HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2016 Pazartesi - 11:52

Tekelioğlu: Birileri benden çok AK Partililik yaparsa…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi, AK Parti eski İzmir Milletvekilli Mehmet Tekelioğlu Star Gazetesi'ndeki köşe yazarlığını sonlandırarak, "Ben AK Parti'nin kurucusuyum. Birileri benden çok AK Partililik yaparsa kabul edemem" dedi.

Tekelioğlu: Birileri benden çok AK Partililik yaparsa…

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi olan AK Parti'de İzmir milletvekilliği yapan Mehmet Tekelioğlu'nun Star Gazetesi'nde 4.5 yıldır sürdürdüğü köşe yazarlığı sonlandırıldı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda çalışmaya başlayan, yakında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde ders verecek olan uçak mühendisi Prof. Dr. Tekelioğlu, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bir aydır gazete yönetimi bana 'genel politikadan çok İzmir yazın' diyordu. Bu durum beni huzursuz ediyordu. En son yazdığım 'Her sözü dinlemek, en güzeli bulmak' başlıklı yazımı da yayımlamayı uygun bulmamışlar. Ben de 4.5 yıl yazdırdıkları için teşekkür ettim. Neden uygun bulmadıklarını bilmiyorum. İrdelemek istemiyorum. Sanki özgürlüğüm elimden gidiyor gibi geldi. Şimdi 'haber35' adlı internet sitesinde yazılarım yayınlanıyor. Ben, herkesin konuşmasını doğru buluyorum. Herkes konuşacak, idareciler en güzelini bulup ona uyacaklar. Konuşmaktan korkmamak lazım. AK Parti'nin temelinde de böyle bir felsefe var. Birileri bazı şeyler yapıyorlar onun sebeplerini bilmiyorum. Buradan AK Parti'nin zarar göreceğini görüyorum. Ben AK Parti'nin kurucusuyum. Birileri benden çok AK Partililik yaparsa kabul edemem" dedi.

"BEN NE DERSEM O' TAVRIYLA BİRLİK BERABERLİK TEMİN EDİLEMEZ"
AK Parti İzmir eski Milletvekili Tekelioğlu, 'Zor günler' başlıklı son yazısında hükümet politikalarını eleştirirek birlik ve beraberlik için konuşanların sesinin kesilmemesi gerektiğini savundu. Tekelioğlu, son yazısında şunları yazdı: "Nereye gidiyoruz? Başbakan Davutoğlu'nun sık sık tekrarladığı 'kamu otoritesini sağlayacağız' ifadesine teorik olarak itiraz zor belki. Fakat bu yöntemlerle kamu otoritesini sağlamak mümkün olacak mı ? Diyelim ki oldu. Peki sonra? Sonrası için bir öngörü var mı acaba? Yoksa 'hele bir kamu otoritesini temin edelim, sonra bakarız' anlayışı mı hakim? Doğrusunu isterseniz benim anlamakta güçlük çektiğim bir nokta bu. Sonrasını planlamadan, bunu kamuoyu ile paylaşmadan, ortamı hazırlamadan Kürt sorununu nasıl yola koyacağız? Biz kamu otoritesini sağlayalım derken şiddetin yayılma emareleri göstermesi kaygı verici değil mi? Şimdiye kadar birlikte yaşama iradesinin kaybolmadığını söylüyorduk. Bu iradenin zaafa uğratıldığını görmemek mümkün mü? Bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyacımız var mı? Cevabınız 'evet' ise bunun bir şartı var. Birlik ve beraberlik talep ettiğiniz çevrelere de kulak vermek gerekiyor. Konuşanların sesini kesmekle birlik ve beraberliği sağlamak mümkün değil. 'Ben ne dersem o' tavrıyla birlik beraberlik temin edilemez. Hükümetimizin bu sorunlara ilişkin daha gerçekçi ve uygulanabilir hedefler belirlemesi gerekiyor." (dha)

 
Şok eden görüntü: Körfez’e çamur akıyor!
 
CHP’li Gençler’den Çeşme’de RES isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyasetinde ‘baykuş’ tartışması!
CHP Milletvekili Sertel, evinin balkonundan çektiği manzara fotoğrafını, ...
Davutoğlu turizm eylem planını açıkladı!
Turizm Eylem Planı’nı açıklayan Başbakan Davutoğlu, sektöre 255 milyon ...
CHP İzmir’in kadınları acıya ortak olacak!
İzmir’de CHP'li kadınlar şehit ailelerini ziyaret edecek. CHP Kadın Kolları ...
 
CHP İzmir ‘umut nöbeti’ne gidiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Yönetim Kurulu’nda alınan ...
Çavuşoğlu'ndan BM'ye Rusya çağrısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Suriye'deki insani krizi durdurmak, barışa ...
Bakan Eroğlu'ndan Cerattepe açıklaması
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası'na ...
 
Erdoğan: Geldiğimiz yer meşru müdafaa durumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya ...
Davutoğlu: 'Başkent güvenlik anlayışı' geliyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliği'ndeki brifing sonrası açıklama yaptı.
Sözcü Kalın'dan 'kara operasyonu' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon kanalının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva