HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2019 Cumartesi - 16:39

Temiz Selçuk için kolları sıvadılar

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye çalışanları ile birlikte kentin sokaklarında bayram temizliği yaptı.

Temiz Selçuk için kolları sıvadılar

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediyenin farklı birimlerinde çalışan personelle birlikte sokaklara çıkarak temizlik yaptı. Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı ve Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan temizlik seferberliğinde kentin farklı sokaklarına dağılan belediye çalışanları daha temiz bir çevre için çöp topladı. Başkan Sengel de çalışanlarıyla birlikte eline süpürge alarak sokakları süpürdü.

‘EVİMİZİ TEMİZ TUTMALIYIZ’
 “Selçuk bizim evimizse bir bayram geleneği olan bayram temizliğini sokaklarımızda gerçekleştirmek istedik” diyen Başkan Sengel; “Bayram öncesi bir temizlik seferberliği başlattık. Kendi ürettiğimiz süpürgelerle sokakları süpürdük. Poşetleri elimize aldık; çöp topladık. Böylece hem örnek olalım; hem de birlikte hareket ettiğimiz zaman temiz bir çevre nasıl oluyormuş birlikte gösterelim istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi.

‘HEPİMİZİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR’
Efes Selçuk Belediyesi temizlik işleri personelinin kenti temiz tutmak için sarf ettiği çabanın önemine dikkat çeken Başkan Sengel; “ Bugün yaptığımız temizlik esnasında fark ettiğimiz en önemli şey, temizlik işlerinde çalışan bütün personel büyük emeklerle ve tamamen bedensel güçle bu işleri yaptığı oldu. Bu nedenle bizim de bu kentte yaşayanlar olarak biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor. Bunun için de çöplerimizi konteynıra atmaktan, yerlere izmarit atmamaya kadar bazı sorumluluklar düşüyor. Daha temiz bir yerde yaşamak istiyorsak;  daha sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyorsak ve çocuklarımıza daha sağlıklı bir çevre bırakmak istiyorsak hepimize biraz daha fazla görev düşüyor” diye konuştu.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİNDEN ÇEVRE DİRENİŞİNE SELAM GÖNDERDİ
Kentte başlayan temizlik seferberliğinin yanı sıra Kaz Dağları’nda ve Türkiye’nin birçok yerinde çevre katliamlarına karşı başlayan direnişe değinen Başkan Sengel; “Bugün Kaz Dağları’nda da bir eylem var. Biz bu topraklarda yaşayanlar olarak Kaz Dağları’na sahip çıkmak zorundayız, ağaçlarımıza, çevremize sahip çıkmak zorundayız. Hiçbir maddi değer, hiçbir kazanım bunları karşılayamaz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Şirince’de mermer ocağı için yaşadıklarını hatırlatan Başkan Sengel; “Devam eden hem Belevi’de, hem de Gökçealan’da jeotermal kaynak aranmasıyla ilgili ÇED raporlarının düzenlenmesinde ve Küçük Menderes’in çığlıklarıyla ilgili olarak aynı hassasiyetleri yaşadık. Bunların toplamı ve bugün yaptığımız etkinliği birlikte değerlendirdiğimizde ortaya çıkan bir sonuç var; O da daha güzel bir yarın için bizlerin de mücadele etmesi gerekiyor. Daha güzel bir yarın için hem doğaya, hem çevreye sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün bu bağlamda çocuklarımıza güzel bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyoruz. Kaz Dağları’na gidemedik ama orada çevreye sahip çıkanların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Buradan hepsine selam olsun” dedi.

HEP BİR AĞIZDAN MESAJ GÖNERDİLER
Yaklaşık üç saat süren bayram temizliği sonunda Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm çalışanlar ile birlikte “Temiz toplum, temiz Efes Selçuk, iyi bayramlar” mesajı verdiler.

 
Başkan Karakayalı'dan bayram mesajı
 
Şehitliklerde buruk bayram
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karakayalı'dan bayram mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Kurban Bayramının Kemalpaşalı ...
Narlıdere'de ibadethaneler bayrama hazır
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte ilçedeki ibadethaneleri temizleyen ...
Başkan Çalkaya'dan bayram teşekkürü
Kurban Bayramı öncesinde belediye personeli ile bir araya gelen Balçova ...
 
Başkan Tugay'dan bayram sözü: 3 bin liranın altında maaş olmayacak!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kurban Bayramı öncesinde belediye ...
Güzelbahçe'de bayram coşkusu
Kurban Bayramı nedeniyle Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce personel ...
Kuş Cenneti misafirlerini bekliyor
8 bin hektarlık alanıyla 289 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Çiğli’nin ...
 
Bayraklı'da coşkulu bayramlaşma
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
Başkan İduğ mesai arkadaşlarıyla bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Kurban Bayramı öncesinde mesai ...
Buca'da bayram temizliği
Buca Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelinde temizlik çalışmalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva