HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2020 Perşembe - 10:14

Tehlike giderek büyüyor! 'Bisikletime çarparsan ölürüm'

İzmir'de 14 Ekim'de bisikletiyle antrenman yaparken kamyon altında can veren Zeynep Aslan'ın ardından Türkiye genelinde son bir haftada 6 kişinin daha bisiklet kazalarında hayatını kaybetmesi tehlikenin giderek büyüdüğünü gösteriyor. Arkı arkası kesilmeyen ölümlerin ardından ülkenin dört bir yanındaki tepkilere Mersin'de bir grup sporcu da eklendi. Bisikletçiler, kazalara dikkat çekmek için 'Bisikletime çarparsan ölürüm' sloganıyla pedal çevirdi.

Tehlike giderek büyüyor!  Bisikletime çarparsan ölürüm

Türkiye genelinde son bir haftada 6 kişinin bisiklet kazalarında hayatını kaybetmesi üzerine Mersin'de bir grup sporcu, kazalara dikkat çekmek için pedal çevirdi.

İzmir'de Zeynep Aslan, İzmir Urla'da Nimetullah Kayumi, Hatay'da Ahmet Doğan, İzmir'de Güner Erdoğdu, Hatay Antakya'da Umut Yorgun, son haftalarda trafik kazası sonucu yaşamını yitiren bisiklet sürücüleri olarak kayıtlara geçti. Bir haftada toplamda 6 bisikletli, motorlu taşıt çarpması sonucu hayatını kaybetti. Son iki sene içerisinde 258 bisiklet sürücüsünün trafikte can verdiği belirtildi. Bu duruma dikkat çekmek isteyen bisikletçiler, 'bisikletime çarparsan ölürüm' sloganıyla pedal çevirdi.

"BİSİKLETLİYİ FARK EDİN, KORNAYA DEĞİL FRENE BASIN"
Bisikletli yaşamın, bisiklet kültürünün toplumda sağlanması için talepleri olduğunu söyleyen Ebru Petek Budur, "Son yıllarda bisikletli ölüm haberleri almaya başladık. Öncelikle konunun mecliste ele alınmasını istiyoruz. Kamu spotlarıyla bu bilincin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bisikletliyi fark etsin, kornaya değil frene bassınlar" dedi.

"CAYDIRICI KURALLAR GETİRİLMELİ"
Sürücülerin ehliyet alma aşamasında bisikletli yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Süleyman Uygun, "Çok ciddi problemlerle karşılaşabiliyoruz. Kaportamız, bedenimiz bizim. Sürücünün yanlış kapı açması bile bizim hayatımıza mal olabiliyor. Bu konuda caydırıcı kurallar getirilmeli. Araçtaki de bir can, bisiklet üzerindeki de bir can" diye konuştu.

"GÜVENLİ BİSİKLET YOLLARI HAYATA GEÇİRİLEBİLİR"
Dünyanın en çevreci aracını kullandıklarını belirten Sercan İngilok ise, "Tamamen beden gücü ile hareket ediyoruz. Sağ şeritte giden kanuni hakları olan bir aracız. Bizden acele hareket etmemiz isteniyor ama biz beden gücü ile hareket ettiğimiz için bu mümkün değil. Trafikte fark edilmemiz gerekiyor. Kaportamız bedenimiz bizim. En ufak bir kazada büyük hasarlar çıkabiliyor ortaya. Türkiye'nin dört bir yanından bisikletli ölüm haberleri alıyoruz. Bisikletli yaşama farkındalık oluşturmak için çeşitli taleplerimiz var. Reklam panoları ve billboardlarda çalışmalar olabilir. Sürücü kurslarında bisikletlilerin araç olduğu yönünde eğitim verilebilir. Güvenli bisiklet yolları hayata geçirilebilir" dedi.

"KENT İÇİNDE DE BİSİKLET KULLANIYORUZ"
Bisikletleri ile birlikte yaşamda yer edinmek istediklerini kaydeden Ömer Acıoğlu da şunları söyledi: "Sadece doğada, trafiğin olmadığı yerde bisiklet kullanmıyoruz. Kent içinde de bisiklet kullanıyoruz. İşimize, okulumuza bisikletle gitmek istiyoruz. Şoförler arkadan bize çok fazla yaklaşıyor. Bu bizi korkutup hata yapmamıza sebep oluyor."

İKİ YILDA 238 BİSİKLETLİ KAZALARDA CAN VERDİ
TÜİK´in verilerine göre 2018-2020 yıllarında 15 bin 842 bisiklet, trafik polisi sorumluluk bölgesinde kazaya karıştı. Yine aynı yıllarda bisikletli kazada ölen sürücü sayısı 238 olarak açıklandı. Son kazalarla birlikte ölen kişi sayısının 258'ye çıktığı tahmin ediliyor. (DHA)

 
Karşıyakalı miniklerin Cumhuriyet coşkusu
 
TIR'ın dorsesinde 210 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nedim ATİLLA yazdı... ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’
Nedim ATİLLA yazdı... ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’
Rezalet! Koronavirüslü kişi 9 yaşındaki çocuğa tükürdü
Diyarbakır'da pozitif tanıyla karantinada olması gereken üst kat komşuları ...
Ermenistan'ın 1. Ordu komutan yardımcısı öldü
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, ...
 
İzmir'de 8 bin 200 yıllık buluş
İzmir'in tarihine ışık tutan Bornova ilçesindeki Yeşilova ve Yassıtepe ...
Mehmet KARABEL yazdı... Cumhuriyet’in kuruluşu Atatürk’ü öldürüyordu!
Mehmet KARABEL yazdı... Cumhuriyet’in kuruluşu Atatürk’ü öldürüyordu!
Kemal ARI yazdı... Cumhuriyet onurumuzdur!
Kemal ARI yazdı... Cumhuriyet onurumuzdur!
 
Atatürk'ün açıklaması... Cumhuriyet neden 29 Ekim’de ilan edildi?
Atatürk'ün açıklaması... Cumhuriyet neden 29 Ekim’de ilan edildi?
Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında
Türkiye Cumhuriyeti 97 yaşında
Fransa'nın Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı
Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Charlie Hebdo dergisindeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva