HABERLER>SAĞLIK
27 Mart 2020 Cuma - 21:38

TEB’in 'eczaneler test yapsın' önerisine İzmir’den tepki: Onaylamıyoruz!

Türk Eczacılar Birliği’nin “koronavirüst testleri eczanelerde yapılsın” önerisine İzmir’den tepki geldi. İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “İzmir Eczacı Odası olarak, eczanelerimizde, hastalar ile temas gerektiren bu işlemi yapmayı akıl dışı buluyor ve reddediyoruz” dedi. 

TEB’in  eczaneler test yapsın  önerisine İzmir’den tepki: Onaylamıyoruz!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınına karşı mücadele devam ederken hızlı tanı kistleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın illere gönderdiği tanı kistleri için bazı üniversite hastanelerine de yetkiler verilmişti. 

İzmir Eczacılar Odası yaptığı bir açıklamayla Türk Eczacılar Birliği’nin “testler eczanelerde yapılsın” açıklamasına sert tepki gösterdi. Tüm eczacılara gönderilen bildiride “onaylamıyoruz” vurgusu yapılırken şu ifadeler kullanıldı:
“Eczacılar ve eczane teknisyenleri olarak ülkemizdeki Koronavirüs pandemisi ile mücadelede tüm zorluklarına karşın çok ciddi özverilerle sağlık hizmetini sürdürüyoruz. Bu mücadeleye başladığımız ilk günden beri eczaneleri koruyacak ve riskleri azaltacak önlemleri içeren merkezi kararlar ve destek bekledik.


Eczacı odaları imkanları ölçüsünde üyelerine katkı vermeye ve destek olmaya çalışıyorlar. Meslektaşlarımız da meslek örgütünden gelecek karar ve katkılar geciktikçe kendi doğrularının ışığında önlemler almaya çalışıyorlar. Her türlü olumsuzluğa rağmen sağlık hizmetini kesintisiz sürdürmeye çalışıyoruz.
Eczacı odaları ve eczacılar olarak özellikle raporlu ilaçların reçetesiz olarak eczanelerden temini kararından sonra eczanelerimizde oluşan ciddi yoğunluk ve artan bulaş riskini azaltmak adına kendi olanaklarımızla gerek meslek örgütü gerek bireysel olarak koruyucu tedbirleri almaya çalışıyoruz.


Koronavirüs salgını ile ilgili gelişmeler her geçen gün biraz daha ağırlaşmakta ve tedirginlik büyük bir hızla artmaktadır. Biz eczacılar ülkemizin tamamında uygulanabilecek önlemler ve eczanelerde özveriyle görev yapan herkesi koruyacak akılcı kararların alınmasını sabırla beklerken, bir televizyon kanalında konuşan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak “Covid-19” testlerinin eczanelerde yapılması fikrini paylaşmış ve aynı gün TEB’nin web sayfasında “Basına ve Kamuoyuna” başlığı ile aynı önerisini paylaşarak eczacılık camiasındaki endişe ve tedirginliği artırmıştır.


Meslektaşlarımız ve eczane çalışanlarımız her gün artan bulaş riskine karşın eczanelerde özveriyle göreve devam ederken ve kendi imkanları ile korunmaya çalışırken mantıklı hiçbir açıklaması olmayan bu uygulamanın eczanelerimizde yapılmasını önermek asla kabul edilemez. İzmir Eczacı Odası olarak, eczanelerimizde, hastalar ile temas gerektiren bu işlemi yapmayı akıl dışı buluyor ve reddediyoruz.


Meslektaşlarımızın ve çalışanlarımızın yaşamını çok ciddi olarak tehlikeye atacak bu uygulamaya asla onayımız olmadığını ve izin vermeyeceğimizi eczacı kamuoyu ilan paylaşıyoruz.


TEB Başkanını eczacıların beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun açıklamalar yapmaya davet ederken ,ivedilikle meslektaşlarımızı ve çalışanlarımızı koruyacak mantıklı kararlar almaya ve meslektaşlarımızın taleplerini ciddiye almaya davet ediyoruz”

 
Başkan Gürbüz: 1 senede başımıza her şey geldi, meteor da düşerse tamam artık!
 
Sıtma ilacı corona virüs aşısı mı olacak?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ecz. Saadet İnel 28 Mart 2020 Cumartesi 11:23

Çok teşekkürler Tuncay Başkanım . Tüm eczacı oda başkanlarından aynı duyarlılığı bekliyoruz. Çoğumuzun 40 _ 45 m2 de hizmet veren bizlere,korunma adına hıc bir malzame verilmesi düşünülmemişken bizlerden ,test yapmamız istenmesi traji komiktir..

Yorumu oyla      2      3  
Belgin Bayer 27 Mart 2020 Cuma 22:25

Son derece mantıklı ve eczacıları koruyan bir açıklama olmuş başkanım. Teşekkür ediyoruz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de aşı için düğmeye basıldı!
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni tip koronavirüs ...
Koronavirüs ile ilgili yeni açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''81 ilinin il sağlık müdürüyle dün telekonferans ...
Meyve ve sebzeyi dezenfektanla yıkamayın!
Salgına karşı kişisel hijyenin önemli olduğu çağrılarının ardından en ...
 
Tüm uyarılara rağmen özellerde paralı test!
Yapılan tüm uyarılara rağmen, bazı özel hastane ve laboratuvarlar ücret ...
Doç. Dr. Savran: Vaka ve ölümlerde İtalya’dan ilerideyiz!
Koronavirüs salgını ile ilgili İzmir’de mücadele eden önemli isimlerden ...
Dünya'da koronavirüs vaka sayısı 500 bini aştı!
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 500 bini aştı.
 
Ege Üniversitesi Hastanesi'ne 1000 koronavirüs tanı kiti
Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın ...
Bilim Kurulu üyesi virüs için tarih verdi!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, ...
Dünya'da corona kabusu: Can kaybı 20 bini aştı!
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 20 bini aştı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva