HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2016 Perşembe - 06:25

Teröristi vuran polis o anları anlattı!

Canlı bombanın havalimanındaki vatandaşları taramasını son anda engelleyen polis yaşadıklarını anlattı. Polis memuru olay sırasında Kalaşnikofla vurulmuş ancak o an yaralandığını fark etmemiş.

Teröristi vuran polis o anları anlattı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, polis memuru Y.D.'nin sözlerini şöyle anlattı: Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. 'Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim' dedi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşanan terörist saldırıda bir havalimanı polisi vatandaşlara ateş açan teröristi vurmuştu. Canlı bombayı yaralayıp vatandaşları taramasının önüne geçen polis memurunun yaralı olduğu öğrenildi.

THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI ANLATTI

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise  havalimanına saldırı esnasında teröristlerden birini etkisiz hale getirirken yaralanan polis memuru Y.D'yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Aycı, "Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. 'Çatışma sırasında, o sıkarak gelirken ben ilk atışımda isabet ettirdim. O sıka sıka gelirken ben vurulmuşum farkında değilim' dedi" diye konuştu.

FÜNYESİNİ GÖRMÜŞ

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle kahramanca karşı koyduklarını dile getiren İlker Aycı, “Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elinde ki silahıyla, kaleşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Bu kardeşimizi hastane de ziyaret ettik. Biz dün gece o kardeşimizi ziyarete gittik hastanede. Kaleşnikof isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adamın fünyesini ve patlatma üzerine olduğu için olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyor. Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar içinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler. Konuşabilecek durumda. Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabi üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum. Şoku atlatmış” dedi.

TERÖRİSTİ ENGELLEYEN GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU YAŞAMINI YİTİRDİ

Atatürk Havalimanı’nda dün akşam yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren isimlerden biri de Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu… Gümrük kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Sakaroğlu silahlı teröriste ilk müdahale eden isimlerdendi. Adının yazılmasını istemeyen kaynak “Saldırgan, ilk kontrolün olduğu noktadan geçiyor. Ve elinde silahla taraya taraya gidiyor. O sırada, Umut, terörist ile karşı karşıya geliyor. Umut da silahlıydı. Ve saldırgana müdahale ettiğini değerlendiriyoruz. O müdahale sonrası saldırgan üzerindeki bombayı patlıyor. Patlama, gelen yolcuları bekleyen kişilerin olduğu alana çok yakın. Maalesef Umut Sakaroğlu da o anda şehit oldu. Eğer Umut’un o müdahalesi olmasaydı, can kaybı daha fazla olabilecekti” dedi. Üç yıldır İstanbul’da Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Sakaroğlu’nun cenazesi bugün İstanbul AHL’de düzenlenecek tören sonrası memleketi Hatay’a gönderilecek. (Hürriyet)

 
Saldırının tüm detayları: İşte böyle patlatmışlar!
 
Nüfus cüzdanında o uygulama sona eriyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saldırının tüm detayları: İşte böyle patlatmışlar!
Terör örgütü IŞİD üyesi 3 canlı bomba Vatan Caddesi’nden taksiye binerek ...
Bir kahreden haber daha: Can kaybı sayısı...
Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen bombalı terör saldırısının 42. ...
İzmir’de korkunç son: 6.kattan ölüme düştü
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde ziyaretine gittiği yeğeninin oturduğu 6'ncı ...
 
Çeşme’de korkutan yangın!
İzmir’in Çeşme İlçesi'ndeki koruluk alanda belirlenemeyen bir nedenle ...
Flaş! Ve TEOG puanları açıklandı
TEOG YEP puanları açıklandı. 27-28 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG sınav ...
Flaş iddia: İstihbarat 20 gün önce uyarmış!
Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya ...
 
Facebook’a yazmıştı: Ben hiç savaşmadım…
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden THY çalışanı ...
Canlı bombalar havalimanına böyle gelmiş!
Atatürk Havalimanı'nda saldırı düzenleyen 3 canlı bombadan 1'inin havalimanında ...
İzmir’de günübirlik kiralık evlere sıkı denetim!
Valilik koordinesinde oluşturulan komisyon tarafından geçen mayıs ayından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva