HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2018 Çarşamba - 11:38

TGS İzmir'de 66'ıncı kez buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:  Basının sıkıntılarını biliyoruz. Sıkıntıları birbirimize destek olarak aşmayı umut ediyorum

TGS İzmir de 66 ıncı kez buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) 66. kuruluş yıldönümünü kutladığını bildirdi.
Kocaoğlu TGS İzmir Şubesi’nin, sendikanın kuruluşunun 66. yıldönümü dolayısıyla Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlediği kokteylde yaptığı konuşmada, gazetecilerin, basın mensuplarının sorunlarının ortada olduğunu ifade ederek, “Örgütlü topluma ve gerçekleri yazan gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aynı yoldan geçiyoruz. Emeğin ve emekçinin sorunlarını biliyor ve çözümü için mücadele ediyoruz. Basının da bu konuda sıkıntılarını biliyoruz. Sıkıntıları birbirimize destek olarak aşmayı umut ediyorum. TGS'nin nice yıllara ulaşmasını diliyorum” dedi.
TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner de gazetecilere yaptığı açıklamada, TGS'nin gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını ilerletmek için 10 Temmuz 1952’de kurulduğunu anımsattı.

TGS'nin 1961 yılında 212 sayılı kanunun mimarı, 70’li yıllarda gazetecilerin toplusözleşmeli çalışabilmesinin öncüsü, 80’lerde demokrasi mücadelesinin neferi, 90’lı yıllarda patron saldırılarına karşı gazetecilerin koruma kalkanı, 2000’li yıllarda tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için yapılan kampanyaların lokomotifi olduğunu ifade eden Hüner, şunları kaydetti:

“TGS bugün de basın emekçilerinin  tek güvencesi. Ne yazık ki günümüzde gazeteciler açlık sınırında, sürekli işsizlik riskiyle karşı karşıya bir halde ve cezaevi kıskacında görev yapmaya çalışıyorlar.  Sektörde işsizlik oranı yüzde 40'lara dayandı. 10 Yılda 12 ila 13 bin basın çalışını işini kaybetti. Basın sektöründe iş bulabilenler de karın tokluğuna çalışmak ve yoksulluk sınırının altında maaşlarla geçinmek zorunda bırakıldılar. Türkiye’de hâlâ 144 medya çalışanının cezaevinde tutuluyor. Basın emekçilerinin TGS'de büyük bir örgütlenme sağlayarak bu sorunları aşacağına inanıyoruz.”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ise “Basın emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarını savunan Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın 66.kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TGS Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Özkaya ve TGS Genel Merkez Mali Sekreteri Cansever Uğur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na plaketi verdi, TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner de Kocaoğlu’na teşekkür belgesi sundu.

Kocaoğlu ve Hüner, İGC Başkanı Dikmen’e “TGS Teşekkür Belgesi”ni birlikte verdi.

ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANLARI UNUTULMADI
Törende, TGS İzmir Şubesi'nin 66 yıllık tarihi boyunca başkanlık görevi yapan ve sağ olan yedi şube başkanına da “TGS Onursal Başkanlık Belgesi” sunuldu.

Okan Yüksel’e Aziz Kocaoğlu, Hüseyin Aslan’a Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Levent Bimen’e Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Murat Eştürk’e Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Lütfü Dağtaş’a İzmir Barosu önceki dönem Başkanı Aydın Özcan belgelerini verirken, mazereti nedeniyle etkinliğe katılamayan Erol Akıncılar’ın belgesini TGS İzmir Şubesi Mali Sekreteri Esra Kapar, Tarık Çiçek’in elindan aldı. Bahri Okumuş’un belgesini ise TGS İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Belma Yücel ve TGS İzmir Şubesi İdari Sekreteri Engin Tatlıbal aldı.GENİŞ KATILIM
Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, İzmir Milli Kütüphane Vakfı, İzmir Milli Kütüphane Derneği ve İzmir Kent Kültürü ve Gelişim Platformu Başkanı Av.Ulvi Puğ, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay, İzmir Barosu önceki dönem Başkanlarından Aydın Özcan, Gözlem Gazetesi Kurucusu Çetin Gürel, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Dokuz Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İGC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atilla, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi ve İGC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik, Sağlık Eğitim Yerel Yönetim Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği (SEYEPDER) Başkanı Cemil Dirim, İGC Başkan Yardımcısı Kenan Çimen, İGC Yönetimin Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Semih Aksoy, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Oğuzhan Kavaklı, KHK ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na devredilen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İzmir İl Müdürlüğü’nden Tarık Çicek, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın çalışanları katıldı.

 
Gece yarısı işlenen cinayette tecavüz iddiası!
 
İzmir'deki dev operasyona 17 tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gece yarısı işlenen cinayette tecavüz iddiası!
Bursa’da Yusuf P. (28), duyma ve konuşma engelli kız kardeşine tecavüz ...
Merakla beklenen ekonomi verileri açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini ...
Elektrik faciası: Kız kardeş öldü, ağabey yaralı
Adıyaman'da, prize fiş takarken akıma kapılan Özge Yıldırım (17) ile kendisini ...
 
Bornova'daki 'kedi-köpek gerilimi' tatlıya bağlandı!
Bornova ilçesinde yaşayan Meral Aslan, sokak hayvanlarını beslemesine ...
Soma davasında cezalar belli oldu! Gerginlik çıktı, gözyaşları sel oldu
Soma davasında cezalar belli oldu! Gerginlik çıktı, gözyaşları sel oldu
İzmir'deki 24 saatlik arama mesaisinde mutlu son!
Aliağa ilçesinde, önceki gün akşam saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra ...
 
Instagram, soru sorma özelliğini aktif etti
Instagram, beklenen özelliği "Bana Soru Sor"u bugünden itibaren aktif ...
ODTÜ'de gözaltına alınan öğrenciler için karar!
ODTÜ'nün mezuniyet töreninde taşınan pankarta ilişkin "Cumhurbaşkanı'na ...
3 ilde 18 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva