HABERLER>SPOR
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 12:11

Tedavi ve yaşam azmiyle kanserle mücadeleyi kazandı

İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçmeyen öksürük şikayetiyle başvuran, yapılan tetkiklerde akciğerinde tümör ve kalp etrafında sıvı birikmesi olduğu belirlenen Saadet Gürgen (51), genetik haritası çıkarılarak uygulanan tedavi ile sağlığına kavuşup, kanserden kurtuldu. Hiç eksilmeyen yaşama sevinci ve adrenalin tutkunlarının yaptığı sporlara olan ilgisi ile kansere direndiğini ifade eden Gürgen, "Hiçbir zaman gardımı düşürmedim ve savaşı ben kazandım" dedi

Tedavi ve yaşam azmiyle kanserle mücadeleyi kazandı

İzmir'de yaşayan Saadet Gürgen'e, geçmeyen ısrarlı öksürük nedeniyle gittiği hastanede reflüden ya da troid bezinin büyük olmasından kaynaklı olabileceği düşünülerek çeşitli tedaviler uygulandı. Ancak Gürgen rahatsızlığı devam ettiği için altı ay önce Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu’na başvurdu. Gürgen'e yapılan tektiler sonucunda; akciğerinde dördüncü evrede bir tümör olduğu belirlendi. Akciğer tümörünün yanı sıra kalp etrafında sıvı birikimi de tespit edildi. Yaklaşık 40 gün hastanede yatarak tedavi gören Gürgen, acil tedavi programını takiben kemoterapi programına alındı. Yaşının genç olması, sigara içmemesi nedeniyle tümörün genetik haritası çıkartıldı ve özellikleri incelendi. Yaklaşık 6 aylık tedavi sonrasında Gürgen kanseri atlattı. Hiç eksilmeyen yaşama sevinci ve adrenalin tutkunlarının yaptığı sporlara olan ilgisi ile kansere direndiğini ifade eden Gürgen, şimdi paraşütle atlama planları yapmaya başladı.

'BANA HASTA MUAMELESİ YAPMAYIN'
Seyahat etmeye, doğaya ve spor yapmaya olan tutkusu ile kendini hiçbir zaman hasta gibi hissetmediğini ifade eden Saadet Gürgen, "Kanser olduğumu öğrendiğimde hiç üzülmedim. Çünkü yaşamı çok seviyorum ve benim için önemli olan ne koşulda olursa olsun yaşayacağım her anı dolu dolu geçirmektir. Nitekim öyle yaptım. Aileme 'Bana hasta muamelesi yapmayın' dedim. Kemoterapiden geldikten sonra yemek yaptım, yürüyüşe çıktım. Rutin hayatımda ne yapıyorsam hiçbir değişiklik yapmadan devam ettim. Güçlü olacak ve kanseri yenecektim. Seyahat etmeyi, gülmeyi ve adrenalin sporlarını çok seviyorum. Ayrıca doktorumdan izin aldım, bir yıl sonra paraşütle atlayabileceğim. Şu an dağ yürüyüşlerine başladım. Kanseri yendim, çünkü yaşama çok güçlü bir şekilde bağlıyım. Tedavi süresince hep seyahat etmeyi planladığım yerleri düşündüm. Rafting yaptığımı, paraşütle atladığımı düşledim. Şimdi düşüm gerçekleşecek. Hiçbir zaman gardımı düşürmedim ve savaşı ben kazandım" dedi

HEDEF, KANSERİ KRONİK BİR HASTALIĞA DÖNÜŞTÜRMEK
Gürgen’in tanı ve tedavi süresince takibini üstlenen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesi Sorumlusu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu tedavi süreciyle ilgili şunları anlattı:

"Genetik mutasyon tespit edilmesi üzerine hastanın tümörünü direkt hedefleyen 'hedefe yönelik tedavi' ya da akıllı ilaç olarak adlandırılan ilaç tedavisine geçildi. Hasta, tedavisinin 6'ncı ayında ve artık herhangi bir şikayeti yok, tümör tama yakın geriledi ve kontrol altına alındı. Gündelik hayatına, normal yaşantısına sorunsuz olarak devam edebiliyor. Son yıllarda akciğer kanserine bakış açımız değişti. Akciğer kanserine ait genetik özelliklerin keşfedilmesi, farklı mutasyonları hedefleyen ilaçların geliştirilmesi ve son olarak immünoterapi ilaçlarının akciğer kanseri tedavisinde yerini almasıyla, beklenen yaşam süresi ve tedavi yanıtlarımız arttı. Artık tüm dünyada akciğer kanserinde hedef; hastaların yaşam kaliteleri bozulmadan, yaşam sürelerini uzatarak kanseri diyabet, tansiyon gibi kronik bir hastalık şekline dönüştürmek." (DHA)

 
'Yaşam süresi arttıkça kas kitlesi ve gücü azalıyor'
 
Hükümlüler okulları eğitime hazırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berk, A Milli Takım kadrosundan çıkarıldı
A Milli Basketbol Takımı'nda sakatlık geçiren Berk İbrahim Uğurlu kadrodan çıkarıldı.
Ci Group Buca sezonu bekliyor
Tire 1922 Spor'un yarışmacı haklarını alıp TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele ...
Altay'ı Kappel ayakta tuttu!
TFF 1. Lig'in iddialı kadrolarından birine sahip olan Altay'da ilk 2 haftada ...
 
Altınordu'da Enes'e üç talip
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da yeni sezonda kadroda düşünülmemesi ...
El sıkışıldı: Göztepe'ye tanıdık isim geliyor!
Süper Lig'de cumartesi günü Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda konuk edeceği ...
Süper Lig'de yayın gelirleri nasıl dağılacak?
Sezon başında yaşanan yayıncı krizinin çözülmesinin ardından, gözler 'performans ...
 
Göztepe, Soner Aydoğdu'yu transfer etti
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Medipol Başakşehir'den Soner Aydoğdu'yu ...
11 kulüp PFDK'ya sevk edildi!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol ...
Altınordu'nun umudu Kemal
TFF 1'inci Lig'de ilk iki maçını kaybederek sezona kötü bir başlangıç ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva