültür Park alanında yaya yürüyüş yolları mümkün olduğunca betonlaşmadan arındırılmalı, gürültü kirliliği de yapan Luna Parkın da işlevini tamamlamış olduğunu düşünüyorum bu alanlarda BŞ Belediyesi yeteri kadar çocuk-genç oyun ve aktivite alanları düzenleyebilir , Fuar da bulunan tarihsel öneme haiz giriş kapıları korunarak fuarı çevreleyen bahçe duvarlarının kaldırılması ile İzmir nasıl ilklerin fuarını yarattığı gibi modern bir Kültür Park yaratma konusunda da ülkemize örnek olacaktır.

Yorumu oyla      5      6  
zeynep 18 Nisan 2019 Perşembe 13:20

çok doğru bir karar veee Tunç Başkan icraatlara başlamıştır.Oyumuzu doğru kişiye verdiğimiz için memnunuz.

Yorumu oyla      9      8  
metin 18 Nisan 2019 Perşembe 11:29

aman atıl dursun. üniversite olmasın. neme lazım işe yarar.

Yorumu oyla      14      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşuyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ...
Yeşilova Höyüğü'nde turizm buluşması
15-22 Nisan Turizm Haftası, Bornova'da Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde ...
Bayındır'ın mis kokulu festivali başlıyor
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali ...
 
Başkan Çalkaya'dan muhtarlar zirvesi
Balçova’da seçimi kazanan Mahalle Muhtarları, Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı ...
Başkan Soyer: Köy Enstitüleri ruhu İzmir’den yeniden yayılacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Köy Enstitüleri’nin 79’uncu ...
Başkan Kayalar muhtarlarla buluştu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ...
 
Başkan Batur teşekkür turuna çıktı
Konak Belediye başkanı Abdül Batur, yerel seçimler sonrasında Konak Mahallelerine ...
Sayıştay’dan Büyükşehir’e 17 milyonluk 'zimmet' şoku!
Sayıştay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle ...
Başkan Sandal'dan Potanın Perileri'ne destek
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ni 4’üncü sırada tamamlayarak, üst ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva