HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2019 Perşembe - 13:18

Tek tek açıkladı... Zeybekci'den İzmir'e '10 numara' projeler!

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, kent için hazırladığı projeleri kamuoyuna açıkladı. Zeybekci, “Gelin İzmir’de gelecekle ilgili bir anayasa yazalım! Şehrimizin metropolünde 1 santimetrekare daha yapılaşma yoğunluğunu arttırmayacağız. Anayasayı mutlaka yapacağız” dedi.

Tek tek açıkladı... Zeybekci den İzmir e  10 numara  projeler!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, kent için hazırladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Kaya Termal’deki programa Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, her iki partinin teşkilat mensupları, milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

- ZEYBEKCİ'NİN HEYBESİNDEN ÇIKTI... İZMİR'E 8 TANE MİLLET BAHÇESİ

10 NUMARA İZMİR…
‘10 Numara İzmir’ başlığı altında hazırlanan 67 sayfalık kitapçıkta 10 bölümde yer alan projeler İzmirlilere tanıtıldı. Dosyadaki, ‘Her yol İzmir’e çıkar’, ‘Dünyaya açılmak İzmir’den başlar’, ‘İzmir’de çalışan kazanır’, ‘Mavinin yeşille buluştuğu yer İzmir’dir’, ‘İzmir tarihe sahip çıkar’, ‘Sahne ışıkları İzmir’de hiç sönmez’, ‘İzmir’de yaşamak şehirli olmaktır’, ‘Şampiyonlar İzmir’den çıkar’, ‘Milano değil Barselona değil, İzmir’, ‘Hayat İzmir’de güzel’ isimli bölümlerde onlarca projenin yer aldığı görüldü.

İZMİR ANADOLU’NUN VİTRİNİDİR!
Projeleri tanıtmak için kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Bu güzel düğünümüze katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Zeybekci, “Bizim İzmir hikâyesini beraber yazmamız lazım. İzmir yaradılıştan dünyanın en güzel şehri. Bu coğrafyada yaşayan insanların muhteşem bir kaderleri var. İzmir’i sadece il sınırlarıyla sınırlandırmayalım. İzmir Anadolu’nun bir vitrini ve sunum yeridir. İstanbul ile kıyaslamak istemiyorum ama İstanbul kısıtlıdır. İzmir sonsuz bir coğrafyanın giriş kapısıdır. Bütün zenginliklerimizi bilelim ama dünya nereye gidiyor, onu takip edelim. Dünyada değişim çok hızlı. 2 sene önceki doğrular bugünün yanlışları haline geldi” diye konuştu.

HÜKÜMET OLARAK MEGA PROJELERİMİZLE İZMİR’E YAKLAŞIYORUZ
Zeybekci, “Bir şehir düşüşün dünyanın yaradılıştan en güzel şehri… Türkiye’nin dış dünya üzerinde depolama, kargolama işlevini görecek tek bir bölge geliyor akla, tek avantajlı bölge var. Ege ve İzmir… Biz neye hitap ediyoruz? Nasıl bir dünyaya hazırlanıyoruz? İzmir’i götürmek istediğimiz yer neresi? Projelerimizi açıklamadan önce bunları söylemek istedim. Odalarla, uzmanlarla konuştuk. Onlardan destek aldık. Sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerimizle ve partimizin hafızasıyla bir araya geldik. Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Hazırladıktan çok yararlandık. Hükümet olarak kayıtsız kalamıyoruz mega projelerimizle İzmir’e yaklaşıyoruz. Çanakkale Köprüsü’nü, ‘hadi buraya da bir köprü yapalım’ diye planlamadık. Avrupa’yı Orta Doğu’ya bağlayacak” ifadelerini kullandı.

FERHAT KOŞA KOŞA GELİRKEN ZAVALLI ŞİRİN’İN HALİ PEKİYİ DEĞİL
Zeybekci, “Ferhat dağları dele dele İzmir’e geliyor. Niye İzmir’i güzel bir kıza, Şirin’e benzetiyoruz? Ünlü tarihçiler böyle benzetmiş. Smyrna en güzel demektir. Tarih bu ismi vermiş. Ferhat koşa koşa gelirken zavallı Şirin’in hali pekiyi değil. Hedefimizde kimse yok. Yaratılanı hoş gördük yaratandan ötürü diyorsak seçileni hoş görürüz seçenden ötürü… Olmamıştır. Yanlış bir düğme iliklenmiştir arkasından gelen öyle gitmiştir. Ferhat geldiğinde Şirin, İzmir ne yapmalı? İkinci çevreyolu yapacağız. Şehrimizin trafiği rahat bir nefes alacak” açıklamasını yaptı.

TRAMVAYA UFAK BİR DOKUNUŞ YAPACAĞIZ
Zeybekci, “28 noktada battı-çıktı yapacağız. Bunu 2 yıl içinde yapacağız. Yapanlardan Allah razı olsun. Tramvay hattımızın belirli bölgede sıkıntı yarattığını görüyoruz. Orada ufak bir dokunma yapacağız. Köprü kavşağı tespitleri yaptık. Bunları yaparak, başararak geldik. Bunları maksimum 100 günde yaptık. Bin metre olanını ise 98 günde bitirdik. İddiaya girmiştik, kazandık. İzmir’imizin, belediyemizin mühendisleri, müteahhitler bunları yapacaktır. 28’ine birden başlamayacağız. Şehrimizi kilitlemeyeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren uzaktaki ilçelerimizde de yeni alanlar var” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ’NDEKİ HASSASİYETLERİ DİKKATE ALARAK BAŞARILI OLACAĞIZ
Körfez geçişi hakkında konuşan Zeybekci, “Mutlaka körfezdeki kan akışını sağlamamız lazım. O daireyi tamamlamamız lazım. Dünyada örnekleri var. Mühendislik, mimarlık harikaları olan örnekler var. Bunların en önemlilerini de Türk mühendisleri yapıyor. Bunlar dünyada 2 numara. Körfez Geçiş Projesi’ndeki hassasiyetleri dikkate alarak başarılı olacağız. İzmir’i gerek yer altı gerek yer üstünde demir ağlarla öreceğiz. Bunun için çok çalıştık. Tramvay hattına 18 kilometrelik, İZBAN hattına da 70 kilometrelik ilavemiz olacak. Ayrıca körfezi Karaburun’a kadar deniz hatlarıyla kullanacağız” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ SATTIRMAYACAĞIZ’ ÇIKIŞINA CEVAP: AKLIMIZDAN ÖYLE BİR ŞEY GEÇMEMİŞTİ
Zeybekci, “Türkiye’deki işsizliğin çok üzerinde İzmir’de işsizlik sorunumuz var. OSB üretemiyoruz. Yatırımcıya yeni alan üretemiyoruz. Talep edilen alanları sunamıyoruz. Bu çok kolay bir iş. Yerel yönetimlerin sorumluluğunda, güç ve yetkisi de var. Planlamanızda bunları çözersiniz. Bunları çözdüm de geldim, ondan söylüyorum. Çok kısa bir zamanda çözeceğiz ve hızlı yürüyeceğiz. İzmir sanayi, bilim, teknoloji merkezi olacak. İzmir’i pazarlayacağız dediğimde geçen gün arkadan biri bağırdı, ‘İzmir’i sattırmayacağız’ dedi. Bizim aklımızdan öyle bir şey geçmemişti ki, senin aklında hiç çıkmıyorsa ona bir şey diyememeyiz” diye konuştu.

YEMEZLER ARKADAŞLAR!
“İzmir’e hiç yakışmayan bir şey var” diyerek sözlerini sürdüren Zeybekci, “Söylerken bile başım öne eğiliyor. 4 buçuk milyonluk şehirde katı atık çöpleri dağlara, derelere, ovalara atılıyor. Sıfır sorumlulukla atılıyor. Bu İzmir’e yakışan bir şey değildir. Buradaki bütün sanayicilerimiz bir yerden ürün alacaksa gider oranın her şeyine bakar. Tüm hassasiyetlerine bakar. Türkiye’de katı atığını dağlara atan başka şehir kalmadı. Katı atıktan gelen suyun dereler halinde denize geldiği başka yer kalmadı. 1 buçuk yıl içinde çözeceğiz ve sıfır katı atık olacak bu şehirde. Tahammülümüz yok. Böyle bir şeyle yaşayamayız. Böyle bir utançla, ‘İzmir’i dünyaya pazarlıyoruz’, ‘turizm kenti İzmir’ diyemeyiz. Yemezler arkadaşlar! Bırakın onu gelecek neslimize yazıktır. 6 milyon 621 bin tonluk katı atığın her yıl tabiata atıldığını düşünsenize. Bazı yerlerde 100 metreye çıkmış derinliği. Allah korusun! Ama Allah’ın izniyle 1 Nisan itibariyle bu kardeşiniz gidecek o çöpün tepesine çökecek. Katlanmışız. Ama kaderimiz değil. Yanlış düğme iliklemişiz ve dönememişiz. Bu şehrin yağmur suyunu kanalizasyona veriyorsak arıtma var diyemeyiz. İlk müdahale ettiğimiz şey bu olacak. 5. yılın sonunda bir damla bile atık suyu tabiata, denize karıştırmayacağız. Kanalizasyon, yağmur suyu ve tüm arıtma için süremiz 5 yıl” açıklamasını yaptı.

0-20 TON ARASINA SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM VAADİ!
Zeybekci, “İzmir bir deprem şehri… Yer hareketlerinin çok olduğu bir yer. Toprağın ve suyun hafızası milyonlarca geriye gider. İçme suyu hattımız 200 sene bir daha açılmamak üzere depremde de oynayabilecek çelik borularla işini garanti hale getireceğiz. Ayrıca vatandaşımızdan gelen yoğun talep suda indirim… Bu uygulama vatandaşımızı tasarrufa sevk edecek. 0-20 ton arasında suda yüzde 50 indirim yapacağız” dedi.

GELİN İZMİR’DE GELECEKLE İLGİLİ ANAYASA YAZALIM!
Zeybekci ayrıca, “Gelin İzmir’de gelecekle ilgili bir anayasa yazalım! Geçen gün İzmir- İstanbul otoyoluyla ilgili bir şey söylediler, ‘İstanbullular İzmir’e akın ederse’ dediler. Onlar da İzmir’e gelmeyi bekliyor zaten. İzmir’in nitelikli nüfusu İstanbul’a gidiyor! Şehrimizin metropolünde 1 santimetrekare daha yapılaşma yoğunluğunu arttırmayacağız. Anayasayı mutlaka yapacağız. Hep aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar bekliyoruz. Olmuyor o zaman! Olmaz ki! Farklı şey yapacaksın ki farklı sonuç çıksın” ifadelerini kullandı.

İZMİR PATİNAJ YAPMIYOR, AŞAĞI KAYIYOR
Zeybekci, “Çocuklarımız yüzme yarışmaları için başka şehre diyoruz. Tıbbi atıklar başka kente giderse… Tıbbi atıklar Manisa’ya gidiyor, kendimiz yok edemiyoruz. İzmir patinaj yapmıyor. İzmir aşağı kayıyor. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki biz yerimizde saydığımızda sistem yerinde saymıyor. İzmir eskiden 2 numaraydı bazen de 1 numaraydı. Şimdi çok daha aşağılardayız. Performansımız aşağıya doğru gidiyor. Yüzme havuzu denilince seviyemiz Türkiye ortalamasının çok altında. Her 25 bin nüfusa bir kapalı spor salonu yapacağız. Yanına da yüzme havuzu yapacağız” dedi. Zeybekci projeleri tek tek tanıtırken detaylı bilgilendirmede bulundu.

21’İNCİ YÜZYILDA HAYAT TARZI KONUŞMAK İLKELLİKTİR, GERİCİLİKTİR, YOBAZLIKTIR!
Zeybekci son olarak, “Yaşamaktan gurur duyacağımız muhteşem bir şehirdeyiz. Bir tek gayemiz var. Hedefimizde kimsemiz yok. İzmir’de nereye gidersem bunu söylüyorum; oyunuzu İzmir’e, kendinize verin. 52 gün sonra bu şehir bir tercihte bulunacak. Onun için o tercihte bulunurken ne olur doğru tartışalım. İzmir’in sorunlarını, geleceğini tartışalım. İzmir’de bazı beceriksizliklerin üzerinin ideolojik bir kılıfla örtülmesine müsaade etmeyin. İzmir’i İzmirliler kurtaracak. Bundan sonra bize düşen hizmetkar olmak. Başka bir şey değil. Biz hizmetkar olacak. Ne olur, İzmirliye haksızlık yapmayalım. İzmir’in meselelerini tartışırken bazı şeyler getiriyorlar ya İzmir’in meselesi diye… İzmir’in hayat tarzı problemi yoktur, İzmir’de hayat kalitesi problemi vardır. Hayat tarzı problemi getiren varsa bu İzmir’e saygısızlıktır, hakarettir, haksızlıktır. 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde İzmir’inde hala bunları tartılıyor olmak ilkelliktir, gericiliktir ve yobazlıktır. Başka bir şey demiyorum” dedi.

İNŞALLAH İZMİR BU DEFA PROJESİ OLANLA OLMAYANI AYIRT EDECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “İzmir ile ilgili kaygı duymam çok normal. 1983 yılında İzmir’den ayrıldım. Ankara’da, İstanbul’da yaşadım. Okurken ve çalışırken dünyanın çeşitli kentlerine gittim geldim. 2004 yılında yeniden İzmir’e taşınma fırsatım oldu. O kadar mutluydum ki, doğduğum köklerimin olduğu yere geldim. Bu kadar güzel bir kent olmasına rağmen mutlu olmadığını hissettim. İstanbul’un gerisinde kalmış bir İzmir vardı. Kendimi siyasetin içinde buldum. Ankara’da İzmir’in gelişmesi için tüm konularda hizmet etmeye devam ettim, edeceğim. Binali Yıldırım ile 35 proje yazılırken o ekipte yer alıyordum. O projeleri evin bodrumunda yazdık. Dün de projelerle ilgili Sayın Zeybekci ile konuştuk. İzmir’le ilgili kaygı duyan bir insan olarak Ankara’ya giderken bu defa içim rahat. İzmir’i Nihat Zeybekci’ye emanet ettik. Mimarisiyle, özgür yaşantısıyla daha güzel bir İzmir’e kavuşacağız. İnşallah İzmir bu defa projesi olanla olmayanı ayırt edecek diye düşünüyorum. İzmir yavaş şehir değil hızlı şehir olmalı. Bizim duran şehir olmaya ihtiyacımız yok. Proje, hizmet odaklı ve hızlı bir şehir olmamız lazım. İzmir bu kez projesi olmayanlardan yana tercihini kullanmayacaktır diye düşünüyorum. Nihat Zeybekci ağabeyimizin İzmir’de olmasının avantaj olduğunu düşünüyorum. Böyle bir değerli arkadaşa sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Denizli’yi nasıl imar ettiyse İzmir’i de ötesinde bir seviyeye getirecek” dedi. 

İZMİR CAZİBESİNİ KAYBEDEN BİR STAR GİBİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Bugün İzmir için önemli bir gün. Starların bir özelliği vardır. Starlar sıcaktır, çekicidir, caziptir, diğer insanlardan ayrıcalıklı özellikleri vardır. İzmir de Türkiye’mizin, coğrafyasının starı. Doğuştan yaradılıştan cazibesi olan bir şehir. O starların bir menajerleri vardır. Onları yönlendirirler. Ne kadar iyi yönetilirse o kadar zirvede kalır. Menajer kötüyse cazibesini kaybeder, eskiden yıldız olduğu günleri konuşur. Maalesef İzmir’in durumu da böyle. Bizler İzmir’in içinde yaşıyoruz. Sıkıntılarına nasıl çözüm üreteceğiz diye çalışmalar yapıyoruz. Bugün çok iyi bir menajer, bazı yerleri star yapmış Nihat Zeybekci İzmir’in geleceğiyle ilgili sade, hepsi tek tek en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş projeleri kısa ve net bir şekilde açıklayacak. Uzmanlarla görüşülmüş, geldiğinden beri kafa yormuş biridir. Bu salonda siyasi görüş olarak farklı dostlar olabilir. Herkesin yaşam tarzına saygı duyuyoruz. Ama yerel yönetimler gerçekten önemli. Yerel seçimlerle ilgili siyasi düşüncelerinizi bir kenara bırakıp, kenti kimin daha iyi yöneteceğine karar vereceğinize inanıyorum. Maalesef İzmir’de projelerle, yönetecek kişinin özellikleriyle değil hep sloganlarla seçim atmosferine girildi. Ne zaman İzmir’le ilgili çözüm önerileri ortaya konsa ortak değerlerimiz üzerinden siyaset yapıldı. Atatürk, cumhuriyet, laiklik denildi. Atatürk hepimizin değeri, lideri. Cumhuriyet hepimizin değeri. Atatürk ve cumhuriyet belli bir siyasi partiye hapsedilecek kadar küçük olamaz. Biz onları slogan olarak değil gereğini yaparak sahipleniyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE O PROJELER

Çanakkale-İstanbul-Ankara- Antalya Otoyolları

İkinci Çevreyolu Şehir Bağlantıları ve Tüneller

Gaziemir, Batı ve Doğu Çevreyolu Projesi

Battı-çıktılar

Köprülü Kavşaklar

İZKARAY (Karayolu ve Raylı Körfez Geçiş Projesi)

İzmir Raylı Sistem Ağı

Deniz Ulaşımında Yeni İskeleler, Yeni Hatlar

Çeşme Havacılık, Hava Sporları ve Turizm Merkezi

Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi

Alsancak Kruvaziyer Limanı

Marinalar

Balıkçı Limanları

Aliağa-Çaltılıdere Tekne İmal OSB ve Çekek Yeri

Hava Kargo Taşımacılığı

Serbest Bölgeler

Organize Sanayi Bölgeleri

Bilim, Teknoloji ve Yazılım Vadisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş.

Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi

Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi

Katı Atık Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi

Yağmur Suyu- Kanalizasyon Arıtma Projesi

İzmir’in İçme Suyunun Kapasite ve Kalitesinin Garanti Altına Alınması

Körfez Koruma ve Kullanma Planı

Akıllı Kent İzmir

Örnek Mimarili Şehirler

İzmir Bahçeleri

Urla Adalar Projesi

Teknepark Projesi

Çarpık Yapıların Elden Geçirilmesi Projesi

Planlı Şehir İzmir

Kemeraltı ve Damlacık’ın restorasyonu, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi (Tarihi Kent Merkezi)

Dünyanın Sayılı ve Türkiye’nin En Büyük Arkeoloji ve Medeniyetler Müzesi

Tarihi Yapıların Restorasyonu

İzmir Şehir Tiyatroları

İzmir Şehir Konservatuarı

Festivaller Şehri İzmir

İzmir Modern Sanat Müzesi

İzmir Kent Müzeleri

Kent Enstitüleri

Kadın Eğitim, İstihdam ve İş Merkezleri

Belediye ve Üniversite İşbirliği

Gençlik Merkezleri

Devlet Okullarına Malzeme ve Bakım Desteği

Spor Kulüplerinin Desteklenmesi

Atatürk Olimpiyat Stadı ve Yerleşkesi

Türkiye’nin İlk Veledrom’u

Kapalı Yüzme Havuzları ve Spor Salonları

Bozdağ Kayak Merkezi

Çeşme Sağlık, Spor, Kültür ve Turizm Merkezi

4,5 Yıldızlı Otel Sayısının Arttırılması

Termal Turizm Merkezleri

İzmir Uluslararası Geriatri Merkezi

Evde Sağlık Hizmeti

Engelsiz Şehir İzmir

Muhtarlık Hizmet Binaları

Taksi Durakları

Kapalı Pazar Yerleri

Akıllı Otoparklar

Semt Polikliniklerinin Kurulması ve Etkin Hale Getirilmesi

Buca Şehir Hastanesi Projesi

Çeşme Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Sokak Hayvanlarının Korunması Projesi

 
İzmir’in gözbebeği Teleferik sizi çağırıyor
 
İzmir Barosu delegelerinden Feyzioğlu'na tepki
YORUMLAR
Toplam 53 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ado 8 Şubat 2019 Cuma 15:47

ben gürkan bey diyorum adam sokak ağzı ile konuşuyor tipik üst perde den bakan chp zihniyeti yıllardır seçim kaybedersiniz tek tutanağı izmir oda 8 ilçe kaybetmişin raylı sistem bucada neden yok mesala havaalanı diyorsunuz bırakın da o izmirde olsun onuçta 3,büyükşehir siz bence bi çıkın sahil şeridinden buca karabağlar gibi yerlere bi dolanın

Yorumu oyla      5      7  
Gürkan 8 Şubat 2019 Cuma 11:18

Sanayiye İzmir'den işçi gidiyor diye Manisa İzmir'i "her konuda" geçti demek neyin kafası? Dalga mı geçiyorsun? Örneğin Manisa dediğin şehirde ne havaalanı var, ne de şehir içinde raylı sistem. Bu mu gelişmiş şehir ?

Yorumu oyla      7      5  
Sülün Osman 8 Şubat 2019 Cuma 11:15

BU KADAR VAADİ YAPANA DENSE DENSE HACIAĞA DENİR; Diğer Taraftan Ensar Vakfını, TÜGVA'yı, SİBYAN MEKTEPLERİNİ GÖREMEDİM VAATLER İÇERİSİNDE.Onlar Neden Eksik Kaldı Acaba??

Yorumu oyla      4      5  
ÖDEMİŞLİ 8 Şubat 2019 Cuma 10:11

İzmir'i İzmirliler yönetecek bu yüzden oyumuz CHP'ye.

Yorumu oyla      9      10  
ado 8 Şubat 2019 Cuma 09:31

sevgili gürkan bey manisa organize sanayi bölgesine izmirden işçi gidiyor çevre düzenlemeleri ve binalarının çoğunun otoparkı ve yeşil alanı var denizli termal truzimi ile kavşak pırojeleri ile battı çıktıları ile kısaca sanayi ve her alanda izmiri geçti buralar peki izmir yıllardır bitmeyen çöp sorunu varkentin /60 üzeri çarpık yapı buca karabağlar gibi yerler zaten hzimet görmez tabi siz bostanlı karşıyaka bornova ve sahil şeridi tayfasındansanız tabi bizim sorunlarımız size uzaktır

Yorumu oyla      6      12  
Tırt 8 Şubat 2019 Cuma 09:19

Arkadaş şu vaddettiğin şeylerin yüzde 80'i devlet imkanlarıyla yapılacak,yandaş müteahhitlerin ihalesiz iş alıp yapacağı projeler.Çevre yolları, otobanlar, marinalar,Çandarlı limanı falan.Türkiye'nin orasını halleden Cengizler,Özdemirler İzmir'e de girecek,halkın parasıyla burayı da talan edecek sayende demek ki.İkincisi zaten mevcut var olanları tekrar yapacaksan vay bu kentin paralarına.Yağmur suyu kanalizasyon ayrımı,spor kulüplerine (profesyonel amatör ayrımı yapmadan) yardım, okullara bakım, malzeme yardımı falan yıllardır yapılıyor.Yani bla bla bla...

Yorumu oyla      7      6  
Erol sipahi 8 Şubat 2019 Cuma 06:57

Gerçekten dersinizi iyi çalışmamışsınız,laf kalabalıklığı yapıp durmuşsunuz. Halk dilinden konuşamıyorsunuz. Vaatlerinizi açık net bir dille anlatmanız lazım. Mesela..! Köprülü kavşaklar nerde olmalı( çankaya,basmane,karabağlar vs ) ikinci çevre yolunun geçeceği güzerğahlar,kent içi trafik düzeni,gereksinim duyulan yeni yollar gibi. Siz oyu halktan istiyorsunuz,halk diliyle anlatmanız lazım,sıkıntı burda. İlk etapta herkesin işinin yeri garanti olacak. Sen chp lisin diye işten atmayacağının garantisini veriyormusun ? Bu şehre hükümetin yaptığı ihanetleri,önünü kesme yanlışlarının,izmir''icezalandırmanın halk adına yanlış olduğunu,seçimi kaybetsek dahi izmir''e hükümet olarak destek olacağınızın sözünü verebiliyormudunuz ? Anayasanın içinde,fuar alanına dokunulmayacağı,içkili yerlere karışılmayacağı,inciraltı ve kent ormanının talan edilmeyeceğinin sözünü verebiliyormusunuz ? İst gibi izmir''e yandaş mütahitlere peşkek çektirmeyeceğim dermisin. Çıkıp bu önerilerin arkasında duracağım ( namus sözü ) vereceğim dersen,oyumun tercihini düşüne bilirim. İzmir''i almak istiyorsanız,halk diliyle konuşun. İzmir''e bakış acımızdan dolayı özür dileyin. O zaman kalp kazanmayı başarabilirsiniz,bir nepzede olsa. Ne dersiniz ?

Yorumu oyla      12      7  
Hasan 8 Şubat 2019 Cuma 03:03

Haha izmirli boyle vaatlere kanmaz devlet kac proje yapti izmirde bunları simdi yapacak ne varsa yine chp de var izmir rant şehri olmayacak...Sen denizliden kalk gel izmirliden oy iste evli evine köylü köyüne biz izmirimizle mutluyuz izmir chp dır oyle kalacak...

Yorumu oyla      13      7  
izmirli 7 Şubat 2019 Perşembe 23:40

10 NUMARA BAŞKAN..10 NUMARA İZMİR..OYLAR ZEYBEKÇİYE..ESKİ CHP LİYİM..

Yorumu oyla      6      20  
Alen35 7 Şubat 2019 Perşembe 23:03

ilk olarak 57 yaşındayım. sagcı yada solcu, AKP li yada CHP li değilim. Hİç bir partinin taraftarı değilim. faydalı gördüğüm şekilde oy veriyorum. AKP ye de oy verdim ,CHP ye de oy verdim. bunun tartışmasına girmem bile!!! bizim gibi normal çalışan vatandaş için aslolan ekonomik süreçlerdir. ben evimi nasıl geçindirdiğime ,devletin bana ne olanaklar sağladıgına bakarım. eğer bir hukumet kaşıkla verip kepçe ile alıyorsa o hükumete oy vermem. AKP başlarda iyiydi. gittik bizde oy verdik. sonraları köprüler,yollar ve tüneller yapılmaya başlandı ondan sonra kaşıkla verdikelrini kepçe ile almaya başladılar. Bu YID projelerini hiç bir şekilde desteklemiyorum. aklım almıyor !! bir köprüye nasıl günlük 40.000 araç geçiş garantisi verilir? bunun hesabı kitabı hiçmi yapılmaz? şimdi izmire de "körfez geçiş projesi" diyorlar. geçenler de okudum 8$+kdv den bahsediyorlar. günümüz parası ile 31.44TL yapar bu! şimdi düşünüyorum ben bostanlıya gitmek için neden 31TL para vereyimki? arabalı feribot ile indirimli saatler de 8.5TL ye geçiş imkanı var. geçiş süresi 25dk. normal ücret 12TL. hadi bunu geçtim bu projede YID projesi. Bu proje içinde günlük araç geçiş garantisi verecekler ve tutmayacak. tutmayınca yapan firmaya binlerce TL bizim cebimizden gidecek dogrumudur? Bütün herşeyi bir kenara bırakıyorum. enbaşta yazdıgım gibi normal vatandaş için aslolan iş ekonomidir. Belediye ve belediye seçimleri karın doyurmuyor. doyurmadıgı gibi CHP ve AKP savaşını , trollük yapılmasını da mantıklı bulmuyorum. bunların sonucunda benim market ve pazar harcamalarımı sekteye ugratan ,hatta fazlası ile sekteye ugratan bir hükumete,partiye belediye seçimlerinde dahi oy vermeyi mantıklı bulmuyorum!! kısa bir araştırma yaptım. Türküye cumhuriyeti tarihinin en yüksek vergilerini ödüyoruz. internet,dogalgaz,elektrik v.b çok pahalı ödüyoruz. standart model bir C sınıfı otomobil almak neredeyse imkansız hale geldi. şimdi bunları düşününce belediye falan hikaye. beni bu hale getiren bir partiye neden tekrar oy vereyimki? sayın zeybekçi ve burada destekleyenler bana bunun cevabını verebilirmi?

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de startı verdi! Meclis adayları kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de seçim startı verildi. CHP İzmir İl Başkanı ...
CHP'li Beko: Sığınmacıları öldüren ihmale yanıt yok!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun, İzmir’de 22 sığınmacının kamyon ...
CHP’nin Bayraklı adayı belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal oldu.
 
AK Parti adayı Arslan: Bizin için doğulu, batılı yok; Bucalı var!
Seçim çalışmalarını toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelerek sürdürmeye ...
İzmir'de aday çıkarmayan HDP'den açıklama: Bize en uygun aday...
HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, partisince kentte Büyükşehir Belediye ...
CHP adayı Gümrükçü: Çiğli’yi ortak akılla yöneteceğiz
31 Mart  yerel seçimlerinde, Çiğli’de CHP’nin ve İYİ Parti’nin ortak adayı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de ‘kalk gidelim’ diyenlere 2014 ders olsun!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’de ‘kalk gidelim’ diyenlere 2014 ders olsun!
Pakdemirli: Oyumuzu verirken 10 defa düşünmemiz lazım
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Cumhur İttifakı var, bir de bizim ...
CHP Söke'de ikinci istifa depremi!
CHP Söke ilçe teşkilatına üye 35 kişi partilerinden istifa etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva