HABERLER>EKONOMİ
17 Kasım 2014 Pazartesi - 15:39

Ticaret Odası Başkanı’ndan şaşırtan ‘Yırca’ çıkışı

Manisa’nın Soma İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Işık, Soma Yırca'da termik santral yapmak için 6 bin zeytin ağacının kesilmesini nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına, “Otoyollar yapılırken milyonlarca zeytin ağacı kesilirken olay çıkmazken Soma'da neden çıkıyor ona bakmak lazım" dedi.

Ticaret Odası Başkanı’ndan şaşırtan ‘Yırca’ çıkışı

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından kendisine telefonla arayarak destek veren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'a teşekkür ziyaretinde bulunan Manisa Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, “Soma çok ciddi bir kaza yaşadı. Başkan Demirtaş, duyar duymaz aradı. İTO'nun yanımızda olduğunu söyledi. Olayın olduğu anda bu tür telefonlar insana çok ciddi destek, onu yaşayınca anlıyorsunuz" dedi.
 
Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, Yırca'da termik santral kurmak için 6 bin zeytin ağacının kesilmesini nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına şunları söyledi:  “Soma'da santral kurulmasını istiyoruz. Çünkü şu anda geçimi sağlayacak başka sektör yok. Mutlaka santral yapılmalı. Onun dışındaki konuda doğruyu bulmamız gerekiyor. Zeytin ağacı kesilmeli mi kesilmemeli mi tartışmasına gireceksek eğer otoyollar yapılırken milyonlarca zeytin ağacı kesilirken olay çıkmıyor, Soma'da neden çıkıyor ona bakmak lazım. Bence doğruyu bulmak lazım. Zeytin kesilmeli mi kesilmemeli mi? Kesilmemeliyse her yerde kesilmemeli. Zeytin taşınabiliyor. Bununla ilgili sakin düşünülürse çözüm bulunacağına inanıyorum. Ben Soma'da yeni iş imkanları açısından santral sayısının artmasından yanayım."
 
“KESTİĞİNİN BEŞ KATINI DİKMELİ"
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, zeytin ağaçlarını kesen Kolin Şirketi'nin kestiğinin beş katı zeytin ağacı dikmesi gerektiğini belirterek, “Zeytin iki taşın arasında da çıkar ovada da yetişir dağda da yetişir. Zeytin ölmeyen bir ağaçtır. Kökünü kesseniz dahi altta kalanlardan zeytin ağacı çıkar. Santral kuracak şirketin yaptığı tasvip edilemez. Aşamalı olarak yerlerini hazırlayarak taşısaydı sorun olmazdı. Yeşili katledercesine yapması doğru değil. Kolin, kestiğinin beş katı zeytini oraya dikmeli" dedi.
 
“KAYGI İÇİNDEYİZ"
Manisa Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, maden faciasının ardından Soma ekonominin nasıl etkilendiğini soran gazetecilere Soma'da ticaret yapan pek çok kişinin kaygı içinde olduğunu, kazanın yaşandığı firmanın ödeme yapamamasının birçok firmayı zor durumda bıraktığını söyledi.
 
MADEN OCAĞI SİMÜLASYONU
Işık, iş güvenliği ve gerekli önlemlerin sağlandıktan sonra kömür üretileceğini düşündüğünü, organize sanayi bölgesinin yapımı ile kömür dışında üretime geçilmesini beklediğini söyledi. Işık, iş güvenliği eğitimi için maden ocağı simülasyonu oluşturulacağını, işçilerin birebir ocağa giriyormuş gibi gireceklerini ve çalışacaklarını anlattı. Işık, “Maden riskli yerin altındasınız. Alınacak önlemler var. Oda olarak incelemeyi yapan komisyona çeşitli önerilerde bulunduk. Eğitimlerin artacağını düşünüyorum. Almanya'dan gelen üniversite Soma'da bu eğitimleri üst düzeye çıkarmak için çalışacağını söyledi" dedi.
 
ANLAMLI HEDİYE
Başkan Işık, Demirtaş'a maden ocağında kömür taşıyan bir maden işçisinin tasvir edildiği ve Soma'da ölen 301 madencinin isimlerinin yanı sıra 'Karanlığımızı aydınlattığınız için teşekkür ederiz' yazılı gümüş rölyef hediye etti. Başkan Demirtaş da hediyenin çok anlamlı olduğunu söyledi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 17 Kasım 2014 Pazartesi 22:52

yol başka, termik santral başka,herşeye "para" olarak bakmasınlar, birazda çevreci olsunlar, ayıp yani..termik santral yerine güneş tarlaları , rüzgar enerjisi gibi, doğa dostu enerjiye yönelsinler, doğayı katletmesinler.ve yüksek teknoloji kullansınlar 100 yıl önceki teknolojiyi değil.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSİAD'dan büyük zirve sonrası istihdam uyarısı
Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen İzmir 3. İstihdam Zirvesi ve Fuarı’nı ...
Dövizzedeye kötü haber
Yargıtay, dövizzedeler konusunda emsal niteliğinde bir karara imza attı. ...
10 ayda 14,9 milyar lira açık
Merkezi yönetim bütçesi, geçen ay 3 milyar lira, Ocak-Ekim döneminde ise ...
 
Sanayi Bakanı’ndan İzmir çıkarması
Bilim, Sanayi ve Teknoolji Bakanı Fikri Işık, 19- 20 Kasım'da İzmir'de ...
Enerji açığına jeotermal çözüm
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Derneği ...
Petkim’de kapasite artışı tamam
Türkiye’nin petrokimyada tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, yıllık ...
 
Flaş! İşsizlik 6 ay sonra yeniden çift hanede
Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos'ta bir önceki aya göre 0,3 puan artarak ...
Kredilerle ilgili önemli gelişme
Bankaların kredi masraflarını belirleme serbestliğine sınırlama getirildi.
İzmirli ekonomisten yatırımcılara dolar uyarısı!
Yatırım kararı vermenin iyice zorlaştığı yılın son günlerinde, Yaşar Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva